Ingrediente
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
●
Coaja de lamaie rasa
1 lingurita
sau coaja rasa de la 1 lamaie
●
Unt
50 g
sa fie moale, la temperatura camerei
●
Praf de copt
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneti intr-un bol 3 oua, 75g de zahar, 1 lingurita esenta de vanilie si coaja rasa de la o lamaie.
Pas 2
Amestecati bine cu mixerul pana compozitia devine ca o spuma alba si creste putin in volum.
Pas 3
Adaugati 50g de unt moale, iarasi mixati.
Pas 4
Puneti 150g de faina si 1 lingurita praf de copt, amestecati bine pana aluatul nu mai are cocoloase.
Pas 5
Aserneti cu hartie de copt o tava de aproximativ 26cm in diametru, turnati aluatul in ea si nivelati uniform cu o lingura.
Pas 6
Perele spalate le curatati de coaja si cotor, apoi taiati felii lungi si le aranjati peste aluatul din tava.
Neaparat le apasati putin si adanciti cand le puneti.
Pas 7
Cam asa am reusit eu sa le aranjez frumos, puteti sa puneti fructe mai multe sau mai putine, dupa plac.
Pas 8
Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute, sau pana se rumeneste uniform.
Lasati minim 1ora sa se raceasca in tava inainte de servire.
Pas 9
Presarati deasupra zahar pudra, fiindca perele nu sunt foarte dulci acesta aduce un plus de gust.
Serviti si savurati, a 2-a zi a fost chiar si mai frageda, deci puteti sa nu va grabiti s-o terminati, daca puteti :)
Pofta Buna!
Cantitate:
8 portii
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: