De când am dat-o în rețetele cu specific indian descopăr tot mai multe combinații interesante de mâncăruri, și nu a fost încă măcar una pe care s-o stric - deși nu am chiar toate ingredientele și cunoștințele perfecte.
Credeam eu că deja știu multe despre orez, dar se pare că mai am de învățat...
Marea mea descoperire în această perioadă a fost orezul basmati - pe bune "regele" orezurilor, cel mai fin, gustos și frumos orez pe care l-am mâncat vreodată. Și într-o carte de rețete ayurvedice am găsit foarte multe combinații de garnituri de orez pe care o să vi le arat pe parcurs - foarte bune și interesante, deosebite.
Prima rețetă este aceasta, de orez cu lămâie - am testat-o mai întâi pe orez simplu, rotund - încă nu-mi luasem orezul basmati - ca să văd cum este combinația și gustul. A ieșit foarte bun, dar și mai bun a fost când am făcut-o deja în varianta exemplară, cu basmati .... asa o garnitură fină, fresh și aromată, de nu mai trebuie pâine la nici o mâncare.
Recomand să încercați neapărat - orezul basmati se găsește în magazinele arăbești, în hypermarket-uri(cel de la Riso Scotti este superb), și magazinul online www.indianfood.ro.