Gogoși de post
Ne-au surprins mult aceste gogoși de post, nici nu zici că erau de post la cât de bune, pufoase și aerate sunt! Demult planificam să vă dau o rețetă de gogoși simple de post și mi se pare această variantă minunată - efectiv le-am savurat până la ultima bucată.
Ca și orice gogoși, le puteți servi cu niște gem sau chiar simple, doar cu zahăr pudră deasupra. N-am avut timp să le pun gem cu seringa înăuntru, dar și așa, fiecare le-a savurat cu gemul preferat și n-am avut obiecții.
Deci nu este neapărat să țineți post ca să încercați aceste gogoși de post, cu siguranță nimeni nu va observa nicio diferență!
Ingrediente
●
Drojdie uscată
1 lingurita
●
Esență de vanilie
1 lingura
●
Ulei
500 ml
pentru prăjit
●
Zahăr pudră
2 linguri
optional, pentru ornat
●
Gem (dulceață)
50 g
orice preferați pentru servire
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol mai mare turnați apă caldă, adăugați zahărul și drojdia.
Amestecați bine și lăsați 10 minute pe masă.
Pas 2
După acest timp adăugați 1 lingură de ulei, sarea, esența de vanilie și făina.
Aș recomanda făina s-o puneți nu pe toată o dată, adăugați în 2-3 tranșe, să fie aluatul moale și nelipicios - dar nu tare.
Pas 3
Mai întâi amestecați toate ingredientele cu o spatulă sau lingură, până se leagă.
Pas 4
Mutăți acest aluat pe masă presărată cu făină și îl mai frământați puțin, până devine neted și uniform.
Pas 5
Apoi îl puneți înapoi în bol, acoperiți cu un prosop și lăsați să crească 30-40 de minute.
Pas 6
După acest timp întindeți aluatul cu un făcăleț, pe masă presărată cu făină, într-o foaie de aproximativ 5-6mm grosime.
Pas 7
Decupați gogoșile cu un pahar sau cu o cană, dacă le vreți rotunde.
Dar merg tăiate și pătrate cu un cuțit - așa nu veți avea resturi pe care să le mai lucrați în continuare.
Pas 8
Gogoșile astfel formate le lăsați să crească 20-30 de minute sub un prosop sau folie de plastic.
Pas 9
Apoi încingeți bine uleiul într-o cratiță sau tigaie adâncă.
Și puneți în el gogoșile la rumenit.
Pas 10
Le gătiți la foc mediu (îl micșorați după ce s-a încins bine uleiul), întoarceți atent pe ambele părți, să se rumenească frumos.
Pas 11
Când sunt gata le scoateți pe niște șervețele de hârtie, să absoarbă excesul de ulei.
Pas 12
Neapărat le serviți calde, presărate eventual cu niște zahăr pudră deasupra și gemul sau dulceața preferate.
Poftă Bună!
Cantitate:
25 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)