Dovleac copt cu scortisoara

Dovleac copt cu scortisoara

Este mai mult o metoda nu o reteta, dar asa un desert sanatos puteti sa-l serviti simplu cu miere sau folosit pentru alte scopuri: congelat pentru placinta, pentru budinci, chec-uri, etc.

Ingrediente

Dovleac
500 g
Zahar
100 g
puneti dupa gust si preferinte
Scortisoara
1 lingurite
Miere
2 linguri
optional, pentru servit

Pasi de urmat

1

Dovleacul se curata, se spala bine si se taie felii mai mari.

Il puneti intr-o tava de cuptor asternuta cu folie de aluminiu.

2

Acoperiti bine feliile de dovleac cu folie si puneti tava la cuptor pentru 30-40 de minute la 200 de grade.

3

Dupa acest timp desfaceti folia si incercati dovleacul daca s-a copt - infigeti un cutit, daca intra usor si repede este gata. Daca mai este tare, il acoperiti si mai lasati 10 minute.

4

Dovleacul moale si copt il presarati cu zahar si scortisoara si il puneti asa dezvelit la cuptor pentru inca 15 minute.

5

Se serveste cald cu miere deasupra sau il puteti pune in mancarurile copiilor, in placinte, budinci, chec-uri si bineinteles sa-l congelati portii mici pentru iarna.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 grame (depind de marimea dovleacului)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

Elena.M
Elena (Elena.M) 30 oct 2011, 19:57

Ai revenit......ce ma bucur!!!  Eu tot asa il prepar si il mananc ca atare,servit cu miere de albine si nuca pisata. Eu asa il pregatesc pt ca asta e cerinta sotului.....Foarte sanator intr-adevar.

Ralucuta
raluca (Ralucuta) 31 oct 2011, 09:46

delicios!!!

Nota mea pentru reteta:
bemv
bemv bemv (bemv) 02 nov 2011, 20:46

ce bine arata

imi aduc aminte de copilarie cand ne facea bunica

foarte bunnnnnnnnnnnnnnn

Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 03 nov 2011, 10:55

Foarte interesant mod de a coace dovleacul sigur a sa incerc aceasta combinatie cu scortisoarafara zahar din cauza dietei dar dovleacul daca e bun e destul de dulce pt mine!

Multumesc pentru toate retetele minunate!

sonia
Suta (sonia) 07 nov 2011, 22:59

Asa ceva nu mi-a trecut prin cap cu toate ca de cand a aparut dovleacul, prajim mereu la cuptor. Imi plac foarte mult sfaturile cu atat mai mult cu cat sunt pt cuprot electric. Multumesc Lena!!!

sonia
Suta (sonia) 07 nov 2011, 23:01

Eu prajesc dovleacul neacoperit si se formeaza o crusta mai crocanta care ne place mult. 

Paul84
Paul84 12 oct 2013, 15:10

Acum ma apuc de el! :D Multumesc pentru reteta! 

abby
abby 26 sep 2014, 19:59

excelent...eu l-am servit cu miere si nuca...sotul meu e incantat..

abby
abby 26 sep 2014, 19:59