Zefirul este deliciul copilariei mele, acum a copiilor nostri si chiar ma bucur ca am reusit sa deduc o reteta minunata cu zefir de casa. Deci, zefirul este un fel de marshmallow cu aroma puternica de fructe si ceva mai fraged, nu foarte elastic, dar in forma de bezea clasica.
La baza oricarei retete de zefir este piureul de mere si gelatina vegetala Agar-agar. Acum o gasiti in orice magazin naturist si nu merge de inlocuit cu gelatina clasica, aceasta actioneaza altfel si reteta nu functioneaza. Vedeti in pasi poza cu agar-agar folosit de mine, cumparat de la Plafarul din cartier.
Piureul de mere merge combinat 50%-50% cu orice alt piure de fructe mai acrisoare, eu am testat combinatii cu - zmeura si coacaze, afine si mure, portocale(aici e putin altfel tehnologia, vedeti la ultimii pasi detalii). As mai incerca pe viitor variante cu capsuni, visine, menta, mango, rodii, piersici, pepene galben, lamaie, merisoare, etc.
Mai jos gasiti reteta clasica cu piure de mere(si recomandari pentru celelalte variante), pentru o tava de zefir, aproximativ 16 jumatati de bezele sau 8 bucati asamblate cate doua bucati.