Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
1 pahar
paharul cam de 250ml
●
Făină de ovăz
1 pahar
râșniți fulgii de ovăz în aparatul de măcinat cafea sau luați de la plafar, Carrefour făină gata la cutie
●
Zahăr
1 lingurita
se poate și mai mult, dacă le vreți mai dulci
●
Drojdie uscată
0.5 lingurite
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Arome
1 lingura
vanilie, scorțișoară, etc - după preferințe
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol puneți făina albă și cea de ovăz, turnați apa și amestecați cu un tel :)
Pas 2
Adăugați drojdia și zahărul, amestecați.
Pas 3
Acoperiți bolul cu ceva și îl lăsați 30 minute la odihnit.
Pas 4
După acest timp adăugați sarea și uleiul, amestecați și mai lăsați 30 de minute.
Pas 5
Încingeți o tigaie, o ungeți cu puțin ulei - și ungeți cu ulei doar prima dată, pe urmă nu mai trebuie.
Turnați cu o lingură mai mare sau polonic câte puțin aluat de clătite și le coaceți pe ambele părți, până se rumenesc frumos.
Eu am preferat să le fac puțin mai mici, într-o tigaie mai mare am pus 3 clătite.
Pas 6
Sau puteți într-o tigaie mai mică să faceți clătite mai uniforme.
Pas 7
Pe parcurs ce le faceți, le aranjați pe o farfurie.
Pas 8
Și gata, le serviți cu orice vă place - miere, gem, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(15-20 bucăți)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: