Briose cu afine

Briose cu afine

Sunt absolut fantastice aceste briose cu afine, in sfarsit am gasit reteta perfecta si vreau neaparat sa le incercati - faceti o bucurie copiilor, dar si voua! Cred ca este reteta de briose la care am primit cele mai multe aprecieri, pe buna dreptate dupa parerea mea. Chiar si a 2-a zi briosele sunt deosebit de aromate, fragede, moi si fac contrast bun cu afinele din compozitie.

Cu siguranta, puteti sa preparati aceasta reteta de briose cu afine folosind si alte fructe, cu siguranta nu aveti cum sa le stricati.

Ingrediente

Oua
2 buc
Zahar
200 g
Sare
0.5 lingurite
Ulei
120 ml
Esenta de vanilie
1 lingurita
Smantana
160 g
puteti inlocui cu un iaurt mai gras
Afine
1.5 pahare
proaspete/congelate, sau alte fructe
Faina alba
250 g
+ inca 1 lingura
Praf de copt
10 g

Pasi de urmat

1

Intr-un bol mai mare amestecati cu telul cele 2 oua, 200g de zahar, 0.5 lingurita de sare si esenta de vanilie.

2

Apoi adaugati 120ml ulei si 160g smantana, amestecati bine dupa fiecare.

3

Puneti 250g de faina si 10g praf de copt, amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.

4

Spalati afinele intr-o sita sub jet de apa rece, lasati putin sa se scurga.

Le mutati intr-o farfurie si adaugati peste ele 1lingura de faina, amestecati atent cu lingura.

Daca folositi afine congelate, nu trebuie decongelate dinainte, le amestecati cu faina imediat dupa ce le scoateti din congelator.

5

Adaugati-le in aluatul de briose, amestecati atent cu o lingura toata compozitia.

6

Umpleti formele de briose in proportie de 2/3 din volum, lasati putin loc sa creasca.

La mine sunt forme de silicon, nu le astern cu hartie si nu le ung cu ulei.

7

Le coaceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 35-40 de minute, sau pana se rumenesc uniform.

Lasati sa se raceasca complet in forme, apoi atent le scoateti si savurati cu toata familia, sunt deosebit de fragede si gustoase.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 17 buc (de dimensiune medie)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !