Crema de ciocolata in 5 minute (de post!)

Crema de ciocolata in 5 minute (de post!)

Cum am promis, testat si varianta de post a Cremei de ciocolata in 5 minute, sincera sa fiu nu vad nici o diferenta din cele 2 creme(la gust si textura), si ma bucur de inca o varianta de desert vegetarian si de post.

Am inlocuit laptele simplu cu lapte de soia(preparat de mine in aparat special), am exclus laptele praf si am adaugat zeama de lamaie. Se mai pot adauga si nuci maruntite, eu nu am facut-o aici.

Puteti s-o ungeti dimineata pe paine sau sa folositi ca o crema pentru un tort/prajitura de ciocolata de post.

Ingrediente

Lapte de soia
150 ml
Ulei de floarea soarelui
350 ml
fara miros - sau ulei din samburi de struguri(este fara miros)
Zahar pudra
0.5 pahare
Cacao pudra
4 linguri
Zeama de lamaie
3 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
Sare
0.25 lingurite
un varf de cutit

Pasi de urmat

1

Intr-un vas adanc(gen pahar de blender) se toarna laptele de soia, zaharul pudra si uleiul.

Laptele si uleiul trebuie sa fie ambele la aceeasi temperatura(temp.camerei).

2

Introduceti blenderul vertical pana la fundul vasului si ii dati drumul.

Nu-l ridicati sus deloc, il tineti asa pe fund macar 1-2 minute.

3

Apoi incet, incet il ridicati - observati cum uleiul pe parcurs se incorporeaza in lapte.

4

Si gata, dupa ce s-a incorporat tot va iese o emulsie - nu foarte groasa ca la Crema cu lapte, dar suficient ca sa putem lucra mai departe cu ea.

5

Adaugati zeama de lamaie(crema se va lega mai bine si ii va lua din gustul de ulei).

6

Apoi se adauga pudra de cacao, vanilia si sarea.

Fiindca sunt tot intrebata de care cacao folosesc - o prefer pe cea neagra de la Dr.Oetker - are un gust, culoare si miros foarte puternic de ciocolata.

7

Blendati bine pana se uniformizeaza compozitia.

8

Si poftim, avem o crema densa, frumoasa si foarte satinata.

9

Buna pe paine, biscuiti si ca o crema vegetariana pentru prajitura sau tort.

Cine nu crede, veniti la atelier pe 8 decembrie, s-o facem/gustam acolo impreuna.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 grame
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Comentarii

anarica
anarica 29 nov 2012, 15:15

multumesc Lena, foarte buna in perioada postului.

Nota mea pentru reteta:
simona.blondy
simona.blondy 29 nov 2012, 17:25

felicitari pt reteta ,arata foarte bn si este cu siguranta un rasfat in perioada postului :) 

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 30 nov 2012, 15:43

Multumesc Lena de asa retete gustoase pe care ni le impartasesti!!!  Aceasta crema e absolut dementiala!!!
Sincera sa fiu, de la inceput cind am pus ingredientele si am vazut cu cit e mai mult ulei decit lapte m-am speriat cu gindul ca o sa miroase a ulei, dar rezultatul m-a ametit pur si simplu, este cea mai gustoasa crema!!! 

Cred ca daca sa-i adaugam niste alune macinate, sau nuci  o sa fie mult mai gustoasa decit orice crema din comert de genul ''Nutella''

Sigur o sa-i incint papilele gustative ale sotului cind vine deseara 

Poza mea pentru reteta:
mickymro
Mihaela (mickymro) 30 nov 2012, 17:57

stau cu ochii pe tine de cand ai spus ca verifici reteta de post.  Am facut-o cu aceeasi rezerva a doamnei de mai sus. Si ca sa fac o varianta diferita, in loc de zahar am pus extract de stevie. Drept pentru care am pus doar 3 linguri de zeama de lamaie (puteau fi si doar 2) si esente de portocale, vanilie si rom. A iesit o crema EXCEPTIONALA, Dr. Oetker e mic copil. Chiar nu imi vine sa cred cum arata si mai ales ce gust poate sa aiba. Am folosit ulei de samburi de struguri. Data viitoare voi folosi uei de turte de masline. Felicitari pentru inspiratie!

Nota mea pentru reteta:
Karen
Karen 03 dec 2012, 13:10

Vad ca nu doar eu am fost ,,Toma necredinciosul,, dar o sa iti scriu si cum am ajuns sa ma conving de delicatesea asta de crema. Aveam de preg.tortul pt fiul meu de Sf Andrei si blatul tot de la tine de pe site(l-am facut de nenumarate ori)era gata  mai ramnea crema de ciocolata si capsuni(asa imi propusesem) dar cum din greseala am cumparat o crema care nu era de post, in miez de noapte m-am apucat cu inima stransa sa fac crema de la tine de pe site.A iesit un tort extraordinar ,nu le venea sa creada cum e facuta crema.Tortul in forma de masina cu remorca in care am pus crema si capsuni proaspete de jur imprejur.....   O crema care merita facuta!

lena
Elena (lena) 03 dec 2012, 14:10

Asa deci Karen! Nu ai avut incredere in reteta mea!

Ma bucur mult ca v-a placut, si sper cu aceste comentarii sa incurajati si pe altii s-o incerce

butterfly20
andreea (butterfly20) 17 dec 2012, 16:48

Lena aceasta crema merge facuta si cu lapte normal de vaca?ca as vrea sa o fac azi si nu am decat de vaca.

lena
Elena (lena) andreea (butterfly20) 17 dec 2012, 16:51

Pai nu ai fost atenta la ce am scris mai sus si link-ul de fapt de la care a pornit aceasta varianta de post?

Se poate cu lapte....

butterfly20
andreea (butterfly20) 17 dec 2012, 16:57

Scuze .Intradevar, nu am citit.Am citit doar ingredinetele si comentariile.Sunt asa nerabdatoare sa o incerc incat nu am mai citit .Mersi.

butterfly20
andreea (butterfly20) 18 dec 2012, 15:51

Am facut aseara aceasta crema.Are o textura foarte fina,mi-a iesit exact ca in imagine.Numai ca cine a zis ca graba strica streaba, mare dreptate a avut.Nu m'am uitat pe ambalajul de la cacao si nu am vazut ca e cacao amara.Asa ca crema mea a iesit cam amara ,am pus mult mai mult zahar decat scrie in reteta si nu am reusit sa o indulcesc.Familiei mele le-a placut si asa,mie mi-ar fi placut mai mult dulce.Dar data viitoare cand o voi mai face o sa fiu mai atenta si sunt sigur ca va fi extraordinar de buna,o voi folosi chiar ca crema pentru tort.Recomand aceasta crema.

Nuri
Nuri 13 feb 2013, 19:59

Buna Lena.Vreau sa fac clatite cu banane de Ziua indragostitiilor pentru prietenul meu,as vrea sa`mi spui daca aceasta crema o pot inlocui cu finetti si laptele de soia din compozitie cu lapte de vaca,iar ulei nu am altul decat de masline si de floarea soarelui,tu ce parerea ai ? Multumesc anticipat.

lena
Elena (lena) Nuri 13 feb 2013, 20:09

Nu inteleg unde sa folosesti finetti in reteta, doar o pui direct pe clatite:)

Da, merge cu lapte de vaca si ulei de floarea soarelui rafinat, incearca si cu cel de masline, dar s-ar putea sa aduca a masline crema.

Nuri
Nuri 13 feb 2013, 20:15

Nu am specificat ,clatite cu banane si finetti ,in care vreau sa inlocuiesc finetti cu aceasta crema de ciocolata,sperand  ca o sa`mi placa astfel mai mult.Iti multumesc pentru timpul acordat Lena .O seara buna iti doresc si retete bune sa mai postezi !

larissa19
larissa19 27 mar 2013, 18:04

Hello!

Lena,pot inlocui laptele de soia cu lapte simplu?Locuiesc in Danemarca,iar aici nu exista  de cumparat lapte de soia(din cate stiu eu).

Multumesc pentru raspuns!

Pupici

lena
Elena (lena) larissa19 27 mar 2013, 18:21

Da, sigur merge, vezi ca am si reteta clasica, cu lapte normal.

arissa
arissa 27 apr 2013, 00:00

Buna Lena,am facut crema in seara asta ca sa umplu niste foi de napolitana,dar cred ca am gresit ceva si a iesit cam moale nu e teapana.I-am adaugat niste alune macinate si o las in noaptea asta la frigider pana maine.Se mai poate repara oare sau ung foile cu crema asa cum e? Multumesc anticipat.

HDorina
HDorina 31 iul 2013, 20:09

Crema e gata de pus peste prajitura cu ciocolata in 10 min. care e la cuptor. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ivanciulacramioara
ivanciulacramioara 26 sep 2013, 14:42

ffff buna crema,am crezut ca nua iesit am folosit lapte praf si esenta de rom si am pus si putina visinata in ea,e dementiala dabea astept sa o pun peste prajitura....nutela e nimic pe langa crema asta

Nota mea pentru reteta:
Dioan
Dioan 15 nov 2013, 22:54

Buna Lena,

intrebare: pot pune toate aceste ingrediente intr-un blender!?(nu am Mixer vertical)

Multumesc!

lena
Elena (lena) Dioan 16 nov 2013, 20:49

Nu prea merge Dioan, am inteles ca mixerul simplu nu are suficienta putere sa incorporeze uleiul in lapte.

Dioan
Dioan 17 nov 2013, 19:10

Nu un mixer de mana ci un blender! In el merge?! Mulțumesc! 

lena
Elena (lena) Dioan 17 nov 2013, 20:34

Nu stiu, incercati.

Dioan
Dioan 17 nov 2013, 20:50

Mulțumesc frumos. 

CalinaG
CalinaG 01 apr 2014, 18:33

Buna,

As vrea sa fac si eu aceasta crema pentru fetita mea care e alergica la proteina din laptele de vaca dar poate manca lapte de soia.

Puteti sa-mi spuneti si mie va rog unde gasesc ulei de samburi de struguri? As vrea sa incerc acest ulei in loc de cel de floarea soarelui.

Va multumesc.

lena
Elena (lena) CalinaG 01 apr 2014, 20:42

In Romania am vazut in cam toate hypermarket-urile la raionul de ulei Studiati mai atent, de obicei este pe langa cel de masline.

CalinaG
CalinaG 01 apr 2014, 21:05

Multumesc mult. Deasemenea, imi puteti spune daca aveti pe site vreo reteta de ciocolata fara lactate de vaca? In comert , in Romania, nu am gasit nicio ciocolata care sa nu contina lapte, toate care am gasit eu contin urme. Am gasit niste retele de ciocolata cu unt de cacao sau cu ulei de palmier dar nici astea nu le-am mai folosit pana acum si nu am idee de unde sa le cumpar. Am vazut doar online dar nu stiu in care sa am incredere :D

lena
Elena (lena) CalinaG 02 apr 2014, 10:13

Nu am ciocolata vegetariana pe site, dar gasiti multe retete pe google daca cautatti dupa cioclata raw. Ingredientele mai mult in magazinele online/plafaruri. Dar am vazut si la magazinul Dm unt de cocos la pret rezonabil.

Ingredientele principale in aceste ciocolate sunt: mierea, untul de cacao sau de cocos si cacao pudra. Se pun in cantitati cam egale, se toarna in forma asternuta cu hartie de copt si se raceste in congelator.

CalinaG
CalinaG 02 apr 2014, 11:01

Multumesc mult pentru informatii.

Imi puteti recomanda un magazin online? De la plafar am cumparat unt de arahide. Sper sa gasesc si de cacao sau de cocos.

Mult spor in continuare la gatit! ;)

lena
Elena (lena) CalinaG 02 apr 2014, 12:11

La pukkafood.ro aveau unt de cocos la pret mai rezonabil.

La driedfruits.ru au unt de cacao, nu stiu cat de curat si bun este, nu am incercat.

sveta100
sveta100 21 iun 2014, 23:00

Am pregatit-o deja de 3 ori, imi place gustul acesteia, mirosul, textura. O folosesc unsa pe biscuiti sau ca umplutura pentru clatite.

Nota mea pentru reteta:
Mihaelamela
Mihaelamela 05 sep 2014, 19:43

Mi-a iesit f moale si tin sa menționez ca am un blender foarte bun! Exista posibilitatea ca sa fi greșit ca am pus intai uleiul si dupa laptele? Sunt dezamăgita...ca gust este f buna dar prea moale, poate fi folosită doar ca glazura :-(

lena
Elena (lena) Mihaelamela 05 sep 2014, 21:27

O puneti la rece si dupa mai incercati o data s-o mixati bine.

Chiar daca turnati laptele inainte, uleiul tot se ridica sus, nu cred ca asta-i problema.

gabip
gabip 10 oct 2014, 20:05

Sigur asta este problema. Eu am amestecat intamplator la o prajitura uleiul cu lapte - daca pui intr-o cana intai uleiul si apoi laptele nu se intampla nimic, daca pui laptele si apoi uleiul, se face emulsie imediat, doar cu o furculita; f interesant!

alex.em
alex.em 19 oct 2014, 01:34

Buna! Am facut si eu in seara asta minunatia asta de ciocolata, sunt f incantata numai ca are gust de ulei( maioneza daca pot sa zic asa). Aveti idee ce as putea sa fac pt remediere?

ananna97
ananna97 30 mar 2015, 17:48

Buuun! Eu am folosit lapte de migdale si ulei de struguri. Sincer nu chiar ca Nutella, dar oricum, pe timp de post merge! ;).

Poza mea pentru reteta:
Issa
Issa 30 mar 2015, 23:20

Buna Lena si mersi ca ne alinti cu asa deserturi in post, vreau sa zic ca am facut a doua oara aceasta crema si mi iesit densa si asa cum e la tine Lena, insa prima data putin mai moale as zice ca o smantana lichida si am inteles de ce, pentru ca am blendat putin dupa ce am pus sucul de lamaie de fapt sa ingrosat putin dar cand am adaugat cacaoa sa inmuiat. Si inca ceva Lena daca as inlocui zaharul cu cel dietic de exemplu fructoza, nu o stric cum crezi?

lena
Elena (lena) Issa 31 mar 2015, 11:36

Cred ca merge cu indulcitor, zaharul aici nu are rol de ingrosat.

Issa
Issa 01 apr 2015, 15:40

mersi frumos de raspuns voi incerca

Issa
Issa 02 apr 2015, 18:55

Salutare cum am promis am incercat aceasta crema si cu indulcitor foarte buna, consistenta aromata si dietica asa ca cine are o dieta speciala poate incerca si cu fructoza, mersi Lena si succese incontinuare

Bolat Sevda
Bolat Sevda 01 mai 2015, 21:56

Buna am si eu o intrebare, ai cumva o reteta de crema de lamaie de post?

lena
Elena (lena) Bolat Sevda 04 mai 2015, 20:20

Inca nu, dar voi fi atenta daca gasesc ceva :)

roxanabotangenes
roxanabotangenes 13 iun 2015, 14:03

SUPER BUNAAAA!!!!AM FACUT DEJA A DOUA OARA SI MI SE PARE CHIAR MAI BUNA DECAT CEA CU LAPTE PRAF(MA REFER LA CREMA DE FINETTI PE CARE AM PROBAT-O)...SA NE TRAITI D-NA ELENA SUPER GOSPODINA:*:*:*

Nota mea pentru reteta:
Mirutzza
Mirutzza 16 mar 2016, 19:55

Se poate inlocui laptele cu cel de cocos?? Vreau sa folosesc aceasta crema ca umpluta pt cozonacul floare...e ok?? Mersi!

lena
Elena (lena) Mirutzza 16 mar 2016, 19:57

Nu stiu sigur dar poti incerca si cu lapte de cocos.

Da, cred ca se poate folosi la cozonac, dar mai adauga niste nuci pisate in crema.

tanicelu
tanicelu 11 apr 2016, 19:40

Deci... Am incercat reteta cu lapte de soia si zahar obisnuit, batut intr-un blender obisnuit, nu vertical si s-a primit de minune. Apoi am incercat cu un lapte de cocos si nu s-a intarit, a ramas moale. Am mai incercat la maioneza rapida laptele de ovaz si tot nu s-a prins deloc. Pe viitor voi folosi doar laptele de soia pentru asa genuri de retete. Sper sa va fie de folos informatia. Mersi Lenuta pentru reteta. Succese!!!

Nota mea pentru reteta:
GeorgeCatalinNistor395
George Nistor (GeorgeCatalinNistor395) 08 oct 2016, 09:52

pot falosi lapte obijnuit de vaca??

lena
Elena (lena) George Nistor (GeorgeCatalinNistor395) 08 oct 2016, 10:10

Da, se poate.

GeorgeCatalinNistor395
George Nistor (GeorgeCatalinNistor395) Elena (lena) 08 oct 2016, 10:14

acum o fac 

PopAgota869
Pop Agota (PopAgota869) 27 mar 2017, 12:41

Se poate folosi in loc de, ulei de floarea soarelui  ulei de cocos?

lena
Elena (lena) Pop Agota (PopAgota869) 27 mar 2017, 13:36

Teoretic cred ca se poate dar eu nu am incercat.

ChiparusAlinaEcaterina353
Chiparus Ecaterina (ChiparusAlinaEcaterina353) 22 feb 2018, 18:10

Buna Lena,cam cate zile tine la frigider aceasta crema cu ciocolata?multumesc!

lena
Elena (lena) Chiparus Ecaterina (ChiparusAlinaEcaterina353) 22 feb 2018, 18:12

Vreo 5 zile sigur va fi bine.

CatalinaOpreaPolemis423
Oprea Polemis Catalina (CatalinaOpreaPolemis423) 14 mar 2018, 19:27

Imi puteti spune cate grame de zahar sa pun,pt ca mi a iesit mai apoasa...in rest,ca si gust e fenomenala!In loc de lapte de soia am fol lapte de orez.Se poate si din cauza asta sa nu mi fi iesit consistenta?

Multumesc pt reteta

lena
Elena (lena) Oprea Polemis Catalina (CatalinaOpreaPolemis423) 14 mar 2018, 19:35

Sunt cam 100g de zahar, dar s-ar putea sa fie din cauza laptelui de orez. Oricum daca il puneti la frigider s-ar putea sa se mai ingroase.

CatalinaOpreaPolemis423
Oprea Polemis Catalina (CatalinaOpreaPolemis423) 14 mar 2018, 19:36

Iata rezultatul cremei de ciocolata folosita ca si topping pt checul de nuca cu stafide(ambele de post).Urmeaza sa l pudrez cu zahar dupa ce se raceste 😉

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: