Ingrediente
●
Banane
2 buc
300g fără coajă, făcute piure
●
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Făină albă calitate superioară
150 g
●
Gem
3 linguri
un gem gros, puneți după preferințe
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pasați bine bananele cu un blender.
Pas 2
Piureul de banane îl amestecați cu mierea, uleiul, zahărul, vanilia și bicarbonatul de sodiu (nu merge înlocuit cu praf de copt).
Pas 3
La final adăugați făina și amestecați cu un tel sau mixer să nu fie cocoloașe.
Pas 4
Aluatul iese gros și dens.
Pas 5
Îl turnați într-o formă rotundă, așternută cu hârtie de copt, cam de 28-30 cm în diametru.
Pas 6
Se coace la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 25-30 de minute, până se face maro.
Lăsați să se răcorească bine.
Pas 7
Apoi o tăiați în jumătate cu un cuțit mai lung.
Pas 9
Acoperiți cu cealaltă jumătate de blat, lăsați puțin să se pătrundă gemul.
Opțional puteți orna cu zahăr pudră.
Pas 10
Și aici o secțiune delicioasă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)