Negresa

Negresa

Inca o reteta de negresa care i-a ajuns randul, am tot salivat la ea cand a aparut pe Blogul Nataliei - si zilele trecute avand o pofta de ceva ciocolatos am zis s-o fac. Procesul a fost foarte placut si rapid, chiar este una dintre cele mai simple prajituri facute vreodata. Rezultatul a fost foarte, foarte.... aroma puternica de ciocolata, moale, frageda si glazura ii da nota finala - nu te poti opri din mancat...

O mica observatie - voi da aici reteta preluata de la Natalia, pentru o tava de 25x35cm, la mine este tava mai mare(35x40) si am facut din 1.5 parti de ingrediente. Deci vedeti cum combinati ingredientele ca sa aveti inaltimea potrivita a prajiturii.

Ingrediente

Unt
100 g
+ 20g pentru glazura
Zahar
200 g
Oua
2 buc
Cacao pudra
2 linguri
cu varf
Faina alba calitate superioara
280 g
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
250 ml
+ 50 ml pentru glazura
Lapte
250 ml
Praf de copt
1 buc
1 plic
Ciocolata neagra/amaruie
150 g

Pasi de urmat

1

Se bate untul moale cu zaharul.

2

Apoi adaugati unul cate unul ouale, mixand bine dupa fiecare.

3

Urmeaza laptele si smantana dulce, mixati bine.

4

Faina se amesteca cu cacao si praful de copt.

5

Se incorporeaza in aluat si se mixeaza bine. Ar trebui sa fie un aluat mai gros, daca il luati cu lingura si turnati isi pastreaza forma putin.

6

Turnati aluatul in tava asternuta cu hartie de copt si puneti la cuptor, la temperatura medie - cam 40 -45 de min apoi o incercati cu scobitoarea. Daca mai trebuie o lasati la cuptor inca putin.

7

Cat se coace prajitura, pregatiti glazura pt ea. Intr-un castron puneti ciocolata, 20g de unt si 50ml de smantana lichida.

8

Amestecati usor pana se dizolva ciocolata si se amesteca toate ingredientele. Apoi stingeti focul si lasati sa se raceasca.

9

Cand este gata blatul de prajitura, il scoateti si lasati sa se racoreasca bine.

10

Dupa ce s-a racit turnati glazura si o intindeti uniform pe toata suprafata. Puneti la frigider sa se intareasca.

11

Prajitura se portioneaza(apropo se taie foarte bine) si se savureaza :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (12-16 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (25 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 103

SorinaIon407
Sorina Ion (SorinaIon407) 07 apr 2019, 18:20

Super usor de facut. Este absolut delicioasa. Baietelul nostru de 5 ani este mega incantat de negresa si noi la fel. O recomand cu drag!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
FlorinaC
Florina (FlorinaC) 11 dec 2017, 17:02

Astazi am facut si negresa cu ciocolata. F buna. Cred ca data urmatoare o sa pun si cateva nuci prajite in interior. F buna.

Poza mea pentru reteta:
daria26
daria26 09 nov 2017, 08:11

o sa mai ncerc cat de curand sa nai fac odata...mersi

Sin Elena
Sin Elena 13 oct 2017, 09:34

Pentru concurs

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Adriana Io
Adriana Io 08 dec 2014, 11:09

am facut si io 1 si 1/2 din cantitati si a iesit ....mmmmm

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 04 feb 2014, 22:02

Buna. Foarte buna aceasta prajitura, o fac des, dar reteta mea difera putin dupa cum se si vede. In principiu e aceeasi si gustul cred ca la fel. Multumesc si spor la treaba. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ximena
Ximena 11 mai 2012, 21:05

Am incercat aceasta reteta de prajitura, a iesit extraordinar de buna, e usor de facut si este un desert de vis! Iti multumesc foarte mult 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 05 feb 2012, 20:46

Sotul meu, care zice ca in copilarie a fost expert la negrese (probabil la degustare :) ) mi-a spus ca negresa a iesit extraordinar si m-a intrebat de unde am reteta. Hehe, acum am sursa mea de milioane! Multumesc, draga Lena!

Poza mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 05 feb 2012, 13:28

Super reteta, super prajitura ! In aluat am pus nesquik, ca nu am aveam cacao la indemana, de aceea blatul nu e foare inchis la culoare :D dar oricum, e delicioasa ! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cori
Cori 14 ian 2012, 18:44

Am facut si eu negresa de doua ori si o data a crescut, o data nu. Nu m-am prins de ce. In orice caz e un dulce bun si raman pe reteta ta, pentru ca arata intr-un mare fel bucata aia taiata.  

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile