Cake Pops cu banane și ciocolată Rețetă VIDEO

Cake Pops cu banane și ciocolată

De ceva timp cochetez cu ideea să-mi alint fetele cu niște Cake Pops de casă, am observat că sunt tot mai populare și le plac enorm copiilor. Bineînțeles am studiat diverse variante și rețete, după care mi-am dat seama că sunt foarte ușor de adaptat după orice gust și poftă. Important este să folosiți ca bază un pandișpan (orice aromă și gust preferați), sau chiar niște biscuiți, eu am ales acum să fie cu aromă de banane.

Vedeți mai jos toate detaliile și explicațiile, cel mai tare lucru este că le puteți adapta ușor pentru orice gust de mofturos, vegan sau pofticios. Copiii pot participa și ei la glazurarea și ornarea cu decorațiuni, deci aveți încă o posibilă activitate de făcut cu ei în bucătărie.

Rețeta de Cake Pops cu banane și ciocolată am preparat-o cu Zahărul Mărgăritar, marca Agrana și apropo, sunteți invitați să urmăriți pagina de Facebook Zahăr Margaritar pentru un Concurs minunat care se va desfășura în luna decembrie, detaliile le veți găsi acolo.

Ingrediente

Banane
5 buc
să fie cât mai coapte
Zahăr
240 g
   
Unt
200 g
   
Ouă
2 buc
   
Făină albă
300 g
   
Praf de copt
10 g
   
Nuci tocate
50 g
opțional
Lapte
2 linguri
   
Zahăr pudră
200 g
   
Ciocolată albă/neagră
200 g
   
Nucă de cocos
100 g
plus alte decorațiuni comestibile preferați și aveți la îndemână - zahăr colorat, biluțe, etc.

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol mai mare puneți 240g de zahăr (aici Mărgăritar Zahăr Alb Cristal) și 150g de unt moale, amestecați totul bine cu un mixer.

Și apropo, sunteți invitați să urmăriți pagina de Facebook Zahăr Margaritar pentru un Concurs minunat care se va desfășura în luna decembrie, detaliile le veți găsi acolo.

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 1
Pas 2

Adăugați 2 ouă, iarăși amestecați bine cu mixerul.

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 2
Pas 3

Pisați cu furculița 3 banane bine coapte.

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 3
Pas 4

Le adăugați în compoziția de unt, zahăr și ouă, amestecați.

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 4
Pas 5

Puneți 300g de făină și 10g praf de copt, amestecați cu un tel sau mixer până nu mai sunt cocoloașe în aluat.

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 5
Pas 6

Dacă vă plac și aveți la îndemână, puteți adăuga o mână de nuci în aluat, aproximativ 50g, le amestecați și pe ele.

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 6
Pas 7

Puneți aluatul într-o formă de cuptor așternută cu hârtie de copt. Eu am folosit o formă rotundă de 28cm, dar e bună și una de chec, sau oricare aveți la îndemână.

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 7
Pas 8

Puneți acest chec cu banane în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 35-40 minute.

După coacere lăsați să se răcească complet pe masa de bucătărie.

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 8
Pas 9

Când s-a răcit complet îl puteți rupe bucăți și mărunțiți cât mai fin cu mâinile, până obțineți firimituri.

După cum vă spuneam în descriere, puteți adapta rețeta cu oricare pandișpan preferați - de vanilie, ciocolată, etc. La fel ca bază se pot folosi biscuiții.

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 9
Pas 10

Părțile mai grunjoase le puteți mărunți cu o răzătoare sau robotul de bucătărie.

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 10
Pas 11

Acum vom prepara o glazură-lipici ca să le țină foarte bine împreună aceste firimituri.

Deci, într-un bol puneți 2 banane, 2 linguri de lapte și 200g de zahăr pudră (aici Mărgăritar Zahăr Pudră).

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 11
Pas 12

Amestecați bine totul cu un blender vertical, până obțineți o pastă uniformă și lichidă.

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 12
Pas 13

Adăugați treptat câte puțină glazură în firimiturile de chec, amestecați.

S-ar putea să nu o folosiți pe toată, depinde cât de uscate sunt.

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 13
Pas 14

Periodic testați aluatul de Cake Pops - trebuie să fie ca o plastilină fermă și să se formeze ușor biluțe care nu se desfac și nu sunt fărâmicioase.

Nu vă grăbiți să adăugați prea multă glazură, cake pops-urile prea moi le veți modela și lucra mai greu.

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 14
Pas 15

Apoi formați biluțe pe care le aranjați într-o tavă așternută cu hârtie de copt sau folie de plastic.

Le puneți la frigider pentru 1-2 ore, sau la congelator 30 minute.

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 15
Pas 16

În acest timp pregătiți bețișoarele pentru cake pops - eu am tăiat în jumătate niște bețe de frigărui simple.

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 16
Pas 17

Apoi topiți pe baie de aburi sau la microunde 200g de ciocolată neagră (sau albă) cu 50g de unt. Amestecați bine totul, să fie o compoziție uniformă.

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 17
Pas 18

Ca suport pentru uscarea cake pops-urilor am folosit o franzelă integrală mai densă, învelită în folie de plastic să nu se murdărească dacă mai picură ciocolata peste ea.

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 18
Pas 19

Deci ne apucăm să formăm efectiv prăjiturelele:

- înfigeți un bețișor în biluțele formate mai sus și răcite;

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 19
Pas 20

- le treceți prin glazura de ciocolată, scuturați ușor și le presărați cu ceva decorațiuni, biluțe comestibile.

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 20
Pas 21

Bețișoarele cu cake pops-urile umede le adânciți atent în franzelă, să rămână vertical și stabil acolo.

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 21
Pas 22

După ce le-ați modelat pe toate (eu am făcut 2 ture cu aceeași franzelă, sau cumpărați 2 pâini din start), puneți-le la frigider pentru 2 ore sau mai mult.

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 22
Pas 23

După ce s-au răcit și la servire le puteți pune în pahare (eventual umplute cu zahăr pentru stabilitate).

La noi au fost foarte apreciate, au textura de salam de biscuiți cu un ușor gust de banane și ciocolată.

Poftă Bună!

Cake Pops cu banane și ciocolată - Pas 23

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 50 buc
Timp de preparare: 200 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 180 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

AnastasiaAmarii472
Anastasia Amarii (AnastasiaAmarii472) 31 Dec 2023, 11:07

Eu am folosit un cofraj de ouă 🫣 și a funcționat. Doar ca le-am făcut cam măricele. O rețetă faină, sănătoasă și colorată. Mulțumiri si un An Nou mai bun tuturor. La mulți ani!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Anastasia Amarii (AnastasiaAmarii472) 31 Dec 2023, 11:24

Buna idee, bravo!🤗👍