Maioneza rapida, la borcan Reteta VIDEO
Revin cu inca o reteta de maioneza rapida, de fap varianta preparata cu acelasi mixer vertical, dar de data asta folosim un borcan de 750ml. Ideea cu borcanul mi-a venit dupa ce am spart vreo 2 pahare de la mixer(acele lungi si inguste cu care vin ele din magazin), iar pentru a face maioneza cu succes imi trebuia sa gasesc un alt vas inalt si ingust - adica un borcan simplu! Si apoi mi-am dat seama ca este o idee geniala, pentru ca il aveti intotdeauna la indemana, puteti sa pastrati maioneza la frigider fara probleme, doar ii puneti capac si gata. Nu mai trebuie s-o mutati in alt vas, sa murdariti alte spatule sau linguri.
Daca va este frica de ouale crude in aceasta reteta de maioneza, puteti sa le inlocuiti cu lapte simpul de vaca sau lapte de soia - aveti aceste 2 variante in reteta de maioneza in 5 minute.
Aceeasi reteta de maioneza la borcan o gasiti si in cartea noastra Top 50 Retete pas cu pas!
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Oua
2 buc
sau inlocuiti cu 150ml de lapte simplu, sau lapte de soia
●
Ulei
300 ml
oricare ulei preferati, dar sa fie fara miros specific care nu va place
●
Lamaie
0.5 buc
sau 1-2 linguri de otet de mere
●
Iaurt Grecesc
150 g
sau smantana de 20% - ambele sunt optionale
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatiti toate ingredientele pentru maioneza.
O idee buna ar fi sa folositi oua de prepelita in loc de cele de gaina.
Pas 2
Neaparat aveti nevoie si de un mixer vertical, oricare si la orice pret - isi fac toate treaba suficient de bine.
Pas 3
Puneti toate ingredientele in borcan(fara iaurt deocamdata!).
Pas 4
Puneti mixerul vertical la baza borcanului si incepeti sa mixati la viteza mica, dar neaparat il tineti fixat acolo, nu il ridicati deloc in sus.
Asa continuati timp de 1-2 minute pana vedeti ca incepe sa se emulsioneze la baza.
Pas 5
Apoi incepeti sa-l ridicati foarte usor in sus si miscati atent dreapta-stanga.
Pas 6
Si la final deja mixati activ, ca sa nu mai fie deloc ulei in borcan, iar maioneza are o textura si culoare uniforme.
Pas 7
Observati ca este perfect de densa, se tine bine si ferm pe piciorul mixerului.
Pas 8
Acum, optional, o puteti amesteca cu niste iaurt sau smantana - asa va avea un gust mai fresh.
Pas 9
Iar daca nu va trebuie imediat, puneti un capac pe borcan si pastrati la frigider pana cand aveti nevoie - recomand nu mai mult de 4-5 zile.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 ml
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)