Negresă

Negresă

Încă o rețetă de negresă care i-a ajuns rândul, am tot salivat la ea când a apărut pe Blogul Nataliei - și zilele trecute având o poftă de ceva ciocolatos am zis s-o fac. Procesul a fost foarte plăcut și rapid, chiar este una dintre cele mai simple prăjituri făcute vreodată. Rezultatul a fost foarte, foarte.... aroma puternică de ciocolată, moale, fragedă și glazura îi dă nota finală - nu te poți opri din mâncat...

O mică observație - voi da aici rețeta preluată de la Natalia, pentru o tavă de 25x35cm, la mine este tava mai mare (35x40) și am făcut din 1.5 părți de ingrediente. Deci vedeți cum combinați ingredientele ca să aveți înălțimea potrivită a prăjiturii.

Ingrediente

Unt
100 g
+ 20g pentru glazură
Zahăr
200 g
   
Ouă
2 buc
   
Cacao pudră
2 linguri
cu vârf
Făină albă calitate superioară
280 g
   
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
250 ml
+ 50 ml pentru glazură
Lapte
250 ml
   
Praf de copt
1 buc
1 plic
Ciocolată neagră/amăruie
150 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Se bate untul moale cu zahărul.

Negresă - Pas 1
Pas 2

Apoi adăugați unul câte unul ouăle, mixând bine după fiecare.

Negresă - Pas 2
Pas 3

Urmează laptele și smântâna dulce, mixați bine.

Negresă - Pas 3
Pas 4

Făina se amestecă cu cacao și praful de copt.

Negresă - Pas 4
Pas 5

Se încorporează în aluat și se mixează bine. Ar trebui să fie un aluat mai gros, dacă îl luați cu lingura și turnați își păstrează forma puțin.

Negresă - Pas 5
Pas 6

Turnați aluatul în tava așternută cu hârtie de copt și puneți la cuptor, la temperatură medie - cam 40 -45 de min apoi o încercați cu scobitoarea. Dacă mai trebuie o lăsați la cuptor încă puțin.

Negresă - Pas 6
Pas 7

Cât se coace prăjitura, pregătiți glazura pentru ea. Într-un castron puneți ciocolata, 20g de unt și 50ml de smântână lichidă.

Negresă - Pas 7
Pas 8

Amestecați ușor până se dizolvă ciocolata și se amestecă toate ingredientele. Apoi stingeți focul și lăsați să se răcească.

Negresă - Pas 8
Pas 9

Când este gata blatul de prăjitură, îl scoateți și lăsați să se răcorească bine.

Negresă - Pas 9
Pas 10

După ce s-a răcit turnați glazura și o întindeți uniform pe toată suprafața. Puneți la frigider să se întărească.

Negresă - Pas 10
Pas 11

Prăjitura se porționează (apropo se taie foarte bine) și se savurează :)

Poftă Bună!

Negresă - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (12-16 porții)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (26 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 105

loghinnicoleta400
loghin nicoleta (loghinnicoleta400) 30 Apr 2021, 07:57

Excelenta!am incercat multe retete si mai ieftine si mai scumpe cu f multa ciocolata dar niciodata rezultatul nu a fost ce mi doream.AM dublat xantitatile pt o tava mai mare si am imbunatatit o cu un strat subtire de gem si unul de crema mouseline de ciccolata.multumesc pt reteta

Naty
Naty 27 Apr 2020, 15:15

Am făcut-o ieri,mmm foarte buna

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
SorinaIon407
Sorina Ion (SorinaIon407) 07 Apr 2019, 18:20

Super usor de facut. Este absolut delicioasa. Baietelul nostru de 5 ani este mega incantat de negresa si noi la fel. O recomand cu drag!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
FlorinaC
Florina (FlorinaC) 11 Dec 2017, 17:02

Astazi am facut si negresa cu ciocolata. F buna. Cred ca data urmatoare o sa pun si cateva nuci prajite in interior. F buna.

Poza mea pentru rețetă:
Sin Elena
Sin Elena 13 Oct 2017, 09:34

Pentru concurs

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Adriana Io
Adriana Io 08 Dec 2014, 11:09

am facut si io 1 si 1/2 din cantitati si a iesit ....mmmmm

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 04 Feb 2014, 22:02

Buna. Foarte buna aceasta prajitura, o fac des, dar reteta mea difera putin dupa cum se si vede. In principiu e aceeasi si gustul cred ca la fel. Multumesc si spor la treaba. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Ximena
Ximena 11 May 2012, 21:06

Poza mea pentru rețetă:
Ximena
Ximena 11 May 2012, 21:05

Am incercat aceasta reteta de prajitura, a iesit extraordinar de buna, e usor de facut si este un desert de vis! Iti multumesc foarte mult 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 05 Feb 2012, 13:28

Super reteta, super prajitura ! In aluat am pus nesquik, ca nu am aveam cacao la indemana, de aceea blatul nu e foare inchis la culoare :D dar oricum, e delicioasa ! 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile