Gingerbread Cake, sau Prajitura de Turta Dulce Reteta VIDEO
Pentru cei care aveti pofta de turta dulce, dar si de prajitura/tort in zilele de Craciun, va propun o combinatie minunata dintre cele doua retete - Prajitura de Turta Dulce. Reteta este foarte buna, texturile si aromele se potrivesc minunat sezonului, dar mai ales se prepara simplu si cu ingrediente la indemana in orice bucatarie.
Crema de branza se combina perfect cu gustul de turta dulce, dar cu siguranta puteti folosi o crema de frisca cu mascarpone, sau oricare alta preferati.
Si aceasta reteta am pregatit-o impreuna cu Agrana si Zaharul Margaritar, inca mai prindeti Concursul din decembrie de pe pagina de Facebook Zahar Margaritar, gasiti toate detaliile acolo.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Scortisoara macinata
1 lingurita
plus inca o lingurita pentru decor
●
Cacao pudra
1 lingurita
●
Mirodenii pentru turta dulce
0.5 lingurite
optional, gasiti link spre reteta mea in pasi mai jos
●
Crema de branza
500 g
tip Philadelphia
●
Merisoare uscate
0.5 pahare
optional pentru decor, puteti inlocui cu orice altceva preferati
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol mare puneti 2 oua si 75g de zahar, amestecati bine cu un tel.
Pas 2
Adaugati 100g de unt topit (si putin racorit), 120g de miere si 75g de iaurt, amestecati.
Pas 3
Puneti 160g de faina, 10g praf de copt, 1 lingurita de scortisoara, 1 lingurita de cacao pudra si 0.5 lingurita de mirodenii pentru turta dulce (aici reteta mea, pasii 1-3).
Pas 4
Amestecati aluatul bine cu un tel sau mixer pana nu mai sunt cocoloase.
Pas 5
Turnati-l intr-o tava de cuptor de aproximativ 26-28cm in diametru, asternuta cu hartie de copt si nivelati cu o lingura.
Pas 6
Coaceti blatul acesta pentru prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Dupa cuptor lasati neaparat sa se raceasca 2-3 ore pe masa.
Pas 7
Scoateti turta dulce din tava, dati la o parte hartia de copt si o mutati pe un platou sau farfurie.
Pas 9
Amestecati mai intai crema cu o lingura, sa nu va zboare zaharul pudra prin toata bucataria.
Pas 10
Apoi continuati inca 2-3 minute cu mixerul pana este uniforma si ferma.
Pas 11
Puneti toata aceasta crema peste blatul de turta dulce si o nivelati atent cu lingura.
Nu trebuie sa fie perfect dreapta, nu e cazul.
Pas 12
Acoperiti cu o folie de plastic si lasati la frigider cateva ore sau peste noapte.
Pas 13
Dupa acest timp decorati prajitura cu putina scortisoara sau cacao pudra, folosind o sita mica.
Daca nu va place aroma intensa de scortisoara, folositi doar cacao aici.
Pas 14
Optional puteti decora cu merisoare uscate, sau orice altceva doriti.
Pofta Buna!
Cantitate:
10 portii
(10-12 portii)
Timp de preparare:
300 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: