Salata italiana cu ton si fasole

Salata italiana cu ton si fasole

O salata genial de simpla, delicioasa, rapida, satioasa si plina de nutrienti, din 2 conserve si 3 miscari aveti salata aperitiv sau chiar o mancare completa. Cum altfel daca este reteta italiana de "Insalata di tonno e fagioli", de multe ori ma minunez cum reusesc ei din cateva ingrediente de baza sa faca o mancare deosebita si simpla. Deci recomand cu mare increde aceasta salata cu fasole si ton, noua ne-a placut mult, mai ales ca am intotdeauna in debara conserve de ton si fasole.

Puteti pregati reteta si cu fasole fiarta de voi, oricare o preferati si aveti la indemana, conserva este pentru cazuri urgente si mai comode. Oricum, in ambele variante salata cu fasole si ton este gustoasa si frumoasa!

Ingrediente

Fasole fiarta
300 g
din conserva sau fiarta in casa
Ton bucati la conserva
160 g
Ceapa rosie
0.5 buc
sau ceapa alba, verde
Patrunjel
1 legatura
puteti adauga si putin marar sau alte verdeturi preferate
Lamaie
0.5 buc
Ulei de masline extravirgin
50 ml
alegeti ulei de masline care sa va placa la gust
Sare
0.5 lingurite
dupa gust
Piper negru macinat
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Intr-un bol puneti fasolea si tonul scurse bine de zeama.

Daca folositi fasole din conserva, recomand s-o spalati putin sub jet de apa intr-o sita.

2

Adaugati ceapa taiata julien si verdeata tocata marunt.

3

Apoi puneti sarea, piperul negru macinat, zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie si uleiul de masline.

4

Amestecati bine, gustati si potriviti dupa gust cu inca putina sare sau lamaie.

Serviti imediat si savurati.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 portii)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 3 (2 voturi)

Comentarii

Dia.Si.
Dia.Si. 10 apr 2021, 20:52

In aceasta combinatie,gustul de fasole este acoperit de cel de ton. Este o salata buna, insa ii lipseste ceva. Poate niste rosii, sa fie mai fresh, mai aromata si nu asa uscata. Am incercat reteta si feedback-ul fost sa nu o mai repet. Multumesc pentru varietatea de retete care se pot gasi pe acest site!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Dia.Si. 12 apr 2021, 11:03

Ok, nu poate fi pe gustul tuturor.

Dia.Si.
Dia.Si. Elena (lena) 12 apr 2021, 11:24

Apreciez mult site-ul dvs.si am foarte multe retete de aici pe care le gatesc constant pentru familie. Nu mi-a părut niciodata rau ca am încercat ceva si nu a fost pe gustul meu. Testez cu drag ceea ce propuneti si daca place tuturor, o repet, daca nu,nu. Bineinteles ca retele se pot adapta după gustul fiecăruia. Prima data, o fac exact cum e descrisa in reteta. De obicei la retete schimb doar cantitatea de zahar.

ralu22
Raluca D. (ralu22) 12 apr 2021, 10:52

Eu fac frecvent ceva asemanator, insa varianta din reteta e prea "spartana", cu zicea si comentariu anterior, iese prea seaca. Se poate completa cu orice fel de frunze (salata verde, varza chinezeasca, mixuri de tot felul), rosii, porumb, eu pun si capere sau masline ca sa fie putin acrisoara, completeaza foarte bine gustul. Cu cat e mai colorata, cu atat are o varietate mai mare de nutrienti si e mai buna pentru corp. Si merge perfect chiar si fara ton pentru cei care nu sunt fani peste, noi facem baza si apoi o impartim si fiecare isi adauga sau nu tonul, in functie de preferinte.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Raluca D. (ralu22) 12 apr 2021, 11:04

Varianta de sus e clasica, cea italiana, puteti s-o improvizati dupa plac, bineinteles.

susulina
simona andreea (susulina) 15 apr 2021, 18:37

Acum am mancat salata cu o pofta....e senzatie. Am mai facut salata de ton si cu alte minuni in ea gen paste si alte legume si nu m-am omorat. Asta e perfecta. Eu am folosit fasole alba si rosie, ton in ulei si am pus si putin ulei din conserva, ceapa rosie si patrunjel multicel. Servita rece si cu paine...

Poza mea pentru reteta: