Mere coapte simple Reteta VIDEO

Mere coapte simple

Aceste mere coapte sunt desertul preferat a fetitei mele mai mici, surpinzator, mai ales la cat de simplu se prepara, dar de fiecare data se mananca prea repede si cu multa pofta. Ma gandeam ca in toata agitatia dupa super retete smechere uitam de dulciurile simple ale copilariei noastre. Bunica si mama mea deseori coceau mere pentru diverse sarbatori(chiar intregi, cu cotor si seminte) si erau de fiecare data foarte apreciate.

Vreau sa va arat mai jos cum sa coaceti merele simple, fara umplutura, chiar puteti sa omiteti zaharul si scortisoara daca nu va plac, sau nu aveti voie. Mai sunt variante de a coace merele cu miere, dar nu va recomand, mierea devine toxica la incalzire si mai bine sa evitati acest lucru, daca nu este obligatoriu. Cel mai simplu este sa puneti mierea deasupra merelor, dupa ce s-au copt si s-au racorit putin.

Ingrediente

Mere
8 buc
oricare aveti si preferati
Zahar brun
2 linguri
il puteti omite, sau inlocuiti cu zahar simplu
Scortisoara macinata
1 lingurita
optional

Pasi de urmat

1

Spalati merele, taiati-le in jumatati.

2

Scobiti cu un cutit cotorul si semintele.

3

Le aranjati intr-o tava mare de cuptor, asternuta cu hartie de copt(aceasta nu este obligatorie, dar va scuteste de spalarea tavii dupa ce merele mai dau drumul la zeama la coacere si o murdaresc).

4

Puteti sa presarati pe fiecare jumatate de mar putin zahar brun, dar este optional.

5

Presarati si putina scortisoara, optional.

6

Le puneti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

7

Cand sunt gata, veti observa ca se mai umfla si coaja crapa, dar este normal acest lucru.

Dupa coacere lasati putin pe masa sa se racoreasca.

8

Noi de obicei le savuram asa simple, calde sau reci, dar merg combinate cu niste inghetata de vanilie, sau putina frisca.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 16 buc (1 tava de cuptor)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !