Turta dulce la tava, moale si pufoasa Reteta VIDEO
Asa cum v-am promis va arat reteta de turta dulce rapida, la tava - are o consistenta pufoasa si moale dar daca o lasati asa neacoperita 1-2 zile devine ceva mai asemanatoare cu turta dulce clasica :) Aceasta reteta de turta dulce este de fapt cel mai popular desert de Craciun in Polonia si se numeste acolo "Pjernik" - in mod normal se mai unge cu gem de prune acrisor si se mai glazureaza cu ciocolata, deci este o nebunie. Eu va propun sa incercati macar varianta simpla de turta dulce, eventual presarat niste zahar pudra deasupra sau orice glazura va place.
Se face simplu si repede, neaparat sa nu omiteti mirodeniile(in cel mai grav caz puneti numai scortisoara), ele dau aroma deosebita si culoare. Daca luati toate aceste mirodenii separat o sa va ganditi ca nu merg aici, dar combinate si macinate dau o aroma extraordinara. Eu am dat mai jos si reteta amestecului de mirodenii pe care l-am facut singura si am macinat la rasnita de cafea. Este o cantitatea destul de generoasa, puteti sa mai bucurati pe cineva cu ele sau faceti mai putin.
Inaltimea turteti o puteti regla cu dimensiunea tavii de cuptor folosite, aici am una de 20x30cm, dca faceti in tava simpla de cuptor de aragaz nu va fi foarte groasa. Se poate face si in tava de pandispan, cea rotunda cu borduri care se scot, dar aveti grija la cantitati, ca va fi ceva mai inalta. O puteti taia in acest caz in jumate, ungeti foile cu gem de prune si deasupra glazurati cu ciocolata topita - asa veti avea cel mai tare tort-turta dulce :)
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Unt
125 g
sa fie moale, la temperatura camerei
●
Smantana
100 g
am in vedere smantana simpla, fermentata
●
Scortisoara
2 lingurite
●
Praf de copt
2 lingurite
●
Mirodenii pentru turta dulce
1 lingurita
am combinat:
- 25g - baton de scortisoara
- 5g - ghimbir, cardamon, cuisoare, nucsoara, ienibahar, anason
- 2g - piper negru boabe
●
Nuci tocate
50 g
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In primul rand va apucati de amestecul de mirodenii pentru turta, daca nu-l faceti sau aveti gata cumparat omiteti acesti pasi. Eu totusi recomand sa depuneti un mic efort si sa le faceti singuri, diferenta este mare.
Deci, aici eu am cantarit toate mirodeniile pe care le aveam intregi, din cele enumerate la ingrediente.
Pas 2
Le treceti prin rasnita de cafea si le faceti pudra cat mai fina.
Pas 3
La cele macinate de mine am adaugati condimentele cumparate gata macinate - aici am avut ghimbirul si nucsoara. Amestecati bine si observati ca aveti o cantitate generoasa de mirodenii, le pastrati in borcan ermetic pentru alte ture sau faceti cadou si la altii.
Pas 4
Acum puteti continua prepararea aluatului:
- separati albusurile de galbenusuri.
Pas 5
Bateti albusurile spuma tare cu un mixer.
Pas 6
In alt bol puneti untul moale si zaharul, mixati bine.
Pas 7
Adaugati galbenusurile, smantana si mierea, amestecati bine cu mixerul.
Pas 8
Faina o amestecati cu praful de copt, 1 lingura de cacao, 2 lingurite de scortiosara si 1 lingurita de mirodenii pentru turta dulce(puteti pune si mai mult dar s-ar putea sa fie putin picanta turta).
Pas 9
Turnati acest amestec de faina la cel de unt si galbenusuri.
Pas 10
Amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Pas 11
Si ultima etapa - luati albusurile batute spuma, le adaugati in aluat si amestecati atent cu o spatula pana se incorporeaza complet.
Pas 12
Turnati aluatul in tava asternuta cu hartie de copt si il puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute.
Pas 13
Cand este gata lasati sa se raceasca complet.
Pas 14
Puteti optional orna cu zahar pudra, glazura de ciocolata sau orice ala glazura va place.
Noua ne-a placut asa simpla, puteti unge si sa serviti turta cu niste gem de prune pe langa, este superba combinatia.
Pas 15
Aici o sectiune pufoasa si moale, deosebit de buna si aromata.
Pas 16
Cu siguranta veti impaca toata lumea cu aceasta turta dulce dar cu minim efort.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
25 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)