Crema de ciocolata in 5 minute (de post!)

Crema de ciocolata in 5 minute (de post!)

Cum am promis, testat si varianta de post a Cremei de ciocolata in 5 minute, sincera sa fiu nu vad nici o diferenta din cele 2 creme(la gust si textura), si ma bucur de inca o varianta de desert vegetarian si de post.

Am inlocuit laptele simplu cu lapte de soia(preparat de mine in aparat special), am exclus laptele praf si am adaugat zeama de lamaie. Se mai pot adauga si nuci maruntite, eu nu am facut-o aici.

Puteti s-o ungeti dimineata pe paine sau sa folositi ca o crema pentru un tort/prajitura de ciocolata de post.

Ingrediente

Lapte de soia
150 ml
Ulei de floarea soarelui
350 ml
fara miros - sau ulei din samburi de struguri(este fara miros)
Zahar pudra
0.5 pahare
Cacao pudra
4 linguri
Zeama de lamaie
3 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
Sare
0.25 lingurite
un varf de cutit

Pasi de urmat

1

Intr-un vas adanc(gen pahar de blender) se toarna laptele de soia, zaharul pudra si uleiul.

Laptele si uleiul trebuie sa fie ambele la aceeasi temperatura(temp.camerei).

2

Introduceti blenderul vertical pana la fundul vasului si ii dati drumul.

Nu-l ridicati sus deloc, il tineti asa pe fund macar 1-2 minute.

3

Apoi incet, incet il ridicati - observati cum uleiul pe parcurs se incorporeaza in lapte.

4

Si gata, dupa ce s-a incorporat tot va iese o emulsie - nu foarte groasa ca la Crema cu lapte, dar suficient ca sa putem lucra mai departe cu ea.

5

Adaugati zeama de lamaie(crema se va lega mai bine si ii va lua din gustul de ulei).

6

Apoi se adauga pudra de cacao, vanilia si sarea.

Fiindca sunt tot intrebata de care cacao folosesc - o prefer pe cea neagra de la Dr.Oetker - are un gust, culoare si miros foarte puternic de ciocolata.

7

Blendati bine pana se uniformizeaza compozitia.

8

Si poftim, avem o crema densa, frumoasa si foarte satinata.

9

Buna pe paine, biscuiti si ca o crema vegetariana pentru prajitura sau tort.

Cine nu crede, veniti la atelier pe 8 decembrie, s-o facem/gustam acolo impreuna.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Data publicarii:
Nota: 5 (9 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 58

PopescuVirgil366
Popescu Virgil (PopescuVirgil366) 23 mar 2021, 02:56

Facuta, a iesit mai buna decat ma asteptam mai ales ca sunt un iubitor de dulciuri si este (totusi) o reteta de post. Am pus ulei de samburi Lidl, am dublat cantitatea de zahar (1 pahar intreg si chiar mai mergea peste conform gustului propriu; nu a iesit exagerat de dulce) si am dublat si cacao (8 linguri fara varf de cacao 22%). Nu am avut lapte soia/migdale etc asa ca am folosit cu succes lapte de cocos (cutie metalica Lidl, are o consistenta mai groasa). Ca upgrade, s-ar putea sa mai incerc adaugarea de miere (apreciez 2-4 linguri in plus fata de zahar) si ceva alune de padure prajite la cuptor si macinate fin (mojar) care s-ar putea sa duca reteta catre Nutella. Consistenta foarte buna, am pus la rece, ma astept maine sa fie si mai legata. Multumim pentru ideea de baza, mi-a depasit asteptarea vis-a-vis de o crema de post ...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CarmenR
CarmenR 17 apr 2020, 10:53

Rețetele sunt minunate dar eu nu pot consuma lapte de soia, lapte normal si zahăr. Pentru aceasta rețetă cu ce le pot înlocui.

Mulțumesc

AndraGeorgianaOchenatu603
Andra Ochenatu (AndraGeorgianaOchenatu603) CarmenR 03 mar 2021, 17:42

Incearca cu cel de migdale. Nici eu nu pot consuma lapte normal, iar cel de soia este ok, dar il mai evit. Eu la prajituri inlocuiesc laptele de vaca cu cel de migdale.

CatalinaOpreaPolemis423
Oprea Polemis Catalina (CatalinaOpreaPolemis423) 14 mar 2018, 19:36

Iata rezultatul cremei de ciocolata folosita ca si topping pt checul de nuca cu stafide(ambele de post).Urmeaza sa l pudrez cu zahar dupa ce se raceste 😉

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tanicelu
tanicelu 11 apr 2016, 19:40

Deci... Am incercat reteta cu lapte de soia si zahar obisnuit, batut intr-un blender obisnuit, nu vertical si s-a primit de minune. Apoi am incercat cu un lapte de cocos si nu s-a intarit, a ramas moale. Am mai incercat la maioneza rapida laptele de ovaz si tot nu s-a prins deloc. Pe viitor voi folosi doar laptele de soia pentru asa genuri de retete. Sper sa va fie de folos informatia. Mersi Lenuta pentru reteta. Succese!!!

Nota mea pentru reteta:
ananna97
ananna97 30 mar 2015, 17:48

Buuun! Eu am folosit lapte de migdale si ulei de struguri. Sincer nu chiar ca Nutella, dar oricum, pe timp de post merge! ;).

Poza mea pentru reteta:
sveta100
sveta100 21 iun 2014, 23:00

Am pregatit-o deja de 3 ori, imi place gustul acesteia, mirosul, textura. O folosesc unsa pe biscuiti sau ca umplutura pentru clatite.

Nota mea pentru reteta:
ivanciulacramioara
ivanciulacramioara 26 sep 2013, 14:42

ffff buna crema,am crezut ca nua iesit am folosit lapte praf si esenta de rom si am pus si putina visinata in ea,e dementiala dabea astept sa o pun peste prajitura....nutela e nimic pe langa crema asta

Nota mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 31 iul 2013, 20:09

Crema e gata de pus peste prajitura cu ciocolata in 10 min. care e la cuptor. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 30 nov 2012, 15:43

Multumesc Lena de asa retete gustoase pe care ni le impartasesti!!!  Aceasta crema e absolut dementiala!!!
Sincera sa fiu, de la inceput cind am pus ingredientele si am vazut cu cit e mai mult ulei decit lapte m-am speriat cu gindul ca o sa miroase a ulei, dar rezultatul m-a ametit pur si simplu, este cea mai gustoasa crema!!! 

Cred ca daca sa-i adaugam niste alune macinate, sau nuci  o sa fie mult mai gustoasa decit orice crema din comert de genul ''Nutella''

Sigur o sa-i incint papilele gustative ale sotului cind vine deseara 

Poza mea pentru reteta:
anarica
anarica 29 nov 2012, 15:15

multumesc Lena, foarte buna in perioada postului.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile