Biscotti italieni cu lămâie

Biscotti italieni cu lămâie

Acești biscuiți italieni au devenit preferații mei de ceva timp, îmi place foarte mult modul simplu de preparare și faptul că se pot improviza în diverse arome și combinații, asta dacă vă plictisiți de Biscotti sau Cantucci clasici. Biscotti sunt soluția perfectă pentru gustarea copiilor de la școală, alintul la cafeaua de dimineață, de luat la pachet în călătorii sau de servit musafirii cu un desert mai interesant.

Neapărat voi reveni și cu alte variante la rețeta de biscotti, chiar vă recomand să le încercați măcar o dată și să vedeți cât de faini sunt.

Ingrediente

Faina alba
300 g
   
Praf de copt
10 g
   
Migdale
125 g
sau alune de orice fel
Zahar
215 g
   
Sare
0.25 lingurite
   
Lamaie
1 buc
   
Oua
2 buc
   
Unt topit
60 g
   

Pasi de urmat

Pas 1

În bol puneți 300g de făină, 10g praf de copt, 125g migdale/alune, 215g zahăr, un sfert de linguriță de sare și coaja rasă de la o lămâie (o spălați bine înainte).

Amestecați totul bine cu mixerul sau cu o lingură.

Biscotti italieni cu lămâie - Pas 1
Pas 2

Apoi adăugați sucul de la o jumătate de lămâie, 2 ouă și 60g de unt topit.

Biscotti italieni cu lămâie - Pas 2
Pas 3

Amestecați compoziția bine cu un mixer sau cu lingura, până când toate ingredientele se încorporează.

Biscotti italieni cu lămâie - Pas 3
Pas 4

Presărați masa cu puțină făină și mutați aluatul din bol aici, tăiați-l în 2 bucăți uniforme cu un cuțit sau racletă de aluat.

Biscotti italieni cu lămâie - Pas 4
Pas 5

Fiecare bucată o modelați în formă de șnur gros, recomand să nu insistați prea mult și să lucrați atent cu el, aluatul este destul de fragil.

Biscotti italieni cu lămâie - Pas 5
Pas 6

Mutați aceste 2 baghete formate în tava de cuptor așternută cu hârtie de copt.

Presați ușor fiecare baghetă cu degetele.

Biscotti italieni cu lămâie - Pas 6
Pas 7

Le coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 minute, fără ventilație.

După acest timp, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească 5 minute în tavă.

Biscotti italieni cu lămâie - Pas 7
Pas 8

Apoi luați fiecare baghetă și o feliați atent cu un cuțit bine ascuțit (să nu facă firimituri și să nu rupă marginile).

Bucățile tăiate trebuie să fie cam de 1 cm în lățime.

Biscotti italieni cu lămâie - Pas 8
Pas 9

Aranjați feliile de biscotti înapoi în tavă cu secțiunea în sus, le puneți din nou la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade.

Biscotti italieni cu lămâie - Pas 9
Pas 10

Lăsați să se răcească complet.

Poftă bună!

Biscotti italieni cu lămâie - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 35 buc (1 tavă de cuptor mare)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Solonenco
Solonenco 29 Oct 2024, 10:20

Delicios!

Merci pentru rețetă!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: