Ingrediente
●
Făină de ovăz
360 g
sau fulgi de ovăz măcinați
●
Suc de lămâie
3 lingurite
●
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Praf de copt
2 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol amestecați făina de ovăz și stafidele spălate și scurse bine de apă.
Pas 2
În blender puneți merele curățate de coajă și cotor, apă, uleiul, zahărul, praful de copt, vanilia, sucul de lămâie și un vârf de cuțit de sare.
Pas 3
Blendați bine compoziția și o adăugați în bolul cu făina de ovăz și stafide.
Pas 4
Amestecați bine cu o lingură - va fi un aluat mai lichid.
Îl lăsați 30-40 de minute, veți observa că se întărește și devine mai dens.
Dacă totuși nu este suficient de gros ca să puteți forma bilele pentru biscuiți puteți să mai adăugați puțină făină de ovăz sau albă.
Pas 5
La mine a fost puțin cam lipicios aluatul, dar nu am adăugat făină în plus, doar am uns puțin mâinile cu ulei și am format biluțe de aluat pe care le vedeți în poză.
Respectivele biluțe le puneți pe o tavă teflonată sau așternută cu hârtie de copt.
Pas 6
Cu o lingură înmuiată în ulei am presat biscuiții puțin. Aveți grijă să-i lăsați mai groși, dacă sunt prea subțiri vor fi mai uscați și tari după copt.
Pas 7
Se coc la cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute, până se rumenesc ușor.
Pas 8
Lăsați să se răcorească puțin apoi serviți și savurați cu un ceai/lapte/cafea.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
45 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)