Crema de ciocolata in 5 minute (de post!)
Cum am promis, testat si varianta de post a Cremei de ciocolata in 5 minute, sincera sa fiu nu vad nici o diferenta din cele 2 creme(la gust si textura), si ma bucur de inca o varianta de desert vegetarian si de post.
Am inlocuit laptele simplu cu lapte de soia(preparat de mine in aparat special), am exclus laptele praf si am adaugat zeama de lamaie. Se mai pot adauga si nuci maruntite, eu nu am facut-o aici.
Puteti s-o ungeti dimineata pe paine sau sa folositi ca o crema pentru un tort/prajitura de ciocolata de post.
Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
350 ml
fara miros - sau ulei din samburi de struguri(este fara miros)
●
Zeama de lamaie
3 linguri
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Sare
0.25 lingurite
un varf de cutit
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un vas adanc(gen pahar de blender) se toarna laptele de soia, zaharul pudra si uleiul.
Laptele si uleiul trebuie sa fie ambele la aceeasi temperatura(temp.camerei).
Pas 2
Introduceti blenderul vertical pana la fundul vasului si ii dati drumul.
Nu-l ridicati sus deloc, il tineti asa pe fund macar 1-2 minute.
Pas 3
Apoi incet, incet il ridicati - observati cum uleiul pe parcurs se incorporeaza in lapte.
Pas 4
Si gata, dupa ce s-a incorporat tot va iese o emulsie - nu foarte groasa ca la Crema cu lapte, dar suficient ca sa putem lucra mai departe cu ea.
Pas 5
Adaugati zeama de lamaie(crema se va lega mai bine si ii va lua din gustul de ulei).
Pas 6
Apoi se adauga pudra de cacao, vanilia si sarea.
Fiindca sunt tot intrebata de care cacao folosesc - o prefer pe cea neagra de la Dr.Oetker - are un gust, culoare si miros foarte puternic de ciocolata.
Pas 7
Blendati bine pana se uniformizeaza compozitia.
Pas 8
Si poftim, avem o crema densa, frumoasa si foarte satinata.
Pas 9
Buna pe paine, biscuiti si ca o crema vegetariana pentru prajitura sau tort.
Cine nu crede, veniti la atelier pe 8 decembrie, s-o facem/gustam acolo impreuna.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
5 min
Data publicarii:
Nota:
5 (9 voturi)