Ingrediente
●
Banane
2 buc
sa fie bine coapte
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
●
Capsuni
1 pahar
sau alte fructe preferati, bucatele de ciocolata, etc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Mai intai topiti 120g de unt (la microunde sau pe aragaz) si lasati-l putin sa se racoreasca.
Pas 2
Intr-un bol sau farfurie amestecati 270g de faina cu 160g de zahar, 10g praf de copt si un varf de lingurita de sare.
Pas 3
Intr-un alt bol mai mare puneti bananele curatate de coaja si le striviti bine cu o furculita.
Apropo, cu cat mai coapte si negre banane alegeti cu atat mai aromate vor fi briosele.
Pas 4
Peste banane turnati untul (topit la pasul 1) si adaugati cele 2 oua.
Amestecati bine cu un tel sau mixer pana compozitia este uniforma.
Pas 5
Puneti aici amestecul de faina de la pasul 2, amestecati iarasi bine cu telul pana nu mai sunt cocoloase.
Pas 6
Capsunile le spalati, uscati si taiati cubulete medii. Apoi le adaugati in aluat si amestecati totul atent cu o lingura.
Pas 7
Umpleti formele de briose, aproximativ 1/3 din volum cu aluatul obtinut.
La mine sunt forme de silicon pentru briose, eu nu le ung si nu le astern cu nimic. Daca aveti forme de briose din alt material, aveti grija sa le ungeti sau asterneti cu hartie.
Pas 8
Coaceti briosele cu banane si capsuni in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 30-35 de minute sau pana se rumenesc uniform.
Apoi lasati sa se raceasca complet in forme, dupa care le puteti scoate si savura.
Pofta Buna!
Cantitate:
20 buc
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)