Biscuiti cu ovaz, morcovi si ghimbir
O reteta foarte deosebita, la prima vedere nu pare deloc apetisanta combinatia de ingrediente(eu le-am facut ca biscuiti dietetici si nu prea aveam mari asteptari) dar dupa ce se gusta, apare senzatia de "Oau!".
Sunt crocanti, grunjosi si cu aroma fina de ghimbir - toate ingredientele sunt la locul lor, cel mai important este ca place foarte mult copiilor, Sofia mananaca cate 5 o data...
Desi le-am facut de multe ori, totusi nu eram sigura sa le pun pe site, si am zis sa mai incercam impreuna la Atelier reteta - daca place si la alta lume, sigur merita sa fie si pe site. Si a fost un pas bun, toata lumea a fost incantata de ei, mai ales ca nu se asteptau la asa un gust perfect de la niste biscuiti light - fara unt, smantana, oua, etc.
Ingrediente
●
Fulgi de ovaz
1 pahar
aici am folosit pahar de 300ml
●
Faina de secara
1 pahar
●
Morcov ras marunt
1 pahar
●
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
●
Nuci macinate
0.5 pahare
taiate marunt sau macinate, dar nu foarte fin
●
Zahar de trestie
0.5 pahare
sau zahar simplu
●
Ghimbir ras
1 lingurita
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatiti ingredientele - 1 pahar de fulgi de ovaz, 1 pahar de faina de secara(se gaseste la Carrefour sau Plafar, etc) si 1 pahar de morcov dat prin razatoarea marunta(cam 2 morcovi medii).
Pas 2
Intr-un bol amestecati ingredientele uscate - ovazul, faina de secara, bicarbonatul, sarea, zaharul si morcovul.
Pas 3
Apoi adaugati nucile si ghimbirul dat prin razatoare mica, amestecati(cu o lingura sau cu mainile).
Pas 4
Si ultimul merge uleiul, amestecati bine cu mainile.
Pas 5
Framantati asa vreo 5 minute pana aluatul se prinde si este putin lipicios. Daca vedeti ca este prea sfaramicios mai adaugati putin ulei.
Pas 6
Luati cate putin aluat si formati bile cat o nuca.
Pas 7
Si le turtiti putin sa fie niste bicuiti cam de 8-10mm grosime.
Aveti grija la aluat, fiindca este mai lipicios trebuie sa va spalati periodic pe maini ca sa puteti lucra bine cu biscuitii.
O descoperire la Atelier a fost ca se pot face f.frumos si repede daca va puneti manusi de plastic, din acelea de unica folosinta.
Pas 8
Se aranjeaza pe tava teflonata, sau asternuta cu hartie de copt.
Pas 9
Le coaceti la 200 grade, cam 30 de minute - aveti grija sa le tineti un pic mai mult, sa se maronizeze un pic.
Pas 10
Lasati sa se raceasca bine apoi le serviti cu un ceai sau cana de lapte - deliciosi!
Daca le serviti calzi, s-ar putea sa fie mai moi.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (9 voturi)