Pui cu masline Reteta VIDEO

Pui cu masline

Inca o reteta de pe lista mea lunga cu planificare idei si postari, dar in aceasta saptamana s-au pozitionat prea bine stelele si uite ca i-a venit randul. Imediat stiam si am simtit ca acest pui cu masline va avea succes la ai mei. Maria mea mica este disperata dupa masline si a fost cumva clar ca va aprecia mancarica, dar a fost foarte neasteptat sa primesc laude de la Sofia, care nu suporta maslinele. Mi-a spus ca sosul cu carnea le schimba gustul si a mancat-o chiar cu placere. Sotul manca si gemea, se vedea clar ca savureaza fiecare bucatica, asa ca pentru mine eu deja am marcat reteta fiind favorita familiei si o voi repeta de multe ori!

Am gasit masline bune si ieftine la borcan si in saramura, marca Fine Life din magazinul LaDoiPasi din cartier. Desi puteti alege oricare masline va plac pentru aceasta reteta de pui cu masline, eu as sugera sa folositi anume masline fara samburi si cele care va plac la gust.

Sa stiti ca retete de-ale mele puteti gasi si in sectiunea de Idei simple pentru acasa de pe site-ul LaDoiPasi, impreuna cu multe alte retete si sfaturi utile.

Ingrediente

Carne de pui
1 kg
Masline negre
200 g
cu sau fara samburi
Ceapa alba
1 buc
Usturoi(catei)
3 buc
Rosii cubulete din conserva
400 g
sau taiate proaspete
Pasta de rosii
1 linguri
Unt
20 g
Vin alb demisec
0.5 pahare
Sare
1 lingurite
reglati dupa gust
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Cimbru
0.5 lingurite
sau o ramura verde mica, dar este optional

Pasi de urmat

1

Pregatiti puiul mai intai - eu am transat un pui intreg, bucatile mai osoase le-am lasat pentru ciorbe/supe, cele mai cu carne le folosesc la mancare.

Dar puteti folosi doar pulpe, piept, aripi, etc.

2

Fiindca am avut masline in saramura(marca Fine Life), le-am pus intr-o sita la scurs.

3

Va pregatiti sa aveti la indemana si restul ingredientelor pentru reteta.

4

Acum incingeti bine untul intr-o tigaie mai mare si adanca(aici 28cm) si puneti la prajit bucatile de pui.

5

Le intoarceti pe parcurs si rumeniti frumos pe toate partile.

6

Apoi le mutati din tigaie inapoi in farfurie, sa astepte putin.

7

Iar in aceeasi tigaie caliti ceapa, sa se rumeneasca usor, adaugati usturoiul tocat marunt, amestecati si mai lasati 10 secunde.

8

Puneti repede 1 lingura din pasta de rosii, amestecati bine si caliti inca 1-2 minute.

9

Adaugati rosiile cubulete din conserva, sau puneti rosii proaspete tocate, daca e sezon.

Turnati si vinul alb demisec.

10

Potriviti dupa gust de sare, piper si cimbru(optional).

11

Pulpele le aranjati inapoi in acest sos din tigaie.

12

Adaugati inca 1-2 pahare de apa, doar cat sa acopere putin carnea.

13

Cand toata aceasta compozitie incepe sa fiarba, acoperiti tigaia cu capac si lasati la foc mic cam 1-2 ore.

14

Pe parcurs mai intoarceti bucatile de carne si verificati daca sunt gatite.

15

La final, atunci cand carnea devine moale si frageda, scoateti capacul si dati focul mai mare. Lasati sa fiarba intens pana sosul se mai evapora si devine putin mai gros, iar asta o reglati dupa preferinte. Mie imi place sa fie sosul putin mai dens si las sa fiarba pana imi convine consistenta.

16

Apoi adaugati maslinele, amestecati usor si mai lasati 10 min la fiert.

17

Dupa acest timp gustati de sare si mai potriviti la nevoie.

Serviti mancarica calda cu orice garnitura preferati, la noi a fost o salata simpla de cruditati.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1500 grame (6-8 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

Ankutzika
Anca (Ankutzika) 04 apr 2019, 16:31

Mulțumesc, Lena, pt rețetă, acum sunt pe foc bucățile de pui. Dar vinul din rețetar nu se regăsește. Îl punem la finalul prăjitului puiului sau în sos? 

lena
Elena (lena) Anca (Ankutzika) 04 apr 2019, 16:48

Ah, bine ca mi-ai spus. Am uitat sa spun de el la pasul 9, cand adaugam rosiile. Acum corectez 😉

Ankutzika
Anca (Ankutzika) Elena (lena) 04 apr 2019, 20:49

Mulțumesc, așa am făcut. A ieșit delicioasă. Toată familia a apreciat mâncarea. 

MirelaPascal554
Mirela Pascal (MirelaPascal554) 19 aug 2019, 13:17

Acest fel de mâncare se poate comsuma si reîncălzit? 

lena
Elena (lena) Mirela Pascal (MirelaPascal554) 19 aug 2019, 16:20

Se poate, sigur.