Ingrediente
●
Unt
100 g
+ 20g pentru glazura
●
Cacao pudra
2 linguri
cu varf
●
Faina alba calitate superioara
280 g
●
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
250 ml
+ 50 ml pentru glazura
●
Praf de copt
1 buc
1 plic
●
Ciocolata neagra/amaruie
150 g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se bate untul moale cu zaharul.
Pas 2
Apoi adaugati unul cate unul ouale, mixand bine dupa fiecare.
Pas 3
Urmeaza laptele si smantana dulce, mixati bine.
Pas 4
Faina se amesteca cu cacao si praful de copt.
Pas 5
Se incorporeaza in aluat si se mixeaza bine. Ar trebui sa fie un aluat mai gros, daca il luati cu lingura si turnati isi pastreaza forma putin.
Pas 6
Turnati aluatul in tava asternuta cu hartie de copt si puneti la cuptor, la temperatura medie - cam 40 -45 de min apoi o incercati cu scobitoarea. Daca mai trebuie o lasati la cuptor inca putin.
Pas 7
Cat se coace prajitura, pregatiti glazura pt ea. Intr-un castron puneti ciocolata, 20g de unt si 50ml de smantana lichida.
Pas 8
Amestecati usor pana se dizolva ciocolata si se amesteca toate ingredientele. Apoi stingeti focul si lasati sa se raceasca.
Pas 9
Cand este gata blatul de prajitura, il scoateti si lasati sa se racoreasca bine.
Pas 10
Dupa ce s-a racit turnati glazura si o intindeti uniform pe toata suprafata. Puneti la frigider sa se intareasca.
Pas 11
Prajitura se portioneaza(apropo se taie foarte bine) si se savureaza :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(12-16 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (26 voturi)