Ingrediente
●
Migdale
125 g
sau alune de orice fel
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In bol puneti 300g de faina, 10g praf de copt, 125g migdale/alune, 215g zahar, un sfert de lingurita de sare si coaja rasa de la o lamaie (o spalati bine inainte).
Amestecati totul bine cu mixerul sau cu o lingura.
Pas 2
Apoi adaugati sucul de la o jumatate de lamaie, 2 oua si 60g de unt topit.
Pas 3
Amestecati compozitia bine cu un mixer, sau cu lingura, pana toate ingredientele se incorporeaza.
Pas 4
Presarati masa cu putina faina si mutati aluatul din bol aici, taiati-l in 2 bucati uniforme cu un cutit sau racleta de aluat.
Pas 5
Fiecare bucata o modelati in forma de snur gros, recomand sa nu insistati prea mult si lucrati atent cu el, aluatul este destul de fraged.
Pas 6
Mutati aceste 2 baghete formate in tava de cuptori asternuta cu hartie de copt.
Presati usor fiecare bagheta cu degetele.
Pas 7
Le coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 minute, fara ventilatie.
Dupa acest timp, scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca 5 minute in tava.
Pas 8
Apoi luati fiecare bagheta si o feliati atent cu un cutit bine ascutit (sa nu faca firimituri si sa nu rupa marginile).
Bucatile taiate trebuie sa fie cam de 1 cm in latime.
Pas 9
Aranjati feliile de biscotti inapoi in tava cu sectiunea in sus, le puneti din nou la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade.
Pas 10
Lasati sa se raceasca complet.
Pofta Buna!
Cantitate:
35 buc
(1 tava de cuptor mare)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii: