Clătite cu ovăz, de post

Clătite cu ovăz, de post

Neașteptat de super bune - am fost sceptică chiar și în timpul procesului de preparare, dar na, am zis s-o duc până la capăt. Și bine am făcut, când le-am gustat am zis "Oau!" - foarte fragede, textura minunată, gustul perfect, nici nu zici că sunt de post.

Chiar le recomand, eu sigur le mai repet...

Ingrediente

Făină albă calitate superioară
1 pahar
paharul cam de 250ml
Făină de ovăz
1 pahar
râșniți fulgii de ovăz în aparatul de măcinat cafea sau luați de la plafar, Carrefour făină gata la cutie
Apă
2 pahare
   
Zahăr
1 lingurita
se poate și mai mult, dacă le vreți mai dulci
Drojdie uscată
0.5 lingurite
   
Sare
0.5 lingurite
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Arome
1 lingura
vanilie, scorțișoară, etc - după preferințe

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol puneți făina albă și cea de ovăz, turnați apa și amestecați cu un tel :)

Clătite cu ovăz, de post - Pas 1
Pas 2

Adăugați drojdia și zahărul, amestecați.

Clătite cu ovăz, de post - Pas 2
Pas 3

Acoperiți bolul cu ceva și îl lăsați 30 minute la odihnit.

Clătite cu ovăz, de post - Pas 3
Pas 4

După acest timp adăugați sarea și uleiul, amestecați și mai lăsați 30 de minute.

Clătite cu ovăz, de post - Pas 4
Pas 5

Încingeți o tigaie, o ungeți cu puțin ulei - și ungeți cu ulei doar prima dată, pe urmă nu mai trebuie.

Turnați cu o lingură mai mare sau polonic câte puțin aluat de clătite și le coaceți pe ambele părți, până se rumenesc frumos.

Eu am preferat să le fac puțin mai mici, într-o tigaie mai mare am pus 3 clătite.

Clătite cu ovăz, de post - Pas 5
Pas 6

Sau puteți într-o tigaie mai mică să faceți clătite mai uniforme.

Clătite cu ovăz, de post - Pas 6
Pas 7

Pe parcurs ce le faceți, le aranjați pe o farfurie.

Clătite cu ovăz, de post - Pas 7
Pas 8

Și gata, le serviți cu orice vă place - miere, gem, etc.

Poftă Bună!

Clătite cu ovăz, de post - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (15-20 bucăți)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Sursă: arborio.ru

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

vicusha
vicusha 13 Mar 2012, 21:33

Chiar azi am cumparat 1,5 kg de fulgi de ovaz, numaidecit le voi incerca.

Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 14 Mar 2012, 08:53

Cu faina integrala de ovaz crezi ca nu ar merge Lena? Multumesc pentru reteta!

lena
Elena (lena) Cristina Elena (Cri Elena) 14 Mar 2012, 10:32

Ba merge f.bine, eu integrala de ovaz am pus.