Ingrediente
●
Migdale
125 g
sau alune de orice fel
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
În bol puneți 300g de făină, 10g praf de copt, 125g migdale/alune, 215g zahăr, un sfert de linguriță de sare și coaja rasă de la o lămâie (o spălați bine înainte).
Amestecați totul bine cu mixerul sau cu o lingură.
Pas 2
Apoi adăugați sucul de la o jumătate de lămâie, 2 ouă și 60g de unt topit.
Pas 3
Amestecați compoziția bine cu un mixer sau cu lingura, până când toate ingredientele se încorporează.
Pas 4
Presărați masa cu puțină făină și mutați aluatul din bol aici, tăiați-l în 2 bucăți uniforme cu un cuțit sau racletă de aluat.
Pas 5
Fiecare bucată o modelați în formă de șnur gros, recomand să nu insistați prea mult și să lucrați atent cu el, aluatul este destul de fragil.
Pas 6
Mutați aceste 2 baghete formate în tava de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Presați ușor fiecare baghetă cu degetele.
Pas 7
Le coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 minute, fără ventilație.
După acest timp, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească 5 minute în tavă.
Pas 8
Apoi luați fiecare baghetă și o feliați atent cu un cuțit bine ascuțit (să nu facă firimituri și să nu rupă marginile).
Bucățile tăiate trebuie să fie cam de 1 cm în lățime.
Pas 9
Aranjați feliile de biscotti înapoi în tavă cu secțiunea în sus, le puneți din nou la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade.
Pas 10
Lăsați să se răcească complet.
Poftă bună!
Cantitate:
35 buc
(1 tavă de cuptor mare)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)