Dovleac copt cu scorțișoară

Dovleac copt cu scorțișoară

Este mai mult o metodă nu o rețetă, dar așa un desert sănătos puteți să-l serviți simplu cu miere sau folosit pentru alte scopuri: congelat pentru plăcintă, pentru budinci, chec-uri, etc.

Ingrediente

Dovleac
500 g
   
Zahăr
100 g
puneți după gust și preferințe
Scorțișoară
1 lingurita
   
Miere
2 linguri
opțional, pentru servit

Pași de urmat

Pas 1

Dovleacul se curăță, se spală bine și se taie felii mai mari.

Îl puneți într-o tavă de cuptor așternută cu folie de aluminiu.

Dovleac copt cu scorțișoară - Pas 1
Pas 2

Acoperiți bine feliile de dovleac cu folie și puneți tava la cuptor pentru 30-40 de minute la 200 de grade.

Dovleac copt cu scorțișoară - Pas 2
Pas 3

După acest timp desfaceți folia și încercați dovleacul dacă s-a copt - înfigeți un cuțit, dacă intră ușor și repede este gata. Dacă mai este tare, îl acoperiți și mai lăsați 10 minute.

Dovleac copt cu scorțișoară - Pas 3
Pas 4

Dovleacul moale și copt îl presărați cu zahăr și scorțișoară și îl puneți așa dezvelit la cuptor pentru încă 15 minute.

Dovleac copt cu scorțișoară - Pas 4
Pas 5

Se servește cald cu miere deasupra sau îl puteți pune în mâncărurile copiilor, în plăcinte, budinci, chec-uri și bineînțeles să-l congelați porții mici pentru iarnă.

Poftă Bună!

Dovleac copt cu scorțișoară - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (depinde de mărimea dovleacului)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Elena.M
Elena (Elena.M) 30 Oct 2011, 19:57

Ai revenit......ce ma bucur!!!  Eu tot asa il prepar si il mananc ca atare,servit cu miere de albine si nuca pisata. Eu asa il pregatesc pt ca asta e cerinta sotului.....Foarte sanator intr-adevar.

Ralucuta
raluca (Ralucuta) 31 Oct 2011, 09:46

delicios!!!

Nota mea pentru rețetă:
bemv
bemv bemv (bemv) 02 Nov 2011, 20:46

ce bine arata

imi aduc aminte de copilarie cand ne facea bunica

foarte bunnnnnnnnnnnnnnn

Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 03 Nov 2011, 10:55

Foarte interesant mod de a coace dovleacul sigur a sa incerc aceasta combinatie cu scortisoarafara zahar din cauza dietei dar dovleacul daca e bun e destul de dulce pt mine!

Multumesc pentru toate retetele minunate!

sonia
Suta (sonia) 07 Nov 2011, 22:59

Asa ceva nu mi-a trecut prin cap cu toate ca de cand a aparut dovleacul, prajim mereu la cuptor. Imi plac foarte mult sfaturile cu atat mai mult cu cat sunt pt cuprot electric. Multumesc Lena!!!

sonia
Suta (sonia) 07 Nov 2011, 23:01

Eu prajesc dovleacul neacoperit si se formeaza o crusta mai crocanta care ne place mult. 

Paul84
Paul84 12 Oct 2013, 15:10

Acum ma apuc de el! :D Multumesc pentru reteta! 

abby
abby 26 Sep 2014, 19:59

excelent...eu l-am servit cu miere si nuca...sotul meu e incantat..

abby
abby 26 Sep 2014, 19:59