Așa cum v-am promis vă arăt rețeta de turtă dulce rapidă, la tavă - are o consistență pufoasă și moale, dar dacă o lăsați așa neacoperită 1-2 zile devine ceva mai asemănătoare cu turta dulce clasică :) Această rețetă de turtă dulce este de fapt cel mai popular desert de Crăciun în Polonia și se numește acolo "Pjernik" - în mod normal se mai unge cu gem de prune acrișor și se mai glazurează cu ciocolată, deci este o nebunie. Eu vă propun să încercați măcar varianta simplă de turtă dulce, eventual presărat niște zahăr pudră deasupra sau orice glazură vă place.
Se face simplu și repede, neapărat să nu omiteți mirodeniile (în cel mai grav caz puneți numai scorțișoară), ele dau aromă deosebită și culoare. Dacă luați toate aceste mirodenii separat o să vă gândiți că nu merg aici, dar combinate și măcinate dau o aromă extraordinară. Eu am dat mai jos și rețeta amestecului de mirodenii pe care l-am făcut singură și am măcinat la râșnița de cafea. Este o cantitate destul de generoasă, puteți să mai bucurați pe cineva cu ele sau faceți mai puțin.
Înălțimea turtei o puteți regla cu dimensiunea tăvii de cuptor folosite, aici am una de 20x30cm, dacă faceți în tava simplă de cuptor de aragaz nu va fi foarte groasă. Se poate face și în tava de pandișpan, cea rotundă cu borduri care se scot, dar aveți grijă la cantități, că va fi ceva mai înaltă. O puteți tăia în acest caz în jumate, ungeți foile cu gem de prune și deasupra glazurați cu ciocolată topită - așa veți avea cel mai tare tort-turtă dulce :)