Maioneza rapida, la borcan Reteta VIDEO

Maioneza rapida, la borcan

Revin cu inca o reteta de maioneza rapida, de fap varianta preparata cu acelasi mixer vertical, dar de data asta folosim un borcan de 750ml. Ideea cu borcanul mi-a venit dupa ce am spart vreo 2 pahare de la mixer(acele lungi si inguste cu care vin ele din magazin), iar pentru a face maioneza cu succes imi trebuia sa gasesc un alt vas inalt si ingust - adica un borcan simplu! Si apoi mi-am dat seama ca este o idee geniala, pentru ca il aveti intotdeauna la indemana, puteti sa pastrati maioneza la frigider fara probleme, doar ii puneti capac si gata. Nu mai trebuie s-o mutati in alt vas, sa murdariti alte spatule sau linguri.

Daca va este frica de ouale crude in aceasta reteta de maioneza, puteti sa le inlocuiti cu lapte simpul de vaca sau lapte de soia - aveti aceste 2 variante in reteta de maioneza in 5 minute.

Aceeasi reteta de maioneza la borcan o gasiti si in cartea noastra Top 50 Retete pas cu pas!

Ingrediente

Oua
2 buc
sau inlocuiti cu 150ml de lapte simplu, sau lapte de soia
Ulei
300 ml
oricare ulei preferati, dar sa fie fara miros specific care nu va place
Sare
0.5 lingurite
Mustar
1 lingurite
Lamaie
0.5 buc
sau 1-2 linguri de otet de mere
Iaurt Grecesc
150 g
sau smantana de 20% - ambele sunt optionale

Pasi de urmat

1

Pregatiti toate ingredientele pentru maioneza.

O idee buna ar fi sa folositi oua de prepelita in loc de cele de gaina.

2

Neaparat aveti nevoie si de un mixer vertical, oricare si la orice pret - isi fac toate treaba suficient de bine.

3

Puneti toate ingredientele in borcan(fara iaurt deocamdata!).

4

Puneti mixerul vertical la baza borcanului si incepeti sa mixati la viteza mica, dar neaparat il tineti fixat acolo, nu il ridicati deloc in sus.

Asa continuati timp de 1-2 minute pana vedeti ca incepe sa se emulsioneze la baza.

5

Apoi incepeti sa-l ridicati foarte usor in sus si miscati atent dreapta-stanga.

6

Si la final deja mixati activ, ca sa nu mai fie deloc ulei in borcan, iar maioneza are o textura si culoare uniforme.

7

Observati ca este perfect de densa, se tine bine si ferm pe piciorul mixerului.

8

Acum, optional, o puteti amesteca cu niste iaurt sau smantana - asa va avea un gust mai fresh.

9

Iar daca nu va trebuie imediat, puneti un capac pe borcan si pastrati la frigider pana cand aveti nevoie - recomand nu mai mult de 4-5 zile.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 mililitri
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !