Flan cu banane
Am promis să pun pe site și rețetele de la atelier, ca să le aveți sigur la îndemână dacă le faceți și acasă.
Poza de prezentare este mai tehnică, nu am avut timp de ceva mai artistic dar sigur gustul este deosebit. Flan-ul a fost foarte moale, aromat (bananele sunt perfecte aici) și fraged, chiar a meritat să-l gustați și să vi-l arăt.
Aici aveți o descriere și câteva poze de la Atelierul 1.
Ingrediente
●
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
250 ml
●
Făină albă calitate superioară
200 ml
●
Esență de vanilie
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-o tavă antiaderentă, de preferat de silicon (sigur veți reuși s-o scoateți din tavă), se taie bananele rondele.
Pas 2
Într-un mixer amestecați bine restul ingredientelor: smântâna, făina, zahărul, ouăle, apa și vanilia.
Pas 3
Turnați aluatul în tavă și o puneți la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 35 de minute.
Pas 4
După acest timp flan-ul se rumenește și se ridică ușor. Îl scoateți din cuptor și lăsați să se răcorească puțin - se mai lasă, dar nu vă faceți griji, este ok.
Pas 5
Apoi îl scoateți din tavă și serviți cu puțin zahăr pudră sau frișcă.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(8-10 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării: