Prajitura "Cremes inteligent"

Prajitura "Cremes inteligent"

O prajitura care se prepara in timp record, dar foarte, foarte buna - moale, fina, placuta.... recomand s-o faceti neaparat. Am luat reteta de pe blogul Laurei, unul din blogurile cele mai gustoase cu mult retete foarte bune si utile. Pe alte site-uri i se mai spune Prajiutra Inteligenta, dar am zis ca seamana la gust atat de bine cu Cremes, ca ar fi mai bine sa fie Cremes Intelgent :)

Ingrediente

Unt
100 g
sau margarina
Zahar
8 linguri
Oua
4 buc
Faina
5 linguri
Lapte de vaca
500 ml

Pasi de urmat

1

Se separa albusurile de galbenusuri. Primele le bateti spuma tare si lasati deoparte.

2

Untul moale(la temperatura camerei) il mixati bine cu zaharul.

3

Apoi adaugati galbenusurile cate unul si mixati bine dupa fiecare.

4

Apoi adaugati faina, mixati bine, laptele, iarasi mixati si la urma albusurile batute spuma. Amestecati bine.

5

Asa arata aluatul pentru Cremes inainte sa-l puneti in tava.

6

Turnati aluatul intr-o forma de chec asternuta cu hartie de copt. Daca nu aveti forma de chec folositi o alta tava adanca, doar aveti grija la cantitatea de aluat, daca este tava mai mare folositi o cantitate dubla de ingrediente.

7

Puneti prajitura la cuptor aproximativ o ora, pana se rumeneste bine. Apoi o scoateti si lasati sa se raceasca bine.

8

Apoi o rasturnati pe un platou sau un fund si serviti cu placere:) Noi nu am rezistat mai mult de 30 de min pana s-a racorit putin. Si sa fiu sincera mi-a placut mai mult cand a fost calda.

 

9

Am presarat-o cu putina scortisoara si sa stiti ca prajitura pe cat este de desteapta, este si la fel de rapida la mancat :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (6 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (25 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 125

luminitaiasi
luminitaiasi 05 iul 2019, 15:44

Ffff buna. Cremoasa. Am mai incercat rețeta o data, cu mult timp in urmă. Ceva nu mersese ca la carte. De data asta a ieșit f buna. Am folosit crema de vanilie deasupra, după o reteta "împrumutată" tot de aici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
IoanaAB
IoanaAB 31 oct 2018, 18:29

Multumesc mult pt raspunsul rapid. Apreciez ! 🤗😘

O seara minunata iti doresc ❤️

Nota mea pentru reteta:
IoanaAB
IoanaAB 31 oct 2018, 18:11

Buna Lena, la ce temperatura sa o pun ? 160 este bine ?

Multumesc !

lena
Elena (lena) IoanaAB 31 oct 2018, 18:26

Da, si 180 se poate.

go4everest
Corina (go4everest) 31 mai 2016, 19:54

Multumesc mult pentru reteta, Lena. E incredibila prajitura!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 03 apr 2015, 15:34

F buna si fina! Nu am mai facut de mult acest desert.  Eu am constatat ca se intareste mai bine daca folosesc lapte de 3,5%. Si eu a o tin la frigider pt ca se consuma mai bine rece. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
irinamaria
Irina (irinamaria) 01 aug 2013, 00:03

Aici cu caramel sauce (seamana la gust cu crema de zahar ars).

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Simina.Alexandra
Simina.Alexandra 10 iul 2013, 18:01

Chiar daca am cam gresit cantitatile , si nu am avut tava potrivita, rezultatul a fost foarte bun, am avut impresia ca are aroma de gris sau crema de zahar ars.

Poza mea pentru reteta:
andreeaiasi
andreeaiasi 01 iun 2013, 11:31
In final am reusit sa copii si eu poza pe laptop, calitatea nu e superioara...
Dupa cum se poate observa blat nu prea e, pt ca aluat a iesit f putin, chiar daca am urmat reteta si f lipicios, greu l-am intins...dar a iesit buna..a fost apreciata
Poza mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 14 mai 2012, 18:07

La mine nu stiu de ce s-a primit nu foarte inalta, am fost nevoita sa suprapun doua bucati sa fac o poza mai reusita, oricum a fost gustoasa

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
aacteea
aacteea 29 feb 2012, 16:24

Am facut prajitura, a fost foarte buna chiar daca prajiturile cu ciocolata raman pe primul loc. Toata lumea a fost incantata de ea. O mica nelamurire am, partea de sus a fost un pic tare, crema ok si partea de jos asemanatoare cu pandispanul ( oarecum ). Asa trebuia sa iasa ??

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile