Cantucci sau Biscotti italieni
De fiecare data reusesc retetele italiene sa ma surprinda prin simplitate, gust fin si deosebit - mai incerc ceva nou si ca la acesti biscuiti Cantucci, singura reactie este "Mamma Mia!". Posibil ca ati mai auzit de Biscotti, Cantucci, Cantuccini cu migdale - toti sunt aceiasi biscuiti clasici din regiunea Prato in Toscana, se servesc de regula la desert si se inmoaie pe parcurs in vin dulce, dar sunt minunati si la cafeaua de dimineata, si la gustarea de scoala, ca orice fursecuri.
M-au surprins Cantucci prin simplitatea si modul rapid de preparare, nu trebuie sa modelati fiecare biscuite separat, totul e simplu si foarte banal. Cu siguranta si cei incepatori in bucatarie vor reusi cu brio sa-i prepare. La noi toti i-au apreciat, abia astept sa mai fac cateva ture si sa incerc arome noi la aceasta reteta de baza.
Ingrediente
●
Migdale
125 g
puteti combina cu fistic, alune sau alte nuci preferate
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
in plus, se mai poate adauga coaja rasa de portocale
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol amestecati 300g faina, 10g praf de copt, un varf de lingurita sare, 125g migdale si 215g zahar.
Pas 2
Adaugati untul topit si 2 oua, amestecati bine cu o lingura sau mixerul la viteza mica.
Pas 3
Va opriti cand aluatul are textura uniforma, nu trebuie framantat prea mult.
Pas 4
Folosind o lingura sau spatula il scoateti din bol pe masa presarata cu putin faina si il impartiti in 2 bucati.
Pas 5
Formati din fiecare cate un rulou, sa fie cam de lungimea tavii de cuptor.
Pas 6
Asterneti tava de cuptor cu hartie de copt si aranjati rulourile formate in ea, cu minim 10cm distanta intre ele.
Pas 7
Le coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 minute, fara ventilatie.
Pas 8
Dupa cuptor, lasati 5 minute sa se raceasca pe masa, apoi pe un fund taiati rulourile felii de aproximativ 1.5cm latime.
Vreau sa mentionez aici ca ar fi bine cutitul sa fie cat mai ascutit si bun, iar miscarile de taiere sa le faceti ferm, ca sa nu se faramiteze feliile de Cantucci.
Pas 9
Aranjati feliile de biscuiti inapoi in tava de cuptor cu sectiunea in sus si le mai puneti in cuptor pentru 10 minute la 180 de grade.
Pas 10
Lasati apoi putin sa se raceasca si le puteti savura simple, cu lapte, ceai, cafea, vin, etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
30 buc
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)