Ciorbă Rădăuțeană Rețetă VIDEO
Această ciorbă rădăuțeană a fost pentru mine o mare surpriză, am încercat mai demult o rețetă și n-am fost chiar mulțumită. De atunci nu prea am mai avut alte încercări, dar primăvara trecută am făcut această rețetă de ciorbă rădăuțeană și a devenit preferata noastră. De fiecare dată se mănâncă până la ultima lingură și toată lumea geme de plăcere lângă ea :) Eu de cele mai multe ori nu păstrez legumele care au fiert în supa de carne, dar aici se potrivesc perfect și ciorba are farmecul ei. Dar și așa am tăiat cubulețe doar morcovul și țelina - ardeiul s-a desfigurat complet și nu aveam ce tăia, iar păstârnacul a fost foarte fibros.
Și încă o precizare, eu de obicei acresc ciorba cu borș clasic, dar mi-a plăcut mult în această rețetă cum se combină aroma de usturoi cu cea de oțet, totuși nu e mult dar își face treaba minunat.
Iarăși vă arăt în rețetă că folosesc cana filtrantă pentru apă Brita, îmi place mult, este comodă și filtrează foarte bine apa de la robinet.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Rădăcină de țelină
1 buc
●
Rădăcină pătrunjel (albitură)
1 buc
●
Sare
1 lingura
reglați după gust
●
Pătrunjel verde
1 legatura
●
Gălbenușuri de ou
3 buc
●
Smântână
400 ml
simplă, fermentată
●
Piper măcinat
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Legumele se spală și se curăță.
Pas 2
La fel și carnea - eu de obicei scot pielea, să fie mai puțină grăsime în ciorbă.
Pas 3
Într-o cratiță de 5 litri puneți carnea și legumele: țelină, morcov, ceapă, ardei, păstârnacul și ardeiul.
Pas 4
Turnați apă curată cât să le acopere generos.
Pas 5
Puneți oala la fiert, strângeți spuma care se formează deasupra, faceți focul mic și lăsați să fiarbă încet aproximativ 1 oră, sau până este gata complet carnea (în caz că aveți găină de casă).
Pas 6
După acest timp scoateți legumele și carnea din cratiță, lăsați-le puțin să se răcorească.
Pas 7
Apoi tăiați cubulețe legumele fierte (cele pe care le vreți înapoi în ciorbă), carnea se taie-rupe bucățele mici.
Pas 8
Într-un bol adânc amestecați gălbenușurile cu smântâna și făina.
Pas 9
Apoi luați câte un polonic din supa fierbinte și turnați încet în compoziția de gălbenușuri, amestecați continuu în bol.
La fel turnați cam 8-10 polonice.
Pas 10
Această supă cu smântână o turnăm înapoi în cratița mare pentru ciorbă.
Pas 11
Tot acolo puneți și carnea bucățele.
Pas 12
Și legumele tăiate cubulețe.
Pas 13
Apoi adăugați sare după gust, puțin piper, pătrunjel tocat (sau alte mirodenii vă plac) și usturoiul pisat.
Pas 14
Adăugați și oțet după gust, eu nu pun mai mult de 2-3 linguri, dar depinde de preferințele fiecăruia.
Pas 15
Lăsați ciorba să mai fiarbă încet 2-3 minute, nu mai mult că se brânzește!
Apoi închideți focul, acoperiți cu capac și mai lăsați 10-15 minute să se pătrundă.
Se servește cu un ardei și mult poftă!
Poftă Bună!
Cantitate:
5 l
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
90 min
Data publicării: