Ingrediente
●
Zahăr
100 g
puneți după gust și preferințe
●
Scorțișoară
1 lingurita
●
Miere
2 linguri
opțional, pentru servit
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Dovleacul se curăță, se spală bine și se taie felii mai mari.
Îl puneți într-o tavă de cuptor așternută cu folie de aluminiu.
Pas 2
Acoperiți bine feliile de dovleac cu folie și puneți tava la cuptor pentru 30-40 de minute la 200 de grade.
Pas 3
După acest timp desfaceți folia și încercați dovleacul dacă s-a copt - înfigeți un cuțit, dacă intră ușor și repede este gata. Dacă mai este tare, îl acoperiți și mai lăsați 10 minute.
Pas 4
Dovleacul moale și copt îl presărați cu zahăr și scorțișoară și îl puneți așa dezvelit la cuptor pentru încă 15 minute.
Pas 5
Se servește cald cu miere deasupra sau îl puteți pune în mâncărurile copiilor, în plăcinte, budinci, chec-uri și bineînțeles să-l congelați porții mici pentru iarnă.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(depinde de mărimea dovleacului)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)