Gogosi de post

Gogosi de post

Ne-au surprins mult aceste gogosi de post, nici nu zici ca erau de post la cat de bune, pufoase si aerate sunt! Demult planificam sa va dau o reteta de gogosi simple de post si mi se pare aceasta varianta minunata - efectiv le-am savurat pana la ultima bucata.

Ca si orice gogosi, le puteti servi cu niste gem sau chiar simple, doar cu zahar pudra deasupra. N-am avut timp sa le pun gem cu seringa inauntru, dar si asa, fiecare le-a savurat cu gemul preferat si n-am avut obiectii.

Deci nu este neaparat sa tineti post ca sa incercati aceste gogosi de post, cu siguranta nimeni nu va observa nici o diferenta!

Ingrediente

Apa calda
250 ml
Drojdie uscata
1 lingurite
Zahar
2 linguri
Esenta de vanilie
1 linguri
Sare
0.5 lingurite
Faina alba
350 g
Ulei
500 ml
pentru prajit
Zahar pudra
2 linguri
optional, pentru ornat
Gem (dulceata)
50 g
orice preferati pentru servire

Pasi de urmat

1

Intr-un bol mai mare turnati apa calda, adaugati zaharul si drojdia.

Amestecati bine si lasati 10 minute pe masa.

2

Dupa acest timp adaugati 1 lingura de ulei, sarea, esenta de vanilie si faina.

As recomand faina s-o puneti nu pe toata o data, adaugati in 2-3 transe, sa fie aluatul moale si nelipicios - dar nu tare.

3

Mai intai amestecati toate ingredientele cu o spatula sau lingura, pana se leaga.

4

Mutati acest aluat pe masa presarata cu faina si il mai framantati putin, pana devine neted si uniform.

5

Apoi il puneti inapoi in bol, acoperiti cu un prosop si lasati sa creasca 30-40 de minute.

6

Dupa acest timp intindeti aluatul cu un facalet, pe masa presarata cu faina, intr-o foaie de aproximativ 5-6mm grosime.

7

Decupati gogosile cu un pahar sau cu o cana, daca le vreti rotunde.

Dar merg taiate si patrate cu un cutit - asa nu veti avea resturi pe care sa le mai lucrati in continuare.

8

Gogosile astfel formate le lasati sa creasca 20-30 de minute sub un prosop sau folie de plastic.

 

9

Apoi incingeti bine uleiul intr-o cratita sau tigaie adanca.

Si puneti in el gogosile la rumenit.

10

Le gatiti la foc mediu(il micsorati dupa ce s-a incins bine uleiul), intoarceti atent pe ambele parti, sa se rumeneasca frumos.

11

Cand sunt gata le scoateti pe niste servetele de hartie, sa absoarba excesul de ulei.

12

Neaparat le serviti calde, presarate eventual cu niste zahar pudra deasupra si gemul sau dulceata preferate.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 25 bucati
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

SilviaGeaninaSandu955
Silvia Sandu (SilviaGeaninaSandu955) 12 dec 2019, 17:11

Au ieșit foarte bune. Le-am gătit de trei ori și au ieșit bune de fiecare dată.

Poza mea pentru reteta: