Ingrediente
●
Unt
100 g
+ 20g pentru glazură
●
Cacao pudră
2 linguri
cu vârf
●
Făină albă calitate superioară
280 g
●
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
250 ml
+ 50 ml pentru glazură
●
Praf de copt
1 buc
1 plic
●
Ciocolată neagră/amăruie
150 g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se bate untul moale cu zahărul.
Pas 2
Apoi adăugați unul câte unul ouăle, mixând bine după fiecare.
Pas 3
Urmează laptele și smântâna dulce, mixați bine.
Pas 4
Făina se amestecă cu cacao și praful de copt.
Pas 5
Se încorporează în aluat și se mixează bine. Ar trebui să fie un aluat mai gros, dacă îl luați cu lingura și turnați își păstrează forma puțin.
Pas 6
Turnați aluatul în tava așternută cu hârtie de copt și puneți la cuptor, la temperatură medie - cam 40 -45 de min apoi o încercați cu scobitoarea. Dacă mai trebuie o lăsați la cuptor încă puțin.
Pas 7
Cât se coace prăjitura, pregătiți glazura pentru ea. Într-un castron puneți ciocolata, 20g de unt și 50ml de smântână lichidă.
Pas 8
Amestecați ușor până se dizolvă ciocolata și se amestecă toate ingredientele. Apoi stingeți focul și lăsați să se răcească.
Pas 9
Când este gata blatul de prăjitură, îl scoateți și lăsați să se răcorească bine.
Pas 10
După ce s-a răcit turnați glazura și o întindeți uniform pe toată suprafața. Puneți la frigider să se întărească.
Pas 11
Prăjitura se porționează (apropo se taie foarte bine) și se savurează :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(12-16 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (26 voturi)