Biscuiti cu ovaz, morcovi si ghimbir

Biscuiti cu ovaz, morcovi si ghimbir

O reteta foarte deosebita, la prima vedere nu pare deloc apetisanta combinatia de ingrediente(eu le-am facut ca biscuiti dietetici si nu prea aveam mari asteptari) dar dupa ce se gusta, apare senzatia de "Oau!".

Sunt crocanti, grunjosi si cu aroma fina de ghimbir - toate ingredientele sunt la locul lor, cel mai important este ca place foarte mult copiilor, Sofia mananaca cate 5 o data...

Desi le-am facut de multe ori, totusi nu eram sigura sa le pun pe site, si am zis sa mai incercam impreuna la Atelier reteta - daca place si la alta lume, sigur merita sa fie si pe site. Si a fost un pas bun, toata lumea a fost incantata de ei, mai ales ca nu se asteptau la asa un gust perfect de la niste biscuiti light - fara unt, smantana, oua, etc.

Ingrediente

Fulgi de ovaz
1 pahar
aici am folosit pahar de 300ml
Faina de secara
1 pahar
Morcov ras marunt
1 pahar
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Sare
0.25 lingurite
Nuci macinate
0.5 pahare
taiate marunt sau macinate, dar nu foarte fin
Zahar de trestie
0.5 pahare
sau zahar simplu
Ghimbir ras
1 lingurita
Ulei de floarea soarelui
100 ml

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatiti ingredientele - 1 pahar de fulgi de ovaz, 1 pahar de faina de secara(se gaseste la Carrefour sau Plafar, etc) si 1 pahar de morcov dat prin razatoarea marunta(cam 2 morcovi medii).

Biscuiti cu ovaz, morcovi si ghimbir - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol amestecati ingredientele uscate - ovazul, faina de secara, bicarbonatul, sarea, zaharul si morcovul.

Biscuiti cu ovaz, morcovi si ghimbir - Pas 2
Pas 3

Apoi adaugati nucile si ghimbirul dat prin razatoare mica, amestecati(cu o lingura sau cu mainile).

Biscuiti cu ovaz, morcovi si ghimbir - Pas 3
Pas 4

Si ultimul merge uleiul, amestecati bine cu mainile.

Biscuiti cu ovaz, morcovi si ghimbir - Pas 4
Pas 5

Framantati asa vreo 5 minute pana aluatul se prinde si este putin lipicios. Daca vedeti ca este prea sfaramicios mai adaugati putin ulei.

Biscuiti cu ovaz, morcovi si ghimbir - Pas 5
Pas 6

Luati cate putin aluat si formati bile cat o nuca.

Biscuiti cu ovaz, morcovi si ghimbir - Pas 6
Pas 7

Si le turtiti putin sa fie niste bicuiti cam de 8-10mm grosime.

Aveti grija la aluat, fiindca este mai lipicios trebuie sa va spalati periodic pe maini ca sa puteti lucra bine cu biscuitii.

O descoperire la Atelier a fost ca se pot face f.frumos si repede daca va puneti manusi de plastic, din acelea de unica folosinta.

Biscuiti cu ovaz, morcovi si ghimbir - Pas 7
Pas 8

Se aranjeaza pe tava teflonata, sau asternuta cu hartie de copt.

Biscuiti cu ovaz, morcovi si ghimbir - Pas 8
Pas 9

Le coaceti la 200 grade, cam 30 de minute - aveti grija sa le tineti un pic mai mult, sa se maronizeze un pic.

Biscuiti cu ovaz, morcovi si ghimbir - Pas 9
Pas 10

Lasati sa se raceasca bine apoi le serviti cu un ceai sau cana de lapte - deliciosi!

Daca le serviti calzi, s-ar putea sa fie mai moi.

Pofta Buna!

Biscuiti cu ovaz, morcovi si ghimbir - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (9 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 28

Madalina I.
Madalina I. 01 Apr 2020, 01:58

Fac reteta aceasta inca din 2012 si pot spune ca este reteta mea preferata atunci cand doresc sa gatesc ceva dulce, dar si sanatos in acelasi timp. Deoarece am tot incercat6-o, am adus diferite modificari, ca de exemplu adaug si lapte, pentru a nu pune atat de mult ulei dar si pt a pastra compozitia moale si prelucrabila. Am incercat sa pun si mai mult morcov sau am inlocuit nucile cu migdale si am adaugat coacaze rosii pt un plus de gust.

Multumesc pentru aceasta reteta! O voi face mereu.

Nota mea pentru reteta:
DianaDervis101
Diana Dervis (DianaDervis101) 12 Oct 2018, 19:10

Cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat in viata mea!!

DoroshGheorgheVictoria231
Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 14 Aug 2018, 22:21

Ai mei s-au primit pur si simplu - Deliciosi !!!!!!!!!!! Doar ca in loc de zahar am pus miere, in loc de ghimbir - stafide, si in loc de ulei am pus chefir.  

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 08 Oct 2017, 20:31

foaaarte buni ! cred ca am pus chiar mai mult morcov, am pus la ochi, dar foarte buni ! 

Nota mea pentru reteta:
MikuIus
MikuIus 26 Nov 2016, 03:40

Am gasit reteta si mi s-a parut tare faina. Multumesc!! Si de atunci tot adaptez in functie de ce am. In loc de morcovi pun banane, faina obisnuita, in loc de ulei merge si cu iaurt, cate o data mai bat si doua albusuri de ou cu putina sare si le pun la gramada. Iese un amestec moale pe care il pun cu lingura in tigaia tapetata cu hartie de copt. Nu ies netezi si rotunzi, dar ii iubim asa uratzi si gustosi. Multumesc inca o data!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ekaterinka
Ekaterinka 14 Sep 2016, 12:10

eu le-am pus direct  faina de grau,eram prea nerabdatoare sa ii fac si sunt absolut fantastici.m-am consolat cu cuvantul "dietetici" si mai ca i-am mincat pe toti astazi mai fac o tura,din pacate nu mai am nuci,dar am improvizat cu miez de floarea soarelui si stafide,sa vedem ce iese.multumesc pentru inca o reteta superba

Nota mea pentru reteta:
bivolasca
bivolasca 03 Mar 2016, 12:00

Foarte gustoase! Eu am pus si fulgi de hrisca, am masurat cu paharul de 150g si mi-au iesit 23 de biscuiti....mmmm un deliciu adevarat

Poza mea pentru reteta:
Adryya
Adryya 25 Feb 2015, 20:56

Multumesc pentru reteta! Tocmai am scos biscutii de post din cuptor, sunt foarte buni si sigur dupa ce se racesc vor fi si mai buni. Pentru gustul meu, este cam mult zahar si voi reduce putin din cantitate data viitoare. Am folosit faina de patiserie dr. Man, Slabesti mancand si am pus la robot, la maruntit, fulgii de ovaz. Am pus mai mult ulei ca sa pot lucra compozitia.

Am incercat de nenumarate ori si galeta cu mere si fructe de padure, o minunatie! plus multe alte retete, de mancaruri si dulciuri.

Poza mea pentru reteta:
Alma Camelia
Alma Camelia 08 Jan 2013, 01:21

Lena, inca o reteta care mi-a reusit ! Am facut cu doua treimi din reteta si am pus seminte de dovleac si de floarea soarelui, ca asta aveam in casa si eram nerabdatoare sa fac biscutii.Si, dupa ce au fost gata, cu greu m-am abtinut sa nu ii mananc pe toti, iar sotul meu a fost foarte incantat ca se fac usor si au o aroma deosebita , de ghimbir.Impreuna am petrecut o seara placuta cu farfuria de biscuiti in fata alaturi de o ceasca plina cu iaurt.

Nota mea pentru reteta:
Karen
Karen 04 Dec 2012, 23:22

Deliciosi si merita facuti cu toata increderea mai ales pentru cei mici!Am pus in loc de paharul cu faina de secara  faina alba integrala si au iesit fff buni. Un lucru esential mi se pare framantatul(presatul) bine,bine al morcovului in aluat ca sa nu fie nevoie sa puneti ulei mai mult ,eu am pus 4 linguri si o lg. de unt de cocos.Nota 10

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile