Frigănele de dovlecei cu telemea
O rețetă foarte bună și salvatoare pentru o cină sănătoasă și rapidă, și nu numai - merge perfect la orice masă, dar anume așa combinație de ingrediente este recomandată pentru cină (legume, proteine și fără carbohidrați).
Ingredientele sunt pentru 2 porții, și fiecare conține cam 200kcal - și toate aceste calorii sunt gustoase și sățioase. Noi le-am servit cu niște iaurt de 2% grăsime, cremos și gros (marca Oly).
Singura observație la rețetă: aveți grijă să le faceți pe tigaie bună antiaderentă, fiindcă nu conțin făină sunt ceva mai moi și trebuie puțină îndemânare să le întoarceți atent cu o spatulă. Dacă tigaia este mai lipicioasă, s-ar putea să nu le mai puteți întoarce și se vor rupe. O altă variantă ar fi să turnați compoziția într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt și să faceți un fel de budincă - nu am încercat așa să fac, urmează să testez.
Ingrediente
●
Telemea de vacă
100 g
eu am folosit Telemea light de la Hochland, dar merge și telemea simplă de vacă/oaie
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
●
Iaurt cremos
150 g
pentru servire
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol, dați prin răzătoare dovleceii și telemeaua.
Pas 2
Adăugați ouăle și piperul măcinat - sare nu trebuie pentru că este suficientă de la telemea.
Amestecați bine cu o furculiță sau lingură.
Pas 3
Încingeți bine o tigaie antiaderentă și cu o lingură puneți compoziția de dovlecei.
Le coaceți la foc mic-mediu, până se rumenesc bine dedesubt.
Aveți grijă să faceți frigănele imediat ce ați preparat compoziția, nu o lăsați să stea pentru că vor lăsa zeamă dovleceii și vor fi ceva mai greu de copt.
Pas 4
Le întoarceți atent cu o spatulă, s-ar putea să vă pară mai moi și cruzi, dar fără grijă sunt în regulă așa.
Mai lăsați să se coacă bine și pe partea cealaltă.
Pas 5
Dacă nu vă descurcați cu ele la copt, adăugați totuși 1-2 linguri de făină în compoziție. La mine a fost ok și fără făină.
Le serviți calde cu puțin iaurt - puteți să-l mai dregeți cu puțină verdeață și usturoi.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(2 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
2 (1 voturi)