Friganele de dovlecei cu telemea

Friganele de dovlecei cu telemea

O reteta foarte buna si salvatoare pentru o cina sanatoasa si rapida, si nu numai - merge perfect la orice masa, dar anume asa combinatie de ingrediente este recomandata pentru cina(legume, proteine si fara carbohidrati).

Ingredientele sunt pentru 2 portii, si fiecare contine cam 200kcal - si toate aceste calorii sunt gustoase si satioase. Noi le-am servit cu niste iaurt de 2% grasime, cremos si gros(marca Oly).

Singura observatie la reteta: aveti grija sa le faceti pe tigaie buna antiaderenta, fiindca nu contin faina sunt ceva mai moi si trebuie putina indemanare sa le intoarceti atent cu o spatula. Daca tigaia este mai lipicioasa, s-ar putea sa nu le mai puteti intoarce si se vor rupe. O alta variatna ar fi sa turnati compozitia intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt si sa faceti un fel de budinca - nu am incercat asa sa fac, urmeaza sa testez.

Ingrediente

Dovlecei
400 g
Telemea de vaca
100 g
eu am folosit Telemea light de la Hochland, dar merge si telemea simpla de vaca/oaie
Oua
2 buc
Piper negru macinat
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Iaurt cremos
150 g
pentru servire

Pasi de urmat

1

Intr-un bol dati prin razatoare dovleceii si telemeaua.

2

Adaugati ouale si piperul macinat - sare nu trebuie pentru ca este suficienta de la telemea.

Amestecati bine cu o furculita sau lingura.

3

Incingeti bine o tigaie antiaderenta si cu o lingura puneti compozitia de dovlecei.

Le coaceti la foc mic-mediu, pana se rumenesc bine dedesubt.

Aveti grija sa faceti friganele imediat ce ati preparat compozitia, nu o lasati sa stea pentru ca vor lasa zeama dovleceii si vor fi ceva mai greu de copt.

4

Le intoarceti atent cu o spatula, s-ar putea sa va para mai moi si cruzi, dar fara grija sunt in regula asa.

Mai lasati sa se coaca bine si pe partea cealalta.

5

Daca nu va descurcati cu ele la copt, adaugati totusi 1-2 linguri de faina in compozitie. La mine a fost oke si fara faina.

Le serviti calde cu putin iaurt - puteti sa-l mai dregeti cu putina verdeata si usturoi.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame (2 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:

Comentarii

nikole
nikole 26 aug 2013, 06:05

Salut Lena!imi plac dovleceii,bostaneii in orice fel,dar as vrea sa intreb daca ai folosit ulei la prajit sau nu?,mi s-a parut ca nu dar vreau sa fiu sigura,multumesc angicipat😊

lena
Elena (lena) nikole 26 aug 2013, 07:10

Am stropit putin tigaia, cam o jumate de lingurita.

Alinusa C.
Alinusa C. 04 iun 2015, 11:39

Dacă i-as pune la cuptor pe hârtie pergament  oare n-ar fi buni ? Dacă da ,cam la câte grade și cât timp? Mersi anticipat !

lena
Elena (lena) Alinusa C. 04 iun 2015, 15:36

Se poate si la cuptor, pe hartie de copt sau o tava f.buna, la 200 de grade si ca timp...pana se rumenesc dedesubt, eventual le intoarceti si pe cealalta parte putin.

Alinusa C.
Alinusa C. 05 iun 2015, 14:24

Mersi mult pentru sfaturile tale !Ești super,super tare  !!!De când am descoperit site-ul și am început sa gătesc după rețetele tale mi-am redescoperit pofta de a găti iar soțul meu este încântat și ești mereu lăudată ...așa ca mulțumim ca exiști și împărtășești cu noi secretele tale culinare.