Placinta rapida cu carne de pui

Placinta rapida cu carne de pui

Mi-a placut ideea foarte mult, mai ales ca nu implica mult efort din partea mea s-o realizez - totul se face repede si frumos. Rezultatul este foarte bun, chiar neasteptat de bun, incercati neaparat reteta.

Eu am inlocuit in reteta smantana cu lapte batut si mi-a iesit blatul putin mai maroniu, din cauza reactiei bicarbonatului. Daca faceti cu smantana blatul ar trebui sa fie alb, desi la gust nu ar fi cred ca nici o diferenta.

Ingrediente

Piept de pui
700 g
Ceapa alba
2 buc
Cascaval
100 g
Sare,piper
1 lingurite
dupa gust puteti adauga si putin marar tocat
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Smantana
400 g
sau lapte batut/iaurt/kefir
Unt
100 g
Zahar
2 linguri
Sare
1.5 lingurite
in aluat
Bicarbonat de sodiu
2 lingurite
Oua
2 buc
Lapte
200 ml
Faina alba
450 g

Pasi de urmat

1

Ceapa se taie cubulete mici si se rumeneste putin in ulei.

2

Intr-un bol puneti pieptul de pui taiat cubulete, cascavalul dat prin razatoare, ceapa calita si optional mararul tocat.

3

Adaugati sare, piper si amestecati bine cu o lingura - aceasta va fi umplutura placintei.

4

Intr-un alt bol amestecati smantana cu untul topit.

5

Adaugati bicarbonatul, sarea si zaharul, amestecati bine cu un tel.

6

Apoi adaugati ouale si laptele, amestecati.

7

La urma vine faina, amestecati sa nu fie cocoloase.

8

Trebuie sa va iasa un aluat ca smantana groasa.

9

Asterneti cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnati in ea aluatul si il distribuiti uniform cu o lingura.

10

Peste aluat distribuiti uniform umplutura de carne.

11

Placinta se coace la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos.

Lasati sa se racoreasca bine inainte de servire.

12

Portionati dupa preferinte si savurati.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (o tava mare de cuptor)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 21

DrăgălinaGurduza363
Drăgălina Gurduza (DrăgălinaGurduza363) 31 mai 2016, 07:36

Pot sa pun praf de copt in loc de bicarbonat?

lena
Elena (lena) Drăgălina Gurduza (DrăgălinaGurduza363) 31 mai 2016, 08:55

Da, sigur.

Corina.Iasi
Corina.Iasi 26 oct 2015, 20:41

Abia asteptam sa gustam :-)

multumim, Lena!!!

Poza mea pentru reteta:
Corina.Iasi
Corina.Iasi 26 oct 2015, 20:39

Acum am scos-o din cuptor :-) Astept sa se raceasca :D

irina11
irina11 10 apr 2015, 20:44

dar fara lapte se poate?

lena
Elena (lena) irina11 11 apr 2015, 07:24

Incercati.

dori bujoi
dori bujoi 08 nov 2014, 11:55

Nu as face in tava mare de aragaz,daca injumatesc cantitățile cred ca ar fi ok? :) interesanta idee,sa vedem si gustul!

lena
Elena (lena) dori bujoi 08 nov 2014, 20:12

E bine si jumate, bineinteles.

numeobisnuit
numeobisnuit 01 nov 2014, 14:35

Am pus doar 400 gr carne caci doar atat am avut. A fost ok si cu mai putin.

numeobisnuit
numeobisnuit 01 nov 2014, 14:34

Am facut o a doua zi de la postare. N am avut marar. Am pus cimbru. Foarte bun si asa. Sa fii sanatoasa Lena! Prietena mea a facut o si ea dupa ce a gustat o la mine.

Lianulia
Lianulia 31 oct 2014, 22:29

Multumesc! Oricum este foarte gustoasa!

Lianulia
Lianulia 31 oct 2014, 21:18

Lena, aluatul tau arata copt ca cel de chec/prajitura. Asa este? La mine este oarecum umed/cremos. Gustos oricum, dar nu a iesit chiar cum trebuie, nu?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Lianulia 31 oct 2014, 21:20

A fost putin umed cand era cald, dar nu este foarte pufos, mai mult ca o placinta.

Diana30
Diana30 28 oct 2014, 15:36

O intrebare am si eu , pieptul de pui e crud ? ms mult

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Diana30 28 oct 2014, 15:51

Da, e crud

Arata toate comentariile