Prajitura cu portocale si nuci, de post

Prajitura cu portocale si nuci, de post

O prajiturica rapida, neasteptat de buna - nici nu as zice ca este de post, aromele sunt atat de multe si bune ca nu mai cere si alte ingrediente.

Chiar v-o recomand, portocalele dau gust si o usoara nota amaruie dar exact cat trebuie. Eventual puteti sa puneti doar 1 portocala si nu 2 cum scrie la ingrediente.

Ingrediente

Zahar
150 g
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Portocale
2 buc
Nuci tocate
100 g
eu am pus mai putin ca nu aveam
Dulceata
2 linguri
am pus de visine
Infuzie ceai negru sau verde
125 ml
Faina alba
300 g
Praf de copt
10 g
1 plic

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol amestecati uleiul cu zaharul.

Prajitura cu portocale si nuci, de post - Pas 1
Pas 2

Adaugati portocalele curatate si taiate cubulete, nucile marutite(dar nu tare), dulceata si infuzia de ceai(racorita) - amestecati.

Prajitura cu portocale si nuci, de post - Pas 2
Pas 3

Puneti faina si praful de copt, amestecati cu telul sa nu fie cocoloase de faina - aluatul ar trebui sa fie ca o smantana groasa.

Prajitura cu portocale si nuci, de post - Pas 3
Pas 4

Asterneti o tava rotunda de cuptor(26-28cm) cu hartie de copt, turnati aluatul si il distribuiti uniform.

Prajitura cu portocale si nuci, de post - Pas 4
Pas 5

O coaceti la cuptor preincalzit la 180 grade tmp de 40 minute - faceti testul cu scobitoarea.

Lasati sa se raceasca complet.

Prajitura cu portocale si nuci, de post - Pas 5
Pas 6

Apoi serviti pudrata cu zahar sau cu vreo glazura/crema de ciocolata de post.

Pofta Buna!

Prajitura cu portocale si nuci, de post - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-8 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 12 Mar 2014, 10:53

Ei Lena tu ne citesti gandurile cate odata cu retetele tale !!!  Eri sotul a cumparat o lada mare de portocale, caci deja sezonul lor e pe terminate si stii chiar ma gandeam sa deschid situl tau sa gasesc o reteta cu portocale, si uite ca tu deja mi ai sarit in ajutor  !!!

violeta12
violeta12 12 Mar 2014, 13:30

arata bine o sa incerc si eu 

Nota mea pentru reteta:
Popa Diana
Popa Diana 12 Mar 2014, 13:36

Chiar pare usor. O sa incerc si eu reteta vineri.

Nota mea pentru reteta:
Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 12 Mar 2014, 14:53

E foarte usoara de facut si gustoasa, eu am facuto cu ciai de menta, si imi place ca atunci cand pui faina si praful de copt aciditatea de la portocale face un aluat spumos..... ms Lena pentru reteta , nu pot pune poza ca mi sa stricat aparatul imi pare rau 

FrumusetzeaCleopatrei
FrumusetzeaCleopatrei 14 Mar 2014, 11:13

Acum am in cuptor prajitura. Sper sa imi reuseasca deoarece am dublat cantitatile si am folosit si faina de secara. O sa postez poza, daca o sa fiu mandra de "creatie".

Nota mea pentru reteta:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 14 Mar 2014, 21:19

Neasteptat de buna aceasta prajitura! si sa nu mai spunem cat e de usor de preparat iar ingredientele la indemana! eu nu posed un cuptor cu reglaj de temperatura asa am reglat cuptorul la mediu vreo 10 minute, apoi undeva la flacara mica si a stat in cuptor cam 32 min in total. Cu siguranta o sa mai repet si maine !multumesc mult pentru retetele minunate! datorita site-ului tau am redescoperit placerea de a gatii!

Elena BM
Elena BM 07 Apr 2014, 02:40

Un desert reusit !!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Azalea
Azalea 14 Apr 2014, 11:55

Buna Lena! Multumim pt retetele cu care ne incanti . Eu am facut multe retete de pe site-ul tau si toate s-Au mancat cu placere. As vrea sa te intreb daca Pot inlocui faina Alba cu cea integrala ? Si zaharul cu Miere? Multumesc anticipat! Iti doresc Paste Fericit alaturi de cei dragi!

lena
Elena (lena) Azalea 14 Apr 2014, 16:42

Nu prea sunt de acord cu mierea, dar poti incerca.

allinaraicu
allinaraicu 08 Mar 2015, 22:38

Iata fac si eu aceasta prajitura,ca mi-a ramas niste frisca de la tortuletul mincat ieri si am hotarit ca sa nu sa se strice sa fac ceva rapid(,dar nu am oua ca le-a papat asta mic azi dimineata pe ultimele).Si imi faceam griji ca in poza parca nu e spumos aluatul,dar la mine s-a primit cam spumos,dar am pus in loc de praf de copt( ca mi s-a terminat si asta si am uitat sa mai iau) soda de mincare stinsa cu otet si ma gindeam ca poate am facut ceva incorect de a dat asa reactie.Ei,am dus-o rau cu chimia in scoala.:-) Dar am citit mai sus ca nu numai la mine e asa si m-am linistit un pic,acum astept sa se faca ,peste cam 30 min tre sa-l controlez.:-)