Ingrediente
●
Smântână dulce pentru frișcă (32-35%)
1 l
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Folosiți smântână dulce de minim 32-35% grăsime.
Important - s-o țineți la frigider minim 6-8 ore pentru a fi foarte rece când începeți să lucrați cu ea.
Pas 2
Aici v-am făcut o poză și cu ingredientele - deci mai mult decât smântână dulce și stabilizator nu trebuie să aibă.
Dacă scrie cumva că are grăsimi vegetale, etc - mai bine nu luați, este o altă formă a margarinei.
Pas 3
Am pregătit zahărul pudră, smântâna rece de la frigider am turnat-o într-un bol adânc cu borduri mai înalte(să nu vă stropiți prea tare).
Am încercat să bat frișca și în vase cu apărătoare din aia de stropi, nu a vrut să se bată, poate pt că nu-și putea lua aer ca să se umfle...
Pas 4
Și un instrument important - mixerul, fără el cam greu, dacă să nu zic imposibil să faceți o cremă tare și bună de ornat.
Începeți să mixați smântâna cu mixerul la viteză cea mai mare, fără să adăugați zahărul!
Pas 5
Observați cum smântâna începe să facă spumă și crește în volum.
Pas 6
După 5 minute de bătut adăugați zahărul pudră.
Pas 7
Continuați să mixați și vedeți cum crema începe să se îngroașe.
Pas 10
Când observați că se îngroașă cam tare, opriți mixerul și faceți testul - ridicați paletele mixerului în sus și vedeți dacă vârfurile la frișcă sunt moi sau se țin tare.
Aici este aproape gata, dar încă mai trebuie bătută puțin, să fie și mai fermă.
Atenție! - la această etapă trebuie să vă opriți des (la 5-10 secunde) și periodic pentru a verifica frișca - bateți, opriți verificați - și tot așa până obțineți consistența bună,
Dacă o bateți prea tare, s-ar putea să se taie și atunci ați rămas fără frișcă.
Pas 11
Și aici rezultatul final - o cremă fină, pufoasă, fermă - gata de ornat tortul sau s-o folosiți ca o cremă pentru tort (de ex. la Tortul Foret-Noire). Puteți s-o completați cu orice - cacao, nuci, etc.
Pas 12
Mai departe pentru ornat puteți folosi Poșul simplu (din pânză tare sau silicon) și duiurile, diferite în funcție de necesități. Eu le cumpăr de la firmele specializate în ustensile de cofetărie, sunt f. bune, comode și simplu de exploatat.
Sunt foarte utile poșurile de silicon, se spală bine, dar la o presă mai puternică pe umplutură mai crapă (la mine a crăpat după 2 ani de utilizare).
Pas 15
Spor la treabă și sper să am de acum încolo mai puține întrebări și comentarii referitor la cum se bate corect frișca...
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
5 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)