Prajitura "Cremes inteligent"

Prajitura "Cremes inteligent"

O prajitura care se prepara in timp record, dar foarte, foarte buna - moale, fina, placuta.... recomand s-o faceti neaparat. Am luat reteta de pe blogul Laurei, unul din blogurile cele mai gustoase cu mult retete foarte bune si utile. Pe alte site-uri i se mai spune Prajiutra Inteligenta, dar am zis ca seamana la gust atat de bine cu Cremes, ca ar fi mai bine sa fie Cremes Intelgent :)

Ingrediente

Unt
100 g
sau margarina
Zahar
8 linguri
Oua
4 buc
Faina
5 linguri
Lapte de vaca
500 ml

Pasi de urmat

1

Se separa albusurile de galbenusuri. Primele le bateti spuma tare si lasati deoparte.

2

Untul moale(la temperatura camerei) il mixati bine cu zaharul.

3

Apoi adaugati galbenusurile cate unul si mixati bine dupa fiecare.

4

Apoi adaugati faina, mixati bine, laptele, iarasi mixati si la urma albusurile batute spuma. Amestecati bine.

5

Asa arata aluatul pentru Cremes inainte sa-l puneti in tava.

6

Turnati aluatul intr-o forma de chec asternuta cu hartie de copt. Daca nu aveti forma de chec folositi o alta tava adanca, doar aveti grija la cantitatea de aluat, daca este tava mai mare folositi o cantitate dubla de ingrediente.

7

Puneti prajitura la cuptor aproximativ o ora, pana se rumeneste bine. Apoi o scoateti si lasati sa se raceasca bine.

8

Apoi o rasturnati pe un platou sau un fund si serviti cu placere:) Noi nu am rezistat mai mult de 30 de min pana s-a racorit putin. Si sa fiu sincera mi-a placut mai mult cand a fost calda.

 

9

Am presarat-o cu putina scortisoara si sa stiti ca prajitura pe cat este de desteapta, este si la fel de rapida la mancat :)

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (6 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (24 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 124

IoanaAB
IoanaAB 31 oct 2018, 18:29

Multumesc mult pt raspunsul rapid. Apreciez ! 🤗😘

O seara minunata iti doresc ❤️

Nota mea pentru reteta:
IoanaAB
IoanaAB 31 oct 2018, 18:11

Buna Lena, la ce temperatura sa o pun ? 160 este bine ?

Multumesc !

lena
Elena (lena) IoanaAB 31 oct 2018, 18:26

Da, si 180 se poate.

go4everest
Corina (go4everest) 31 mai 2016, 19:54

Multumesc mult pentru reteta, Lena. E incredibila prajitura!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 03 apr 2015, 15:34

F buna si fina! Nu am mai facut de mult acest desert.  Eu am constatat ca se intareste mai bine daca folosesc lapte de 3,5%. Si eu a o tin la frigider pt ca se consuma mai bine rece. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
irinamaria
Irina (irinamaria) 01 aug 2013, 00:03

Aici cu caramel sauce (seamana la gust cu crema de zahar ars).

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
irinamaria
Irina (irinamaria) 31 iul 2013, 23:56

Am facut-o de mai multe ori si a iesit foarte buna. Acum am si dovada. 

De obicei imi iese o tava de chec plina si una mai putin de jumatate. La sfarsit le suprapun.

Poza mea pentru reteta:
andreeaiasi
andreeaiasi 01 iun 2013, 11:31
In final am reusit sa copii si eu poza pe laptop, calitatea nu e superioara...
Dupa cum se poate observa blat nu prea e, pt ca aluat a iesit f putin, chiar daca am urmat reteta si f lipicios, greu l-am intins...dar a iesit buna..a fost apreciata
Poza mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 14 mai 2012, 18:07

La mine nu stiu de ce s-a primit nu foarte inalta, am fost nevoita sa suprapun doua bucati sa fac o poza mai reusita, oricum a fost gustoasa

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
aacteea
aacteea 29 feb 2012, 16:28

i Aici dupa ce am dat " juriului " ptr degustat :-)

Poza mea pentru reteta:
aacteea
aacteea 29 feb 2012, 16:27

Asa arata imediat dupa ce am scos prajitura din cuptor, rapida si economica...te scoate din incurcatura ( cel putin pe mine m-a ajutat ). Multumesc Lena !!!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile