Rulouri din piept de pui

Rulouri din piept de pui

Fiindca este plin sezon de mancaruri rapide, usoare si eventual la gratar, am incercat si testat aceasta reteta si sunt foarte multumita. Rulourile sunt aromate, aratoase, gustoase, le puteti combina cu orice salata usoara, eu am facut o Salsa de piersici la ea si s-au pupat perfect.

Le puteti face la cuptor, sau la grilul din cuptor, sau la gratar afara - o varianta mai deosebita la clasicele mancaruri cu carne.

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
cantitatile le variati in functie de numarul de portii dorite
Smantana
200 g
smantana simpla din comert
Pasta de tomate
2 linguri
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
Suc de lamaie
3 linguri
Sare
1 lingurita
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingura
plus usturoi uscat daca aveti

Pasi de urmat

Pas 1

Pieptul de pui se spala si se taie bucati lungi cam de 0.5 cm grosime - daca le faceti prea groase va fi mai greu sa le rulati.

Rulouri din piept de pui - Pas 1
Pas 2

Puneti bucatile de pui intr-un bol mai mare, adaugati mirodeniile, sarea, uleiul, sucul de lamaie si pasta de tomate.

Rulouri din piept de pui - Pas 2
Pas 3

Adaugati si smantana peste restul ingredientelor - amestecati bine toate componentele.

Rulouri din piept de pui - Pas 3
Pas 4

Acoperiti bolul cu o folie si puneti la frigider pentru 5-6 ore sau mai bine peste noapte. Eu le-am marinat dimineata si le-am facut pt cina.

Rulouri din piept de pui - Pas 4
Pas 5

Dupa acest timp incepem sa montam rulourile - o teaba mai migaloasa si murdara dar rezultatul final merita toate eforturile.

Deci, luati o farfurie plata, luati o bucata de piept de pui, o rulati si puneti "in picioare" pe farfurie.

Rulouri din piept de pui - Pas 5
Pas 6

Puneti o alta bucata de pui si o rulati incepand de la marginile primului rulou - aveti grija ca sa acoperiti aceasta margine, nu rulati langa ea, dar peste ea. Oricum va orientati pe parcurs si va prindeti cum merge procesul.

Rulouri din piept de pui - Pas 6
Pas 7

Luati un betisor de frigaruie si il treceti prin mijlocul aranjamentului - aveti grija sa prindeti si marginile din interior/exterior.

Rulouri din piept de pui - Pas 7
Pas 8

La fel faceti si cu al 2-lea betisor, aveti grija sa prindeti toate marginile.

Taiati cu o foarfeca lungimile in plus de la betisoarele de frigaruie.

Daca aveti rulourile mai mici puteti folosi si scobitori simple pentru a le prinde.

Rulouri din piept de pui - Pas 8
Pas 9

Aranjati rulourile pe parcurs ce le faceti intr-o tava de aragaz, unsa cu putin ulei, daca nu este teflonata.

Rulouri din piept de pui - Pas 9
Pas 10

Puneti tava la cuptor/grill cam la 200 grade, pana se rumenesc frumos - pe parcurs v-as recomanda sa le mai scoateti si sa le ungeti cu o pensula din  zeama pe care o lasa.

Rulouri din piept de pui - Pas 10
Pas 11

Apoi le scoateti si eventual scoateti betisoarele de frigaruie din ele - dar de exemplu, sotul meu a vrut sa le manance cu betisoare :)

Rulouri din piept de pui - Pas 11
Pas 12

Le serviti calde, cu o salata usoara si putin ketchup eventual - sau orice garnitura/sos preferat.

Pofta Buna!

Rulouri din piept de pui - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Elena.M
Elena (Elena.M) 29 Jul 2011, 10:01

Sunt minunate,Lena.Cred ca v-ati bucurat intreaga familie cu asa bunatate de rulouri.Eu din punctul meu de vedere nu as adauga patrunjel ci as adauga un pic de cimbru si un pic de oregano,pe langa busuioc,etcAbia astept sa fac,chiar arata bine de tot.

gabidari
gabriela (gabidari) 29 Jul 2011, 16:56

arata minunat...trebuie sa le incerc si eu cit mai repede!!!

Clarutza
Clarutza 30 Jul 2011, 16:34

Lena m-ai lasat fara cuvinte  si cu o ploaie torentiala in gura!!!!Ce ma fac?!Cred ca ma apuc sa le fac!Felicitari inca o data!Multi pupici!Si ...MULTUMESC pentru inca o reteta de cinci stele! 

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 07 Aug 2011, 20:21

daca as putea sa iti d-au mai multe stele, ti le-as da din inima, aceasta reteta e super!!!

Nota mea pentru reteta:
iasmina
iasmina 29 Sep 2011, 11:41

hmmm arata extraordinar delicios incerc si eu:))

lennusika
lennusika 08 Nov 2011, 10:19

am facut si eu reteta asta acuma...adevarul este ca au iesit foarte bune rulorile ...dar data viitoare o sa pun si un ardei in mijloc sa aiba mai multa culoare...numai de pe situl asta fac papitza si iese tare buna...pup si o zii frumoasa in continuare

Nina-Andreea
Nina-Andreea 31 Jan 2012, 17:18

Suuperr! Foarte aromate! Eu le-am făcut mai mici pentru că le-am prins cu scobitori.

Poza mea pentru reteta:
Georgiana D.
Georgiana D. 07 Apr 2012, 13:51

Toate retetele sunt exceptionale!!! Felicitari!
Rulourile mele sunt la cuptor acum, singura problema e ca le-am lasat doar o ora la frigider

Nota mea pentru reteta:
tatinela
tatinela 03 May 2013, 14:01

inca o reteta din meniul meu pentru pasti...am doar o intrebare,pot folosi patrunjel verde,sau o sa strice gustul?

lena
Elena (lena) tatinela 03 May 2013, 16:59

Sigur ca merge, nu strica deloc.

Alina Heering
Alina Heering 19 Sep 2014, 15:15

Oare sa incerc sa le fac si cu iaurt in loc de smantana?? Ce ma sfatuiesti??? Merci :* si inca o data te laud ptr retele tale sant innebunita dupa site-ul tau, numai de aici mancam :)

lena
Elena (lena) Alina Heering 19 Sep 2014, 15:28

Multumesc Alina de apreciere si comentarii!

Ref. la reteta, da, merge si cu iaurt.

tiki
tiki 03 Jan 2015, 09:42

Buna. Eeeeeeee,eu am schimbat ingredientul principal Si anume am facut din muschiulet de porc. Mi s-a parut mai simplu sa tai si sa rulez numai o fasie. Dar l-am tinut 24 de ore in "baitzul"acela. Nu mi-a iesit poza clara si nici nu se vade rulatul (trebuia sa fac in "scari",dar le-am invartit una peste alta.).Voi sti data viitoare ca au avut mare succes. Faina reteta. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Claudiu
Claudiu 26 Jan 2015, 15:28

Sunt absolut delicioase, cu siguranta o sa mai fac.

Nota mea pentru reteta: