Granola fără carbohidrați și gluten, low-carb

Granola fără carbohidrați și gluten, low-carb

Noi nu cumpărăm granola din comerț, prefer de multe ori s-o pregătesc singură sau să consumăm cereale simple și nu în amestecuri. Nici nu mai spun de compoziția dubioasă, plină de zahăr, E-uri și alte minuni chimice. Rețeta de granola de mai jos, deși este low-carb, bate la gust și consistență orice granola clasică - este foarte gustoasă, consistentă, aromată, echilibrată.

De ceva timp a devenit un obicei la noi să mâncăm la mic dejun sau cină, câte un bol mic cu iaurt, combinat cu această granola de casă și 1 linguriță din dulceața preferată sau miere. O păstrez într-un borcan ermetic și abia aștept să mai încerc cu ea vreun trifle interesant la pahar.

Puteți improviza o variantă mai clasică, dacă înlocuiți îndulcitorul cu orice zahăr preferați - brun, de cocos, etc. Granola o puteți face și de post, dacă înlocuiți untul cu ulei de cocos sau simplu, și albușul de ou cu puțină apă.

Ingrediente

Alune de padure
1 pahar
sau 140g, aici le-am înlocuit cu nuci braziliene
Migdale
1 pahar
sau 150g
Nuci pecan
1 pahar
sau 115g, puteți să le înlocuiți cu miez de nucă clasic românesc
Seminte de dovleac
50 g
   
Seminte de floarea soarelui
50 g
   
Seminte de in
75 g
de preferat să găsiți semințe de in auriu, simple sau măcinate
Indulcitor natural
6 linguri
eu am folosit GreenSugar, puteți înlocui cu oricare altul preferați sau zahăr
Unt topit
50 g
în varianta de post înlocuiți cu ulei de cocos/avocado/migdale, sau alt ulei fără miros
Albus de ou
1 buc
în varianta de post turnați 0.5 pahar de apă
Esenta de vanilie
1 lingura
   

Pasi de urmat

Pas 1

Pentru această rețetă aveți nevoie de un robot cu care să mărunțiți/tocați nucile, eu îl folosesc pe cel clasic cu lamă S.

Puneți mai întâi în robot alunele, migdalele și nucile pecan, mixați puțin până se zdrobesc, dar să rămână bucăți mai mari.

Granola fără carbohidrați și gluten, low-carb - Pas 1
Pas 2

Apoi adăugați semințele de floarea soarelui și cele de dovleac, iarăși mixați puțin.

Granola fără carbohidrați și gluten, low-carb - Pas 2
Pas 3

Acum adăugați în robot îndulcitorul.

Granola fără carbohidrați și gluten, low-carb - Pas 3
Pas 4

Și făina de in - eu am măcinat semințele de in auriu într-o mică rășniță de cafea și apoi le-am adăugat în robot.

După făina de in mixați încă puțin toată compoziția din robot.

Granola fără carbohidrați și gluten, low-carb - Pas 4
Pas 5

La final adăugați în robot untul topit, albușul de ou și esența de vanilie.

Granola fără carbohidrați și gluten, low-carb - Pas 5
Pas 6

Iarăși porniți robotul, în câteva reprize mixați până toate ingredientele ușor se lipesc între ele.

Dacă observați că se mai lipesc de pereții robotului, îl opriți, curățați puțin cu spatula și mixați din nou până compoziția devine uniformă și lipicioasă.

Granola fără carbohidrați și gluten, low-carb - Pas 6
Pas 7

Turnați această compoziție din robot într-o tavă mare de cuptor. Întindeți uniform în strat subțire pe toată suprafața și ușor presați cu lingura.

Granola fără carbohidrați și gluten, low-carb - Pas 7
Pas 8

Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.

Dar în funcție de cuptor timpul poate varia - aveți grijă ca se rumenește destul de repede și o puteți arde. După coacere, scoateți din cuptor, amestecați atent cu spatula și lăsați în tavă până se răcește complet.

Granola fără carbohidrați și gluten, low-carb - Pas 8
Pas 9

Iar apoi serviți și savurați - este delicioasă, noi servim această granola cu iaurt, orice tip de lapte - clasic sau vegetal.

Copiii își mai adaugă din dulceața preferată peste iaurt, miere, fructe simple sau dulceață low-carb.

Poftă Bună!

Granola fără carbohidrați și gluten, low-carb - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 750 g
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !