Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
1 pahar
paharul cam de 250ml
●
Faina de ovaz
1 pahar
rasniti fulgii de ovaz in aparatul de macinat cafea sau luati de la plafar, Carrefour faina gata la cutie
●
Zahar
1 lingurita
se poate si mai mult, daca le vreti mai dulci
●
Drojdie uscata
0.5 lingurite
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Arome
1 lingura
vanilie, scortisoara, etc - dupa preferinte
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol puneti faina alba si cea de ovaz, turnati apa si amestecati cu un tel :)
Pas 2
Adaugati drojdia si zaharul, amestecati.
Pas 3
Acoperiti bolul cu ceva si il lasati 30 minute la odihnit.
Pas 4
Dupa acest timp adaugati sarea si uleiul, amestecati si mai lasati 30 de minute.
Pas 5
Incingeti o tigaie, o ungeti cu putin ulei - si ungeti cu ulei doar prima data, pe urma nu mai trebuie.
Turnati cu o lingura mai mare sau polonic cate putin aluat de clatite si le coaceti pe ambele parti, pana se rumenesc frumos.
Eu am preferat sa le fac putin mai mici, intr-o tigaie mai mare am pus 3 clatite.
Pas 6
Sau puteti intr-o tigaie mai mica sa faceti clatite mai uniforme.
Pas 7
Pe parcurs ce le faceti, le aranjati pe o farfurie.
Pas 8
Si gata, le serviti cu orice va place - miere, gem, etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(15-20 bucati)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: