Noi nu cumparam granola din comert, prefer de multe ori s-o pregatesc singura sau sa consumam cereale simple si nu in amestecuri. Nici nu mai spun de compozitia dubioasa, plina de zahar, E-uri si alte minuni chimice. Reteta de granola de mai jos, desi este low-carb, bate la gust si consistenta orice granola clasica - este foarte gustoasa, consistenta, aromata, echilibrata.
De ceva timp a devenit un obicei la noi sa mancam la mic dejun sau cina, cate un bol mic cu iaurt, combinat cu aceasta granola de casa si 1 lingurita din dulceata preferata sau miere. O pastrez intr-un borcan ermetic si abia astept sa mai incerc cu ea vreun trifle interesant la pahar.
Puteti improviza o varianta mai clasica, daca inlocuiti indulcitorul cu orice zahar preferati - brun, de cocos, etc. Granola o puteti face si de post, daca inlocuiti untul cu ulei de cocos sau simplu, si albusul de ou cu putina apa.