Biscuiti de ovaz si branza de vaci
O reteta pe care am pornit-o tare sceptica si cam alehamite, mi s-a parut cam banala si parca nu avea ce sa iasa bun cu asa ingrediente. Dar fiindca aveam o branzica expirata in frigider si niste faina de ovaz, am zis ca mai bine sa fac ceva cu ele decat sa le arunc.
Si mare mi-a fost uimirea cand le-am gustat, la textura seamana cu o turta dulce, un pic moi, si foarte, foarte gustosi... Ca dovada, biscuitii care ii vedeti in poza s-au terminat in 10 minute, Sofia cu tati nu se mai puteau opri:)
A 2-a zi am facut portie tripla, fiind si dietetici sunt o mica gaselnitza pentru pofticiosii de dulce, dar care tin la talie.
Ingrediente
●
Faina de ovaz
90 g
sau fulgi de ovaz macinati
●
Praf de copt
0.5 lingurite
●
Ulei de masline
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un blender puneti branza, oul, zaharul, sarea si uleiul de masline.
Blendati bine sa fie o pasta uniforma.
Pas 2
Faina de ovaz o amestecati cu praful de copt.
Pas 3
Adugati la faina pasta de branza din blender, nucile macinate si stafidele spalate.
Pas 4
Amestecati bine cu o lingura sau cu mainile.
Aici mi s-a parut ca as mai adauga putina faina(aveam si branzica mai lichida), dar am fost chemata de Sofia pe 10 minute din bucatarie si cand am revenit faina de ovaz si-a facut treaba bine - s-a umflat putin si a facut coca mai tare. Deci daca aluatul este mai umed puteti sa-l lasati 10-15 minute si va fi mai ferm.
Pas 5
Cu mainile umede(daca se mai lipeste aluatul de maini, le mai spalati si ungeti cu ulei) luati cate putin aluat, formati bile de aluat si le turtiti putin.
Puneti biscuitii astfel formati in tava de cuptor.
Pas 6
Le coaceti la 180 de grade, pe treapta mai de sus a cuptorului(au tendinta sa se rumeneasca mai repede la fund). Si lasati cam 30 de minute, pana incep sa se rumeneasca usor. Nu le "bronzati" prea tare, vor fi mai tari.
Pas 7
Lasati sa se racoreasca, si savurati fara grija kilogramelor in plus :)
Pofta Buna!
Cantitate:
15 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)