Biscotti italieni cu lamaie

Biscotti italieni cu lamaie

Acesti biscuiti italieni au devenit preferatii mei de ceva timp, imi place foarte mult modul simplu de preparare si faptul ca se pot improviza in diverse arome si combinatii, asta daca va plictisiti de Biscotti sau Cantucci clasici. Biscotti sunt solutia perfecta pentru gustarea copiilor de la scoala, alintul la cafeaua de dimineata, de luat la pachet in calatorii sau de servit musafirii cu un desert mai interesant.

Neaparat voi reveni si cu alte variante la reteta de biscotti, chiar va recomand sa le incercati macar o data si sa vedeti cat de faini sunt.

Ingrediente

Faina alba
300 g
Praf de copt
10 g
Migdale
125 g
sau alune de orice fel
Zahar
215 g
Sare
0.25 lingurite
Lamaie
1 buc
Oua
2 buc
Unt topit
60 g

Pasi de urmat

Pas 1

In bol puneti 300g de faina, 10g praf de copt, 125g migdale/alune, 215g zahar, un sfert de lingurita de sare si coaja rasa de la o lamaie (o spalati bine inainte).

Amestecati totul bine cu mixerul sau cu o lingura.

Biscotti italieni cu lamaie - Pas 1
Pas 2

Apoi adaugati sucul de la o jumatate de lamaie, 2 oua si 60g de unt topit.

Biscotti italieni cu lamaie - Pas 2
Pas 3

Amestecati compozitia bine cu un mixer, sau cu lingura, pana toate ingredientele se incorporeaza.

Biscotti italieni cu lamaie - Pas 3
Pas 4

Presarati masa cu putina faina si mutati aluatul din bol aici, taiati-l in 2 bucati uniforme cu un cutit sau racleta de aluat.

Biscotti italieni cu lamaie - Pas 4
Pas 5

Fiecare bucata o modelati in forma de snur gros, recomand sa nu insistati prea mult si lucrati atent cu el, aluatul este destul de fraged.

Biscotti italieni cu lamaie - Pas 5
Pas 6

Mutati aceste 2 baghete formate in tava de cuptori asternuta cu hartie de copt.

Presati usor fiecare bagheta cu degetele.

Biscotti italieni cu lamaie - Pas 6
Pas 7

Le coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 minute, fara ventilatie.

Dupa acest timp, scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca 5 minute in tava.

Biscotti italieni cu lamaie - Pas 7
Pas 8

Apoi luati fiecare bagheta si o feliati atent cu un cutit bine ascutit (sa nu faca firimituri si sa nu rupa marginile).

Bucatile taiate trebuie sa fie cam de 1 cm in latime.

Biscotti italieni cu lamaie - Pas 8
Pas 9

Aranjati feliile de biscotti inapoi in tava cu sectiunea in sus, le puneti din nou la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade.

Biscotti italieni cu lamaie - Pas 9
Pas 10

Lasati sa se raceasca complet.

Pofta Buna!

Biscotti italieni cu lamaie - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 35 buc (1 tava de cuptor mare)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !