Ingrediente
●
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust puteti adauga si putin marar tocat
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Smantana
400 g
sau lapte batut/iaurt/kefir
●
Sare
1.5 lingurite
in aluat
●
Bicarbonat de sodiu
2 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Ceapa se taie cubulete mici si se rumeneste putin in ulei.
2
Intr-un bol puneti pieptul de pui taiat cubulete, cascavalul dat prin razatoare, ceapa calita si optional mararul tocat.
3
Adaugati sare, piper si amestecati bine cu o lingura - aceasta va fi umplutura placintei.
4
Intr-un alt bol amestecati smantana cu untul topit.
5
Adaugati bicarbonatul, sarea si zaharul, amestecati bine cu un tel.
6
Apoi adaugati ouale si laptele, amestecati.
7
La urma vine faina, amestecati sa nu fie cocoloase.
8
Trebuie sa va iasa un aluat ca smantana groasa.
9
Asterneti cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnati in ea aluatul si il distribuiti uniform cu o lingura.
10
Peste aluat distribuiti uniform umplutura de carne.
11
Placinta se coace la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos.
Lasati sa se racoreasca bine inainte de servire.
12
Portionati dupa preferinte si savurati.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(o tava mare de cuptor)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)