Biscuiti cu nuca de cocos si ovaz(de post)

Absolut fenomenali acesti biscuiti - aromati, crocanti la exterior, fragezi si moi inauntru - singura intrebare a sotului dupa ce a mancat vreo 5 dintr-o inghititura  a fost  - "Mai faci si maine?"

As zice ca sunt printre cei mai reusiti biscuiti pe care i-am incercat pana acum, un tandem perfect de ingrediente sanatoase si gust extraordinar - si cea mai tare faza este ca se fac in cam 15 minute, plus 10-15 minute la cuptorul preincalzit.

Eu sunt mare fan si utilizator a fulgilor de ovaz, plini de vitamine, fibre, minerale - si caut intotdeauna modalitati cat mai gustoase de a le introduce in alimentatia familiei si mai ales a Sofiei. Azi dimineata inainte sa mearga la gradi, a savurat 2 biscuiti si sunt cu inima impacata ca a mancat sanatos copilul.

Deci neaparat sa-i incercati!

Apropo, in loc de nuca de cocos puteti pune fulgi de migdale si esenta de migdale, azi urmeaza sa fac si varianta asta...

Ingrediente

Faina integrala de grau
70 g
sau faina alba
Nuca de cocos
60 g
razuita uscata
Fulgi de ovaz
75 g
fulgi mai mari integrali
Ulei de floarea soarelui
6 linguri
sau 100g unt moale
Miere
1 linguri
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
stins cu 2 linguri de otet sau suc de lamaie
Zahar
50 g
Apa
7 linguri

Pasi de urmat

1

Intr-un bol amestecati faina, fulgii de ovaz, nuca de cocos si zaharul.

2

Amestecati uleiul cu mierea.

3

Adaugati bicarbonatul stins cu otet, amestecati putin.

4

Turnati acest amestec in bolul cu faina.

5

Adaugati si apa, amestecati cu mainile bine - va fi un aluat destul de faramicios, usor lipicios.

6

Singura problema la acesti biscuiti este ca nu puteti sa-i  formati simplu cu mainile - din cauza aluatului faramicios.

Dar se rezoolva daca modelati biscuitii intr-o lingura de inghetata(dar si una simpla mai adanca). Puneti cate putin si presati bine sa fie plina lingura pana la margini.

7

Apoi usor impingeti si observati ca aluneca bine si iese din lingura.

Autorul retetei zice sa intoarceti lingura si sa scuturati biscuitii in tava, la mine nu a mers, doar scosi alunecand din lingura.

8

Aici toti biscuitii gata de pus la cuptor.

Mi-au iesit fix 18 bucati - recomand sa faceti din start portie dubla, pentru ca se topesc tare repede din farfurie.

9

Se coc la cuptor preincalzit timp de 10-15 minute, sau pana se rumenesc frumos. Aveti grija ca se fac destul de repede si mai ales la fund.

10

Lasati sa se raceasca bine apoi savurati.

Desi aluatul crud este destul de faramicios, biscuitii se tin bine si sunt taman buni.

Pofta Buna!

Cantitate: 500 grame (18-20 bucati)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (15 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 68

andreeatutu549
andreea tutu (andreeatutu549) 19 iun 2017, 19:35

La mine au iesit amarui, probabil am pus cam mult bicarbonat( o lingurita cu varf). Cred ca se poate inlocui bicarbonatul cu praful de copt, nu? In rest ca si textura f faini si sanatosi..pacat ca lasa gustul ala de bicarbinat.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) andreea tutu (andreeatutu549) 19 iun 2017, 19:41

Gustul amar cel mai probabil este de la faina de ovaz mai veche, bicarbonatul nu da gust amar, doar posibil un miros specific. Praful de copt este aceladi bicarbonat amestecat cu acid citric.

SilviaBeatleSnape589
Silvia Beatle Snape (SilviaBeatleSnape589) 26 sep 2016, 08:59

buna dimineata! pot folosi unt sau ulei de cocos in locul uleiului de floarea soarelui? multumesc! :-)

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Silvia Beatle Snape (SilviaBeatleSnape589) 26 sep 2016, 09:00

Bineinteles ca puteti.

Andra C
Andra C 31 aug 2016, 14:04

Eu am facut cantitate dubla din start si mi-au iesit 39 de biscuiti pufosi si dulci! Sunt foarte buni, am sa retin reteta, prietenul meu e innebunit dupa ei!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 04 apr 2016, 06:27

Am făcut și eu! !!! Subt delicioși! Ne plac f mult. Am făcut 2 porții. ... una rețeta originală si una cu puțină nucă in lic de toată cantitatea de cocos. Dar nu mi s au întărit. ..si nu stiu ubde am greșit :( .... sunt moi.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Alionutza
Alionutza 26 aug 2015, 17:56

Buna! Am incercat si eu acesti biscuiti super gustosi si sanatosi! Am gatit 2 variante: 1 - cu nuca de cocos, susan si cacao, 2 - susan si seminte de floarea-soarelui. Doar un lucru m-a intristat... la a 2-a varianta biscuitii s-au lipit foarte tare de hirtia de copt. De ce oare?

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DorinaB
DorinaB 05 iun 2015, 00:51

Lena esti o minune, demult vroiam reteta cu biscuiti de ovas, "'ofiseanie"", cum ii spune la noi, am maruntit mai bine fulgii si am adaugat si o multime de seminte(dovleac, floarea soarelui, migdale, susan) maruntite sa se primeasca ca cei din comert, dar am pus mai putin zahar,  imi plac la nebunie!!! Cind le maninc stiu ca primesc o portie de sanatate si fibre!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Veronica BB
Veronica (Veronica BB) 05 mar 2014, 20:32

Nu am avut timp sa-i modelez asa ca i-am turtit ca pe chiftele si i-am ,, aruncat'' in tava . Am pus si stafide si sunt foarte buni !    Notele de la cei care au mancat sunt urmatoarele : cu multumiri pentru reteta !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Galia
Galia 04 feb 2014, 22:27

Sunt incantata, deliciosi biscuitii !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 14 dec 2013, 23:05

Buna seara. Cand am citit ca ies putine,m-am bucurat sa nu mananc mult.Dar nici chiar asa. Cand am ajuns la a 6-a am vazut ca nu mai am "material",si atunci am facut 6 si cu lingura normala. F.bine a mers cu lingura de inghetata,mai ales ca pe fund are o sarma care gliseaza la strangerea de coada (hahaha) si iese f,fain aluatul.Probabil lingura mea de inghetata e mai adanca...??? Dar biscuitii,  splendizi, se topesc in gura,aromati.Mai fac precis ca merge f.repede.I-am pus pe "raftul" de sus in cuptor,am facut exact reteta,cu faina integrala si - in poza - parca sunt chiftele..Multumesc. Pupici si noapte buna.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cristina Maria
Cristina Maria 05 nov 2013, 22:14

Buna!

Tocmai am facut aceasta reteta, din start in portie dubla, si sunt deliciosi. Parintii mei inca "se cearta" care sa manance mai multi. Multumesc Lena! Chiar cautam o reteta de biscuiti cu fulgi de ovaz, preferatii mei la micul dejun.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile