Ingrediente
●
Suc de rosii
12 linguri
sau 10 linguri de apa + 2 linguri pasta de tomate
●
Ulei de floarea soarelui
10 linguri
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Faina alba calitate superioara
4 pahare
pahare de 250ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Dati drumul la cuptor(temperatura 200 grade).
Intr-un bol masurati uleiul si sucul de rosii.
Pas 2
Adaugati zaharul, bicarbonatul si vanilia.
Amestecati cu o lingura si observati cum sucul de rosii stinge bicarbonatul - se face spuma compozitia.
Pas 3
Masurati si adaugati faina.
Pas 4
Amestecati cu o lingura compozitia pana se leaga bine.
Pas 5
Presarati bine faina pe masa si scoateti aluatul din bol.
Pas 6
Framantati bine, vreo 5 minute pana se uniformizeaza - mai adaugati cate putina faina pe parcurs sa nu se lipeasca de maini si masa.
Pas 7
Intindeti o foaie cam de 6 mm grosime - puteti presara si putin zahar deasupra cand o intindeti(va fi mai glazurata suprafata biscuitilor).
Pas 8
Apoi cu ajutorul unor maini harnicutze puteti taia diverse forme - la noi preferatele au fost inimioarele :)
Pas 9
Sau le taiati dreptunghiuri - asa raman mai putine resturi.
Repetati procedura cu intinsul daca raman resturi dupa metoda de la pasul8.
Pas 10
Aranajti biscuitii intr-o tava asternuta cu hartie de copt - aici am o tava teflonata si nu mai pun hartie.
Pas 11
Le coaceti 10 minute in cuptor preincalzit la 200 grade. Aveti grija sa nu le tineti mai mult pentru ca se fac f.repede.
Pas 12
Le serviti dupa ce se racesc bine - prima zi sunt mai crocanti, a 2-a zi sunt mai moi - ca o turta dulce.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(2 tavi de biscuiti)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)