Dulceață de Piersici
În ultimul timp am o pasiune specială pentru iaurtul grecesc simplu combinat cu dulceața de casă aromată, sau miere. Pe parcursul sezonului de fructe am improvizat multe combinații de dulceață, dar pe aceasta de piersici abia așteptam s-o pregătesc. O "vedeam" și "simțeam" încă înainte să mă apuc de gătit - trebuia să fie cu aromă fină și bucățele stafidite de piersici, culoare plăcută și clară, etc.
Pentru ca să iasă anume așa dulceața de piersici (și nu numai), de obicei aplic metoda fierberii câte 5-10 minute, dar timp de 3-4 zile. Deci timpul total de fierbere nu va fi mai mult de 30 de minute la această dulceață, durează mai mult procesul de stafidire - dar aici doar lăsați pe masă cratița cu dulceață și nu aveți treabă cu ea.
Astfel obțineți fructe întregi și stafidite, dulceața clară și zeama mai densă. Efortul este minim, observați pașii și rețeta, dar vă veți bucura tot sezonul de o dulceață de piersici super aromată și delicioasă!
Ingrediente
●
Piersici
1500 g
alegeți piersici mai tari și nu prea zemoase
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Deci neapărat recomand să alegeți piersici de sezon, aromate și mai tari - ca să nu se facă piure în dulceață.
Spălați și lăsați să se scurgă de apă.
Pas 2
Tăiați sferturi sau jumătăți (scoateți atent sâmburele), și apoi cubulețe de mărime medie.
Pas 3
Când ați tăiat cubulețe toate piersicile, le stropiți cu zeama de la o lămâie și amestecați atent cu lingura.
Pas 4
Într-o cratiță cu fund mai gros (sau un tuci mare, sau o tigaie mare și adâncă) - turnați 200ml de apă și adăugați zahărul.
Lăsați la foc mediu acest sirop până începe să fiarbă și se dizolvă complet zahărul.
Pas 5
Adăugați piersicile tăiate în siropul fierbinte și amestecați atent.
Pas 6
Când începe să fiarbă compoziția, faceți focul mic și lăsați 5 minute.
Apoi închideți focul sub cratiță, amestecați atent și lăsați oala descoperită (eventual acoperiți doar cu prosop, dar fără capac!) pe masă sau pe aragaz timp de 12-24 de ore.
Pas 7
A 2-a zi dulceața arată așa - observați că fructele sunt întregi și încep să-și schimbe ușor culoarea.
Puneți din nou oala pe foc și când începe să fiarbă, lăsați din nou doar 5-10 minute la foc mic. Apoi iarăși lăsați descoperită, pe masă, timp de 12-24 de ore.
Pas 8
A 3-a zi repetați fierberea de 5 minute și lăsați iarăși oala fără capac pe masă.
Pas 9
În ultima zi, observați dulceața rece din oală - dacă are consistența care vă place, adică fructe întregi și zeama mai densă, vă apucați să spălați-sterilizați borcanele.
Apoi când acestea sunt gata uscate, puneți dulceața pe foc, o fierbeți ultimele 5 minute și turnați în borcane.
Dar dacă dulceața încă vi se pare cam lichidă, recomand să o mai lăsați pe masă încă 24 de ore după fierbere.
Pas 10
Deci dulceața mea a fost gata după 4 zile, procesul durează în funcție de cât de zemoase sunt fructele.
Apoi o puneți în borcanele uscate și curate, închideți ermetic.
Pas 11
Aici am făcut porție dublă, în 2 oale mari, și mă bucur, pentru că a ieșit deosebit de bună și fină. Ne vom bucura de ea tot anul - cu iaurt, terci de ovăz, griș cu lapte, deserturi, prăjituri, înghețată, etc.
Efortul este minim și dozat în 5 minute pe zi, deci dacă vă organizați corect la final veți obține o bunătate de dulceață de piersici.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)