Biscuiti cu ovaz, morcovi si ghimbir

Biscuiti cu ovaz, morcovi si ghimbir

O reteta foarte deosebita, la prima vedere nu pare deloc apetisanta combinatia de ingrediente(eu le-am facut ca biscuiti dietetici si nu prea aveam mari asteptari) dar dupa ce se gusta, apare senzatia de "Oau!".

Sunt crocanti, grunjosi si cu aroma fina de ghimbir - toate ingredientele sunt la locul lor, cel mai important este ca place foarte mult copiilor, Sofia mananaca cate 5 o data...

Desi le-am facut de multe ori, totusi nu eram sigura sa le pun pe site, si am zis sa mai incercam impreuna la Atelier reteta - daca place si la alta lume, sigur merita sa fie si pe site. Si a fost un pas bun, toata lumea a fost incantata de ei, mai ales ca nu se asteptau la asa un gust perfect de la niste biscuiti light - fara unt, smantana, oua, etc.

Ingrediente

Fulgi de ovaz
1 pahare
aici am folosit pahar de 300ml
Faina de secara
1 pahare
Morcov ras marunt
1 pahare
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Sare
0.25 lingurite
Nuci macinate
0.5 pahare
taiate marunt sau macinate, dar nu foarte fin
Zahar de trestie
0.5 pahare
sau zahar simplu
Ghimbir ras
1 lingurite
Ulei de floarea soarelui
100 ml

Pasi de urmat

1

Pregatiti ingredientele - 1 pahar de fulgi de ovaz, 1 pahar de faina de secara(se gaseste la Carrefour sau Plafar, etc) si 1 pahar de morcov dat prin razatoarea marunta(cam 2 morcovi medii).

2

Intr-un bol amestecati ingredientele uscate - ovazul, faina de secara, bicarbonatul, sarea, zaharul si morcovul.

3

Apoi adaugati nucile si ghimbirul dat prin razatoare mica, amestecati(cu o lingura sau cu mainile).

4

Si ultimul merge uleiul, amestecati bine cu mainile.

5

Framantati asa vreo 5 minute pana aluatul se prinde si este putin lipicios. Daca vedeti ca este prea sfaramicios mai adaugati putin ulei.

6

Luati cate putin aluat si formati bile cat o nuca.

7

Si le turtiti putin sa fie niste bicuiti cam de 8-10mm grosime.

Aveti grija la aluat, fiindca este mai lipicios trebuie sa va spalati periodic pe maini ca sa puteti lucra bine cu biscuitii.

O descoperire la Atelier a fost ca se pot face f.frumos si repede daca va puneti manusi de plastic, din acelea de unica folosinta.

8

Se aranjeaza pe tava teflonata, sau asternuta cu hartie de copt.

9

Le coaceti la 200 grade, cam 30 de minute - aveti grija sa le tineti un pic mai mult, sa se maronizeze un pic.

10

Lasati sa se raceasca bine apoi le serviti cu un ceai sau cana de lapte - deliciosi!

Daca le serviti calzi, s-ar putea sa fie mai moi.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (9 voturi)

Comentarii

LiCuRiCi
LiCuRiCi LiCuRiCi (LiCuRiCi) 15 nov 2012, 16:15

ce frumusete de biscuiti!!! Super, bravao!!!

elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 15 nov 2012, 18:33

foarte interesanta reteta, eu nu srtiu de unde sa iau faina de secara, in moldova, cu faina de griu merge?????

si inca ceva lena, saptamina viitoare am o sarbatoare, ai puta sa ma ajuti cu un meniu gustos si deosebit, poate este pentru prima data cind te roaga cineva asa ceva, dar ma pierd in atitea retete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Multumesc anticipat!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) elena bordianu (elenabordianu) 15 nov 2012, 18:37

NU am incercat cu faina de grau, dar cred ca nu strica.

Ref. la meniu, imi scrii pe elena@lalena.ro si vb mai multe, sa-ti recomand ceva imi trebuie mai multe detalii ref. la eveniment, nr, de persoane, copii sau maturi, carnivori, vegetarieni, etc.

Lolinka
Lolinka 16 nov 2012, 09:31

Buna,Lena

Astazi fac a doua serie.Pe prima am facut-o la cateva zile de la Atelier.Au iesit f buni cu toate ca am uitat sa pun bicarbonatul.Si ulei parca as pune mai putin.

Cu bine !

elady
elady 16 nov 2012, 11:39

Am notat si eu reteta.  Abia astept s-o pregatesc ... pare ceva grozav de bun!

ralucutza15
ralucutza15 17 nov 2012, 23:13

Buna! Oare ce as putea pune in loc de nuci? Sunt f scumpe si nu gasesc decat pungi mari de 1kg. Mersi

lena
Elena (lena) ralucutza15 17 nov 2012, 23:33

Orice alte nuci - migdale, alune, etc.

Cori
Cori 18 nov 2012, 17:31

A, suna bine si arata super, se incadreaza la genul de  biscuiti pe care ii prefer. Trebuie sa o incerc. Mersi

Karen
Karen 04 dec 2012, 23:22

Deliciosi si merita facuti cu toata increderea mai ales pentru cei mici!Am pus in loc de paharul cu faina de secara  faina alba integrala si au iesit fff buni. Un lucru esential mi se pare framantatul(presatul) bine,bine al morcovului in aluat ca sa nu fie nevoie sa puneti ulei mai mult ,eu am pus 4 linguri si o lg. de unt de cocos.Nota 10

Nota mea pentru reteta:
Karen
Karen 04 dec 2012, 23:24

vad ca nu apare semnul plus.vroiam sa scriu ca am inlocuit faina de secara cu alba plus integrala in proportii cam egale

elady
elady 05 dec 2012, 08:54

Am preparat biscuitii si au iesit foarte deliciosi si aspectuosi. Calzi sunt moi si grozav de buni, iar reci sunt crocanti, dar tot buni :) Eu am folosit faina integrala de grau in locul celei de secara. Recomand reteta asta tuturor celor care doresc sa consume un desert sanatos! Multumesc Lena!

serafima
tcaci (serafima) 09 dec 2012, 02:21

Lena, referitor la ghimbir, trb sa fie proaspat si-l radem sau se poate din asta praf, care se vinde deja macinat? Mult.

Pentru elenabordianu faina de secara in Rep.Moldova gasesti la 'GREEN HILLS" de la Sculeanca. Se vinde la kg. sacii se afla chiar la intrarea in magazin.

lena
Elena (lena) tcaci (serafima) 09 dec 2012, 09:42

Cu ghimbir proaspat vor fi mai aromati, dar merge si cel pudra la nevoie :)

veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 05 ian 2013, 16:35

Lena, super reteta! Eu aveam pofta de ceva cu mere, deci am adaptat reteta in functie de preferinta si de ce am avut prin casa..deci in loc de morcov am pus mere rase, faina neagra in loc de faina de secara, ceva stafide, scortisoara, putina esenta de rom si coaja de portocala. Au iesit pufosi si aromati, o nebunie.Multumesc pentru reteta.

veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 05 ian 2013, 16:41

Cum zice si Lolinka...as pune si eu mai putin ulei...100 ml mi s-a parut mult pentru aceasta reteta..si mai am un sfat..lasati sa se umfle putin fulgi, sa mai absoarba din lichid... nu ii bagati direct la cuptor..cam 10-15 min asa zice eu. In rest, o reteta super...ca dealtfel toate marca Lena.

Lena scuze de off-topic...aseara am facut aluatul tau de pizza..best ever!!! si crede-ma ca am incercat multe...aseara era super dar azi dimineata se topea in gura...multumiri si multe succese si impliniri in acest nou an.

Alma Camelia
Alma Camelia 08 ian 2013, 01:21

Lena, inca o reteta care mi-a reusit ! Am facut cu doua treimi din reteta si am pus seminte de dovleac si de floarea soarelui, ca asta aveam in casa si eram nerabdatoare sa fac biscutii.Si, dupa ce au fost gata, cu greu m-am abtinut sa nu ii mananc pe toti, iar sotul meu a fost foarte incantat ca se fac usor si au o aroma deosebita , de ghimbir.Impreuna am petrecut o seara placuta cu farfuria de biscuiti in fata alaturi de o ceasca plina cu iaurt.

Nota mea pentru reteta:
rov
rov 27 ian 2014, 19:11

Buna treaba... I-am facut si au iesit foarte buni si crocanti. Eu n-am avut rabdare sa mai potrivesc compozitia de ulei ca sa se poata manevra coca, si i-am facut ca in reteta de biscuiti cu nuca de cocos si ovaz, asezand aluatul pe hartia de copt cu ajutorul unei capsule de medicament de la nebulizator.

Nota mea pentru reteta:
Adryya
Adryya 25 feb 2015, 20:56

Multumesc pentru reteta! Tocmai am scos biscutii de post din cuptor, sunt foarte buni si sigur dupa ce se racesc vor fi si mai buni. Pentru gustul meu, este cam mult zahar si voi reduce putin din cantitate data viitoare. Am folosit faina de patiserie dr. Man, Slabesti mancand si am pus la robot, la maruntit, fulgii de ovaz. Am pus mai mult ulei ca sa pot lucra compozitia.

Am incercat de nenumarate ori si galeta cu mere si fructe de padure, o minunatie! plus multe alte retete, de mancaruri si dulciuri.

Poza mea pentru reteta:
bivolasca
bivolasca 03 mar 2016, 12:00

Foarte gustoase! Eu am pus si fulgi de hrisca, am masurat cu paharul de 150g si mi-au iesit 23 de biscuiti....mmmm un deliciu adevarat

Poza mea pentru reteta:
Ekaterinka
Ekaterinka 14 sep 2016, 12:10

eu le-am pus direct  faina de grau,eram prea nerabdatoare sa ii fac si sunt absolut fantastici.m-am consolat cu cuvantul "dietetici" si mai ca i-am mincat pe toti astazi mai fac o tura,din pacate nu mai am nuci,dar am improvizat cu miez de floarea soarelui si stafide,sa vedem ce iese.multumesc pentru inca o reteta superba

Nota mea pentru reteta:
Ekaterinka
Ekaterinka 14 sep 2016, 12:19

apropo as putea inlocui zaharul cu miere?

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Ekaterinka 14 sep 2016, 12:19

Cred ca se poate.

MikuIus
MikuIus 26 nov 2016, 03:40

Am gasit reteta si mi s-a parut tare faina. Multumesc!! Si de atunci tot adaptez in functie de ce am. In loc de morcovi pun banane, faina obisnuita, in loc de ulei merge si cu iaurt, cate o data mai bat si doua albusuri de ou cu putina sare si le pun la gramada. Iese un amestec moale pe care il pun cu lingura in tigaia tapetata cu hartie de copt. Nu ies netezi si rotunzi, dar ii iubim asa uratzi si gustosi. Multumesc inca o data!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AnaCata496
Ana Cata (AnaCata496) 15 iun 2017, 08:16

Buni in adevaratul Sens al cuvantului, merita toate laudele.

Carmen Silvia
Carmen Silvia 08 oct 2017, 20:31

foaaarte buni ! cred ca am pus chiar mai mult morcov, am pus la ochi, dar foarte buni ! 

Nota mea pentru reteta:
DoroshGheorgheVictoria231
Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 14 aug 2018, 22:21

Ai mei s-au primit pur si simplu - Deliciosi !!!!!!!!!!! Doar ca in loc de zahar am pus miere, in loc de ghimbir - stafide, si in loc de ulei am pus chefir.  

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DianaDervis101
Diana Dervis (DianaDervis101) 12 oct 2018, 19:10

Cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat in viata mea!!

Madalina I.
Madalina I. 01 apr 2020, 01:58

Fac reteta aceasta inca din 2012 si pot spune ca este reteta mea preferata atunci cand doresc sa gatesc ceva dulce, dar si sanatos in acelasi timp. Deoarece am tot incercat6-o, am adus diferite modificari, ca de exemplu adaug si lapte, pentru a nu pune atat de mult ulei dar si pt a pastra compozitia moale si prelucrabila. Am incercat sa pun si mai mult morcov sau am inlocuit nucile cu migdale si am adaugat coacaze rosii pt un plus de gust.

Multumesc pentru aceasta reteta! O voi face mereu.

Nota mea pentru reteta: