Prajitura cu mac si visine
Vedeta in aceasta reteta este macul, sigur ar merge la fel de bine si cu alte fructe - felii de mere, caise, prune, cirese, fructe de padure, etc.
Prajitura este foarte aromata, ca o "bomba" de mac - pufoasa, frageda, si bineinteles rapida :)
Apropo, cantitatile din reteta sunt pentru o tava rotunda de 28-30cm, eu am facut cantitate dubla in poze si am folosit o tava dreptunghiulara mare.
Ingrediente
●
Praf de copt
2 lingurite
●
Visine fara samburi
200 g
sau alte fructe
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatiti fructele si macinati fin macul(in aparatul de macinat cafea sau blender).
Puteti si sa nu macinati macul, dar se vor simti bobitzele intre dinti.
Pas 2
Bateti spuma alba ouale cu zaharul, adaugati smantana si amestecati.
Pas 3
Apoi adaugati faina si praful de copt, amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Pas 4
Si ultimul puneti macul macinat, amestecati.
Pas 5
Turnati aluatul intr-o tava asternuta cu hartie de copt, nivelati si intindeti pe toata suprafata.
Puneti visinele/fructele deasupra.
Pas 6
Dati prajitura la cuptor preincalzit la 150-180 grade si lasati aproximativ 40 minute, pana se rumeneste frumos.
Lasati apoi sa se racoreasca bine.
Pas 7
Serviti si portionati dupa preferinte.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)