Ingrediente
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
●
Smantana
160 g
puteti inlocui cu un iaurt mai gras
●
Afine
1.5 pahare
proaspete/congelate, sau alte fructe
●
Faina alba
250 g
+ inca 1 lingura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol mai mare amestecati cu telul cele 2 oua, 200g de zahar, 0.5 lingurita de sare si esenta de vanilie.
Pas 2
Apoi adaugati 120ml ulei si 160g smantana, amestecati bine dupa fiecare.
Pas 3
Puneti 250g de faina si 10g praf de copt, amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.
Pas 4
Spalati afinele intr-o sita sub jet de apa rece, lasati putin sa se scurga.
Le mutati intr-o farfurie si adaugati peste ele 1lingura de faina, amestecati atent cu lingura.
Daca folositi afine congelate, nu trebuie decongelate dinainte, le amestecati cu faina imediat dupa ce le scoateti din congelator.
Pas 5
Adaugati-le in aluatul de briose, amestecati atent cu o lingura toata compozitia.
Pas 6
Umpleti formele de briose in proportie de 2/3 din volum, lasati putin loc sa creasca.
La mine sunt forme de silicon, nu le astern cu hartie si nu le ung cu ulei.
Pas 7
Le coaceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 35-40 de minute, sau pana se rumenesc uniform.
Lasati sa se raceasca complet in forme, apoi atent le scoateti si savurati cu toata familia, sunt deosebit de fragede si gustoase.
Pofta Buna!
Cantitate:
17 buc
(de dimensiune medie)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: