Monkey Butter

Monkey Butter

O super interesantă rețetă de desert, deși pare simplă la prima vedere a trebuit să o refac de 2 ori ca să ajung la cantitățile de mai jos. Poate fi servită și ca gem, sau o cremă delicioasă vegetariană/de post.

Este foarte aromată, gustoasă, cu siguranță o să placă și la copii.

Ingrediente

Ananas bucăți/conservă
1 buc
conservă de 375-400g, sau ananas proaspăt
Banane
3 buc
de dimensiune medie
Nucă de cocos
25 g
răzuită, uscată
Lămâie
1 buc
   
Zahăr
150 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți ingredientele.

Monkey Butter - Pas 1
Pas 2

Într-o cratiță cu fundul gros scurgeți sucul din conserva de ananas.

Adăugați zahărul și puneți pe foc, când începe să fiarbă micșorați flacăra și lăsați 10 minute.

Monkey Butter - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați bananele tăiate rondele, ananasul din conservă, cocosul și sucul de la lămâie.

Monkey Butter - Pas 3
Pas 4

Când începe să fiarbă compoziția faceți focul mic și lăsați 10 minute, amestecând periodic.

Trebuie să fie cam așa ca în poză consistența, bananele vor începe să se facă piure.

Monkey Butter - Pas 4
Pas 5

Blendați bine, să fie un piure cât mai fin.

Monkey Butter - Pas 5
Pas 6

Mai lăsați să fiarbă la foc mic 5-10 minute, amestecând periodic.

Monkey Butter - Pas 6
Pas 7

Și iarăși blendați.

Chestia cu blenderul de 2 ori este metoda mea, pentru a obține piureul cât mai fin.

Monkey Butter - Pas 7
Pas 8

Lăsați să se răcească bine crema.

Veți observa că rece este mai groasă și consistentă, așa ne-a plăcut și nouă mai mult.

Monkey Butter - Pas 8
Pas 9

Serviți pe pâine, biscuiți sau ca o cremă pentru dulciuri de post sau vegane.

Poftă Bună!

Monkey Butter - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Melanie
Melanie 16 Mar 2015, 17:12

Imi ploua in gura! Am citit reteta si mi-am si imaginat gustul. Cred ca e senzational!

Laura Balaura
Laura Balaura 16 Mar 2015, 21:35

Oare nu se poate face și fără zahăr? De obicei îl evit, iar deserturile pe bază de banană mi se par suficient de dulci așa cum sunt ele. Mai ales că și ananasul e dulce :D

lena
Elena (lena) Laura Balaura 16 Mar 2015, 22:31

Incercati si fara zahar.

Egen
Egen 17 Mar 2015, 09:56

Laura, poti sa incerci cu agave sau,xilitol sau sirop de artar. Sunt mai presus cu mult decat zaharul.Daca totusi vrei dulce dara fara calorii poti incerca cu extract de stevia.

Nota mea pentru rețetă:
DanyelaCostin
DanyelaCostin 17 Mar 2015, 15:38

Puteti incerca si zaharul de nuca de cocos. La fel de bun ,de dulce si cu index glicemic scazut!