Ingrediente
●
Piept de pui
1 kg
cantitatile le variati in functie de numarul de portii dorite
●
Smantana
200 g
smantana simpla din comert
●
Pasta de tomate
2 linguri
●
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
●
Suc de lamaie
3 linguri
●
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingura
plus usturoi uscat daca aveti
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pieptul de pui se spala si se taie bucati lungi cam de 0.5 cm grosime - daca le faceti prea groase va fi mai greu sa le rulati.
Pas 2
Puneti bucatile de pui intr-un bol mai mare, adaugati mirodeniile, sarea, uleiul, sucul de lamaie si pasta de tomate.
Pas 3
Adaugati si smantana peste restul ingredientelor - amestecati bine toate componentele.
Pas 4
Acoperiti bolul cu o folie si puneti la frigider pentru 5-6 ore sau mai bine peste noapte. Eu le-am marinat dimineata si le-am facut pt cina.
Pas 5
Dupa acest timp incepem sa montam rulourile - o teaba mai migaloasa si murdara dar rezultatul final merita toate eforturile.
Deci, luati o farfurie plata, luati o bucata de piept de pui, o rulati si puneti "in picioare" pe farfurie.
Pas 6
Puneti o alta bucata de pui si o rulati incepand de la marginile primului rulou - aveti grija ca sa acoperiti aceasta margine, nu rulati langa ea, dar peste ea. Oricum va orientati pe parcurs si va prindeti cum merge procesul.
Pas 7
Luati un betisor de frigaruie si il treceti prin mijlocul aranjamentului - aveti grija sa prindeti si marginile din interior/exterior.
Pas 8
La fel faceti si cu al 2-lea betisor, aveti grija sa prindeti toate marginile.
Taiati cu o foarfeca lungimile in plus de la betisoarele de frigaruie.
Daca aveti rulourile mai mici puteti folosi si scobitori simple pentru a le prinde.
Pas 9
Aranjati rulourile pe parcurs ce le faceti intr-o tava de aragaz, unsa cu putin ulei, daca nu este teflonata.
Pas 10
Puneti tava la cuptor/grill cam la 200 grade, pana se rumenesc frumos - pe parcurs v-as recomanda sa le mai scoateti si sa le ungeti cu o pensula din zeama pe care o lasa.
Pas 11
Apoi le scoateti si eventual scoateti betisoarele de frigaruie din ele - dar de exemplu, sotul meu a vrut sa le manance cu betisoare :)
Pas 12
Le serviti calde, cu o salata usoara si putin ketchup eventual - sau orice garnitura/sos preferat.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4-5 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)