Prajitura cu Visine Reteta VIDEO
I-as mai spune cea mai simpla si gustoasa prajitura cu visine - nu aveam mari sperante cand am inceput s-o fac, mi se parea exagerat de simpla si ingredientele cam banale. Dar asta pana am gustat din ea - am zis ca nu se poate - la cat de frageda, aromata si gustoasa este.
Mi-a placut mult aroma de lamaie in combinatie cu cea de visine - deci as recomanda sa nu sariti peste coaja de lamaie, are farmecul ei aici.
Bineinteles ca puteti folosi orice alte fructe aici - capsuni, cirese, caise, mere, etc.
Am adaugat si reteta video, cu aceasta ocazie am modificat putin cantitatile la ingrediente pentru a ridica usor nivelul prajiturii, acum este perfecta dupa parerea mea :)
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
225 ml
●
Zahar
225 g
si 1 lingura de zahar pudra pentru ornat
●
Faina alba calitate superioara
375 g
●
Praf de copt
10 g
1 plic
●
Coaja de lamaie rasa
1 lingurita
sau vanilie
●
Visine fara samburi
400 g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Curatati visinele de samburi si lasati-le intr-o sita sa se scurga putin zeama.
Pas 2
Intr-un bol turnati laptele, uleiul, zaharul, adaugati ouale si amestecati bine cu un tel.
Pas 3
Puneti faina si praful de copt, amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Pas 4
Razuiti coaja de lamaie si o a adaugati la aluat, amestecati.
Aluatul trebuie sa fie ca o smantana mai groasa.
Pas 5
Asterneti cu hartie de copt tava de aragaz si turnati in ea aluatul, il nivelati si distribuiti uniform pe toata suprafata.
Pas 6
Puneti visinele(sau alte fructe) deasupra si o dati la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 30-40 de minute.
Pas 7
Cum s-a rumenit frumos si a trecut testul scobitorii o scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca direct in tava.
Pas 8
Apoi portionati, pudrati cu zahar pudra si savurati.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(aproximativ 15 bucati)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (20 voturi)