Cantucci sau Biscotti italieni

Cantucci sau Biscotti italieni

De fiecare data reusesc retetele italiene sa ma surprinda prin simplitate, gust fin si deosebit - mai incerc ceva nou si ca la acesti biscuiti Cantucci, singura reactie este "Mamma Mia!". Posibil ca ati mai auzit de Biscotti, Cantucci, Cantuccini cu migdale - toti sunt aceiasi biscuiti clasici din regiunea Prato in Toscana, se servesc de regula la desert si se inmoaie pe parcurs in vin dulce, dar sunt minunati si la cafeaua de dimineata, si la gustarea de scoala, ca orice fursecuri.

M-au surprins Cantucci prin simplitatea si modul rapid de preparare, nu trebuie sa modelati fiecare biscuite separat, totul e simplu si foarte banal. Cu siguranta si cei incepatori in bucatarie vor reusi cu brio sa-i prepare. La noi toti i-au apreciat, abia astept sa mai fac cateva ture si sa incerc arome noi la aceasta reteta de baza.

Ingrediente

Faina alba
300 g
Praf de copt
10 g
Migdale
125 g
puteti combina cu fistic, alune sau alte nuci preferate
Zahar
215 g
Sare
0.25 lingurite
Oua
2 buc
Unt topit
60 g
Esenta de vanilie
1 lingurita
in plus, se mai poate adauga coaja rasa de portocale

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol amestecati 300g faina, 10g praf de copt, un varf de lingurita sare, 125g migdale si 215g zahar.

Cantucci sau Biscotti italieni - Pas 1
Pas 2

Adaugati untul topit si 2 oua, amestecati bine cu o lingura sau mixerul la viteza mica.

Cantucci sau Biscotti italieni - Pas 2
Pas 3

Va opriti cand aluatul are textura uniforma, nu trebuie framantat prea mult.

Cantucci sau Biscotti italieni - Pas 3
Pas 4

Folosind o lingura sau spatula il scoateti din bol pe masa presarata cu putin faina si il impartiti in 2 bucati.

Cantucci sau Biscotti italieni - Pas 4
Pas 5

Formati din fiecare cate un rulou, sa fie cam de lungimea tavii de cuptor.

Cantucci sau Biscotti italieni - Pas 5
Pas 6

Asterneti tava de cuptor cu hartie de copt si aranjati rulourile formate in ea, cu minim 10cm distanta intre ele.

Cantucci sau Biscotti italieni - Pas 6
Pas 7

Le coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 minute, fara ventilatie.

Cantucci sau Biscotti italieni - Pas 7
Pas 8

Dupa cuptor, lasati 5 minute sa se raceasca pe masa, apoi pe un fund taiati rulourile felii de aproximativ 1.5cm latime.

Vreau sa mentionez aici ca ar fi bine cutitul sa fie cat mai ascutit si bun, iar miscarile de taiere sa le faceti ferm, ca sa nu se faramiteze feliile de Cantucci.

Cantucci sau Biscotti italieni - Pas 8
Pas 9

Aranjati feliile de biscuiti inapoi in tava de cuptor cu sectiunea in sus si le mai puneti in cuptor pentru 10 minute la 180 de grade.

Cantucci sau Biscotti italieni - Pas 9
Pas 10

Lasati apoi putin sa se raceasca si le puteti savura simple, cu lapte, ceai, cafea, vin, etc.

Pofta Buna!

Cantucci sau Biscotti italieni - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 30 buc
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Solonenco
Solonenco 09 Jun 2024, 23:08

Delicios! Merci Lena

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Solonenco 10 Jun 2024, 08:47

Super👍🙏🏻