Prăjitură cu portocale și nuci, de post

Prăjitură cu portocale și nuci, de post

O prăjiturică rapidă, neașteptat de bună - nici nu aș zice că este de post, aromele sunt atât de multe și bune că nu mai cere și alte ingrediente.

Chiar v-o recomand, portocalele dau gust și o ușoară notă amăruie dar exact cât trebuie. Eventual puteți să puneți doar 1 portocală și nu 2 cum scrie la ingrediente.

Ingrediente

Zahăr
150 g
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Portocale
2 buc
   
Nuci tocate
100 g
eu am pus mai puțin că nu aveam
Dulceață
2 linguri
am pus de vișine
Infuzie ceai negru sau verde
125 ml
   
Făină albă
300 g
   
Praf de copt
10 g
1 plic

Pași de urmat

Pas 1

Înt-un bol amestecați uleiul cu zahărul.

Prăjitură cu portocale și nuci, de post - Pas 1
Pas 2

Adăugați portocalele curățate și tăiate cubulețe, nucile mărunțite (dar nu tare), dulceața și infuzia de ceai (răcorită) - amestecați.

Prăjitură cu portocale și nuci, de post - Pas 2
Pas 3

Puneți făina și praful de copt, amestecați cu telul să nu fie cocoloașe de făină - aluatul ar trebui să fie ca o smântână groasă.

Prăjitură cu portocale și nuci, de post - Pas 3
Pas 4

Așterneți o tavă rotundă de cuptor (26-28cm) cu hârtie de copt, turnați aluatul și îl distribuiți uniform.

Prăjitură cu portocale și nuci, de post - Pas 4
Pas 5

O coaceți la cuptor preîncălzit la 180 grade timp de 40 minute - faceți testul cu scobitoarea.

Lăsați să se răcească complet.

Prăjitură cu portocale și nuci, de post - Pas 5
Pas 6

Apoi serviți pudrată cu zahăr sau cu vreo glazură/cremă de ciocolată de post.

Poftă Bună!

Prăjitură cu portocale și nuci, de post - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-8 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 12 Mar 2014, 10:53

Ei Lena tu ne citesti gandurile cate odata cu retetele tale !!!  Eri sotul a cumparat o lada mare de portocale, caci deja sezonul lor e pe terminate si stii chiar ma gandeam sa deschid situl tau sa gasesc o reteta cu portocale, si uite ca tu deja mi ai sarit in ajutor  !!!

violeta12
violeta12 12 Mar 2014, 13:30

arata bine o sa incerc si eu 

Nota mea pentru rețetă:
Popa Diana
Popa Diana 12 Mar 2014, 13:36

Chiar pare usor. O sa incerc si eu reteta vineri.

Nota mea pentru rețetă:
Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 12 Mar 2014, 14:53

E foarte usoara de facut si gustoasa, eu am facuto cu ciai de menta, si imi place ca atunci cand pui faina si praful de copt aciditatea de la portocale face un aluat spumos..... ms Lena pentru reteta , nu pot pune poza ca mi sa stricat aparatul imi pare rau 

FrumusetzeaCleopatrei
FrumusetzeaCleopatrei 14 Mar 2014, 11:13

Acum am in cuptor prajitura. Sper sa imi reuseasca deoarece am dublat cantitatile si am folosit si faina de secara. O sa postez poza, daca o sa fiu mandra de "creatie".

Nota mea pentru rețetă:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 14 Mar 2014, 21:19

Neasteptat de buna aceasta prajitura! si sa nu mai spunem cat e de usor de preparat iar ingredientele la indemana! eu nu posed un cuptor cu reglaj de temperatura asa am reglat cuptorul la mediu vreo 10 minute, apoi undeva la flacara mica si a stat in cuptor cam 32 min in total. Cu siguranta o sa mai repet si maine !multumesc mult pentru retetele minunate! datorita site-ului tau am redescoperit placerea de a gatii!

Elena BM
Elena BM 07 Apr 2014, 02:40

Un desert reusit !!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Azalea
Azalea 14 Apr 2014, 11:55

Buna Lena! Multumim pt retetele cu care ne incanti . Eu am facut multe retete de pe site-ul tau si toate s-Au mancat cu placere. As vrea sa te intreb daca Pot inlocui faina Alba cu cea integrala ? Si zaharul cu Miere? Multumesc anticipat! Iti doresc Paste Fericit alaturi de cei dragi!

lena
Elena (lena) Azalea 14 Apr 2014, 16:42

Nu prea sunt de acord cu mierea, dar poti incerca.

allinaraicu
allinaraicu 08 Mar 2015, 22:38

Iata fac si eu aceasta prajitura,ca mi-a ramas niste frisca de la tortuletul mincat ieri si am hotarit ca sa nu sa se strice sa fac ceva rapid(,dar nu am oua ca le-a papat asta mic azi dimineata pe ultimele).Si imi faceam griji ca in poza parca nu e spumos aluatul,dar la mine s-a primit cam spumos,dar am pus in loc de praf de copt( ca mi s-a terminat si asta si am uitat sa mai iau) soda de mincare stinsa cu otet si ma gindeam ca poate am facut ceva incorect de a dat asa reactie.Ei,am dus-o rau cu chimia in scoala.:-) Dar am citit mai sus ca nu numai la mine e asa si m-am linistit un pic,acum astept sa se faca ,peste cam 30 min tre sa-l controlez.:-)