Ingrediente
●
Suc de rosii
12 linguri
sau 10 linguri de apă + 2 linguri pastă de tomate
●
Ulei de floarea soarelui
10 linguri
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Faina alba calitate superioara
4 pahare
pahare de 250ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Dați drumul la cuptor (temperatura 200 grade).
Într-un bol măsurați uleiul și sucul de roșii.
Pas 2
Adăugați zahărul, bicarbonatul și vanilia.
Amestecați cu o lingură și observați cum sucul de roșii stinge bicarbonatul - se face spumă compoziția.
Pas 3
Măsurați și adăugați făina.
Pas 4
Amestecați cu o lingură compoziția până se leagă bine.
Pas 5
Presărați bine făina pe masă și scoateți aluatul din bol.
Pas 6
Frământați bine, vreo 5 minute, până se uniformizează - mai adăugați câte puțină făină pe parcurs să nu se lipească de mâini și masă.
Pas 7
Întindeți o foaie cam de 6 mm grosime - puteți presăra și puțin zahăr deasupra când o întindeți (va fi mai glazurată suprafața biscuiților).
Pas 8
Apoi, cu ajutorul unor mânuțe hărnicuțe, puteți tăia diverse forme - la noi preferatele au fost inimioarele :)
Pas 9
Sau le tăiați dreptunghiuri - așa rămân mai puține resturi.
Repetați procedura cu întinsul dacă rămân resturi după metoda de la pasul 8.
Pas 10
Aranjați biscuiții într-o tavă așternută cu hârtie de copt - aici am o tavă teflonată și nu mai pun hârtie.
Pas 11
Le coaceți 10 minute în cuptor preîncălzit la 200 grade. Aveți grijă să nu le țineți mai mult pentru că se fac foarte repede.
Pas 12
Le serviți după ce se răcesc bine - prima zi sunt mai crocanți, a 2-a zi sunt mai moi - ca o turtă dulce.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(2 tăvi de biscuiți)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)