Noi nu cumpărăm granola din comerț, prefer de multe ori s-o pregătesc singură sau să consumăm cereale simple și nu în amestecuri. Nici nu mai spun de compoziția dubioasă, plină de zahăr, E-uri și alte minuni chimice. Rețeta de granola de mai jos, deși este low-carb, bate la gust și consistență orice granola clasică - este foarte gustoasă, consistentă, aromată, echilibrată.
De ceva timp a devenit un obicei la noi să mâncăm la mic dejun sau cină, câte un bol mic cu iaurt, combinat cu această granola de casă și 1 linguriță din dulceața preferată sau miere. O păstrez într-un borcan ermetic și abia aștept să mai încerc cu ea vreun trifle interesant la pahar.
Puteți improviza o variantă mai clasică, dacă înlocuiți îndulcitorul cu orice zahăr preferați - brun, de cocos, etc. Granola o puteți face și de post, dacă înlocuiți untul cu ulei de cocos sau simplu, și albușul de ou cu puțină apă.