Salata de paste cu ton Reteta VIDEO

Salata de paste cu ton si porumb este foarte gustoasa, se potriveste si la o masa festiva dar, si ca o mancare in orice zi. Se prepara foarte repede si usor cu ingrediente simple, este foarte apreciata mai ales de copii, dar si adultii nu se dau la o parte. In varianta de post, la dezlegare de peste, puteti folosi maioneza din lapte de soia, iar in varianta mai dietetica inlocuiti jumatate din cantitatea de maioneza cu iaurt.

Si inca o chestie buna - puteti sa folositi cu succes aceasta salata de paste cu ton pentru casoletele de servici sau scoala, nu trebuie reincalzita si este chiar mai gustoasa asa.

Ingrediente

Paste
500 g
Folositi pastele care va plac mai mult - aici am folosit mini-farfale/fusili. Dar obligatoriu sa fie din grau dur, pentru ca isi pastreaza forma si nu se fac terci cand amestecati salata.
Porumb conservat
2 buc
am in vedere aici 2 conserve a cate 400g fiecare
Ton la conserva
300 g
sunt 2 conserve de 150-300g
Castraveti murati/in otet
10 buc
Maioneza
300 g
Piper negru macinat
0.5 lingurite
Sare
1 lingurite
potriviti dupa gust

Pasi de urmat

1

Pastele se fierb confrom instructiunilor de pe pachet - aveti grija sa respectati timpul de fierbere, sa nu se inmoaie prea tare pastele. Dupa ce au fiert le scurgeti de apa, clatiti cu putina apa rece si adaugati 2-3 linguri de ulei in ele. Lasati sa se racoreasca.

2

Scurgeti porumbul conservat de apa si adaugati la paste.

3

Scurgeti tonul de ulei sau sucul propriu si adaugati la restul ingredientelor de mai sus.

4

Castravetii se taie cubulete mici si se adauga la salata.

5

Adaugati maioneaza.

6

Si amestecati bine. Perfect ar fi sa o lasati 1-2 ore sa se patrunda dar este buna si asa, puteti s-o mancati si imediat dupa preparare.

7

Este una dintre salatele pe care le fac foarte des, cu si fara ocazie. Va recomand s-o incercati.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 23

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) 13 dec 2014, 19:30

extraordinar si neasteptat de  buna ......  foarte foarte buna  ..eu aveamniste ciupercute  marinate in ulei de masline si  am taiat citeva  nu au stricat de loc ....multumim mult 

 p.s. pastele au fost exact aceeasi forma  ca si ale tle abia acum am  vazut :D 

tantzi
tantzi 10 oct 2014, 18:27

Vicusha,spune-mi te rog cum se face sosul francez de mustar.....multumesc !

vicusha
vicusha 24 feb 2012, 19:31

Am pregatit aceasta reteta cel putin de 10 ori, de data aceasta am inlocuit maioneza cu sos francez de mustar, mmmmmm......... excelenta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 29 sep 2010, 09:41

am sa incerc si eu combinat cu peste...........niciodata n-am asociat pestele cu alt tip de carne!

Crista
Cristina Sabau (Crista) 29 sep 2010, 09:41

si daca inlocuim maioneza clasica cu cea TUPPERWARE ..... HMMMM  ii va da un gust la special    cred eu, nu???

Crista
Cristina Sabau (Crista) 28 sep 2010, 19:06

lena draga vreau sa-ti spun ca am facut aceasta salata cu ton acu vreo 2 sau 3 luni, uitasem sa-ti spun ,  a fost un deliciu ! imi place mult combinatia de paste cu porumb si ton, si au am mai adaugat si kaizer prajit in putin ulei .... recomand sa incercati

Nota mea pentru reteta:
andreea ada
Andreea (andreea ada) 23 sep 2010, 12:02

super buna salata..........numai ca eu am pus macrou an sos de mustar si maioneza,  dar am sa ancerc si cu ton cat de curand

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 08 sep 2010, 11:25

la aceasta salata eu mai pun niste ceapa rosie taiata solzisori si  masline!

Nota mea pentru reteta:
reea
reea 08 iul 2010, 18:30

Saluti! Ma bucur mult ca "te-am gasit" Lena! Esti extraordinara si datorita tie il surprind placut pe sotul meu de fiecare data cand gatesc! Pastele cu ton au fost dementiale!!!

Nota mea pentru reteta:
marisan
marisan 10 mar 2010, 17:33
  • foarte buna
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile