Inghetata de casa cu avocado si lamaie

Inghetata de casa cu avocado si lamaie

Eu intotdeauna sunt in cautare de solutii simple pentru multe lucruri, dar mai ales in retete si bucatarie. Aceasta inghetata de casa cu avocado este geniala din acest punct de vedere - in primul rand pentru ca se face simplu si repede, fara aparat de inghetata sau amestecare periodica ca sa nu faca ace de gheata la congelare. In al doilea rand este o metoda prin care copiii mei mananca avocado fara ezitare, si de obicei il refuza categoric!

Si nu in ultimul rand pentru ca o pot savura si eu in regimul meu low-carb, doar inlocuiesc indulcitorul clasic(zahar, miere, sirop de agave) cu cel care nu creste glicemia, sau low-carb(zahar de mesteacan-xylitol, indulcitorcii cu stevie, tagatose sau erithritol). Ca gust, inghetata de casa facuta asa este foarte delicioasa dar si fresh, avocado nu se simte deloc insa o completeaza ca valoare nutritiva.

In acest sezon am redescoperit formele de inghetata cu bat(sunt de la Ikea ale mele), desi este mai greu sa pui uniform si frumos inghetata in ele, pe urma este foarte simplu de servit. Daca o pun in casoleta mare trebuie s-o tin la decongelat 1 ora la temperatura camerei, sau 2 ore la frigider. Asta ca sa fie mai usor de luat cu lingura si de distribuit in boluri mici individuale.

Ingrediente

Avocado
1 buc
aveti grija sa fie moale si copt
Lamaie
1 buc
este si mai buna daca folositi lime
Smantana dulce pentru frisca(32-35%)
500 ml
Mascarpone
250 g
Indulcitor natural
5 linguri
reglati dupa gust, eu folosesc cel mai des zahar de mesteacan(xylitol) sau tagatose. Iese minunat si cu miere!

Pasi de urmat

1

Mai intai recomand sa va asigurati ca smantana pentru frisca si mascarpone sunt racite bine - le tineti macar 2-3 ore la frigider inainte de a face inghetata.

Am facut aceasta inghetata si numai cu smantana, fara mascarpone - este buna dar parca gustul este mai complet daca il folositi totusi.

2

Avocado aveti grija sa fie moale si copt, eu l-am avut mai crud si a stat 2 zile la temepratura camerei pana a devenit bun.

Aici am folosit lime, dar de obicei cumpar lamai bio netratate.

3

Puneti pulpa de la avocado intr-un blender, adaugati coaja rasa de lamaie/lime.

4

Tot acolo stoarceti zeama de la toata lamaia.

5

Blendati foarte bine toata compozitia si o lasati putin la o parte.

Aici puteti adauga putin indulcitor si va iese o budinca cu gust minunat - chiar am pariat cu Sofia mea(care uraste avocado) ca o sa-i placa, si a pierdut! A lins efectiv crema si mi-a zis ca este delicioasa...

6

Puneti intr-un bol adanc smantana de frisca si mascarpone.

Daca nu aveti mascarpone, turnati doar frisca rece.

7

Adaugati indulcitorul preferat si reglati dupa gust pe parcurs ce mixati crema.

8

Incepeti sa amestecati compozitia atent, chiar fara sa dati drumul la mixer - ca sa nu stropiti toti peretii...

9

Apoi atent mariti viteza si continuati sa mixati pana crema devine ferma si densa.

10

Acum adaugati pasta de avocado pregatita mai sus.

11

Mixati inca putin, pana se uniformizeaza compozitia.

Si inghetata este aproape gata!

12

Acum trebuie sa alegeti daca:

- o puneti pe toata intr-o casoleta mare - in acest caz o puneti la congelat direct, pentru minim 3-4 ore, dar trebuie decongelata putin inainte de servire.

- sau o puneti in forme individuale, cele cu bat, se congeleaza foarte repede, vreo 2 ore, si se poate servi imediat fara putina decongelare inainte.

13

Eu de obicei umplu formele mici si restul pun in casoleta.

Pentru forme se umple cu crema o punga de ornat cu dui ingust si de preferat mai lung. Sau puteti folosi o punga simpla mai groasa cu varful taiat.

14

Umpleti formele cam pana la 2/3 cu crema, insistati sa ajunga crema cat mai adanc fara zone goale de aer.

15

Dar totusi ca sa va asigurati ca formele se vor umple uniform, luati un cutit ingust si lung sau coada de la o lingurita. Atent amestecati cu acesta in crema din forme, sa se aranjeze cat mai complet.

16

Apoi cu duiul completati restul de 1/3 din forma cu crema.

17

Apoi le puneti capacele, aici va pot ajuta niste manute mici si dibace :)

Lasati pentru 2-3 ore la congelator.

Daca va mai ramane crema, o puneti intr-o casoleta si tot la congelator cu ea. Nu face ace de gheata la congelare deci nu trebuie amestecata din 40 in 40 de min, ca la inghetata clasica.

18

Cum scoateti usor inghetata din forma?

Simplu! O tineti putin sub un jet de apa calda la robinet si iese usor cand o trageti de piciorus.

19

Si poftim, savurati inghetata imediat!

Daca o aveti la casoleta, trebuie decongelata 1 ora la temperatura camerei sau 2 ore la frigider - ca s-o luati usor cu lingura si distribuiti in boluri individuale.

20

Delicioasa, fresh, sanatoasa, gust complet, minunata!

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (10 portii)
Timp de preparare: 240 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Comentarii

dynamic1
Mihai (dynamic1) 07 sep 2018, 11:46

O idee exceptionala! Multumim!