Crema de ciocolata in 5 minute (de post!)

Crema de ciocolata in 5 minute (de post!)

Cum am promis, testat si varianta de post a Cremei de ciocolata in 5 minute, sincera sa fiu nu vad nici o diferenta din cele 2 creme(la gust si textura), si ma bucur de inca o varianta de desert vegetarian si de post.

Am inlocuit laptele simplu cu lapte de soia(preparat de mine in aparat special), am exclus laptele praf si am adaugat zeama de lamaie. Se mai pot adauga si nuci maruntite, eu nu am facut-o aici.

Puteti s-o ungeti dimineata pe paine sau sa folositi ca o crema pentru un tort/prajitura de ciocolata de post.

Ingrediente

Lapte de soia
150 ml
Ulei de floarea soarelui
350 ml
fara miros - sau ulei din samburi de struguri(este fara miros)
Zahar pudra
0.5 pahare
Cacao pudra
4 linguri
Zeama de lamaie
3 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
Sare
0.25 lingurite
un varf de cutit

Pasi de urmat

1

Intr-un vas adanc(gen pahar de blender) se toarna laptele de soia, zaharul pudra si uleiul.

Laptele si uleiul trebuie sa fie ambele la aceeasi temperatura(temp.camerei).

2

Introduceti blenderul vertical pana la fundul vasului si ii dati drumul.

Nu-l ridicati sus deloc, il tineti asa pe fund macar 1-2 minute.

3

Apoi incet, incet il ridicati - observati cum uleiul pe parcurs se incorporeaza in lapte.

4

Si gata, dupa ce s-a incorporat tot va iese o emulsie - nu foarte groasa ca la Crema cu lapte, dar suficient ca sa putem lucra mai departe cu ea.

5

Adaugati zeama de lamaie(crema se va lega mai bine si ii va lua din gustul de ulei).

6

Apoi se adauga pudra de cacao, vanilia si sarea.

Fiindca sunt tot intrebata de care cacao folosesc - o prefer pe cea neagra de la Dr.Oetker - are un gust, culoare si miros foarte puternic de ciocolata.

7

Blendati bine pana se uniformizeaza compozitia.

8

Si poftim, avem o crema densa, frumoasa si foarte satinata.

9

Buna pe paine, biscuiti si ca o crema vegetariana pentru prajitura sau tort.

Cine nu crede, veniti la atelier pe 8 decembrie, s-o facem/gustam acolo impreuna.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 grame
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 55

CatalinaOpreaPolemis423
Oprea Polemis Catalina (CatalinaOpreaPolemis423) 14 mar 2018, 19:36

Iata rezultatul cremei de ciocolata folosita ca si topping pt checul de nuca cu stafide(ambele de post).Urmeaza sa l pudrez cu zahar dupa ce se raceste 😉

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CatalinaOpreaPolemis423
Oprea Polemis Catalina (CatalinaOpreaPolemis423) 14 mar 2018, 19:27

Imi puteti spune cate grame de zahar sa pun,pt ca mi a iesit mai apoasa...in rest,ca si gust e fenomenala!In loc de lapte de soia am fol lapte de orez.Se poate si din cauza asta sa nu mi fi iesit consistenta?

Multumesc pt reteta

lena
Elena (lena) Oprea Polemis Catalina (CatalinaOpreaPolemis423) 14 mar 2018, 19:35

Sunt cam 100g de zahar, dar s-ar putea sa fie din cauza laptelui de orez. Oricum daca il puneti la frigider s-ar putea sa se mai ingroase.

ChiparusAlinaEcaterina353
Chiparus Ecaterina (ChiparusAlinaEcaterina353) 22 feb 2018, 18:10

Buna Lena,cam cate zile tine la frigider aceasta crema cu ciocolata?multumesc!

lena
Elena (lena) Chiparus Ecaterina (ChiparusAlinaEcaterina353) 22 feb 2018, 18:12

Vreo 5 zile sigur va fi bine.

tanicelu
tanicelu 11 apr 2016, 19:40

Deci... Am incercat reteta cu lapte de soia si zahar obisnuit, batut intr-un blender obisnuit, nu vertical si s-a primit de minune. Apoi am incercat cu un lapte de cocos si nu s-a intarit, a ramas moale. Am mai incercat la maioneza rapida laptele de ovaz si tot nu s-a prins deloc. Pe viitor voi folosi doar laptele de soia pentru asa genuri de retete. Sper sa va fie de folos informatia. Mersi Lenuta pentru reteta. Succese!!!

Nota mea pentru reteta:
roxanabotangenes
roxanabotangenes 13 iun 2015, 14:03

SUPER BUNAAAA!!!!AM FACUT DEJA A DOUA OARA SI MI SE PARE CHIAR MAI BUNA DECAT CEA CU LAPTE PRAF(MA REFER LA CREMA DE FINETTI PE CARE AM PROBAT-O)...SA NE TRAITI D-NA ELENA SUPER GOSPODINA:*:*:*

Nota mea pentru reteta:
ananna97
ananna97 30 mar 2015, 17:48

Buuun! Eu am folosit lapte de migdale si ulei de struguri. Sincer nu chiar ca Nutella, dar oricum, pe timp de post merge! ;).

Poza mea pentru reteta:
ivanciulacramioara
ivanciulacramioara 26 sep 2013, 14:42

ffff buna crema,am crezut ca nua iesit am folosit lapte praf si esenta de rom si am pus si putina visinata in ea,e dementiala dabea astept sa o pun peste prajitura....nutela e nimic pe langa crema asta

Nota mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 31 iul 2013, 20:09

Crema e gata de pus peste prajitura cu ciocolata in 10 min. care e la cuptor. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 30 nov 2012, 15:43

Multumesc Lena de asa retete gustoase pe care ni le impartasesti!!!  Aceasta crema e absolut dementiala!!!
Sincera sa fiu, de la inceput cind am pus ingredientele si am vazut cu cit e mai mult ulei decit lapte m-am speriat cu gindul ca o sa miroase a ulei, dar rezultatul m-a ametit pur si simplu, este cea mai gustoasa crema!!! 

Cred ca daca sa-i adaugam niste alune macinate, sau nuci  o sa fie mult mai gustoasa decit orice crema din comert de genul ''Nutella''

Sigur o sa-i incint papilele gustative ale sotului cind vine deseara 

Poza mea pentru reteta:
anarica
anarica 29 nov 2012, 15:15

multumesc Lena, foarte buna in perioada postului.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile