Flan cu banane

Flan cu banane

Am promis să pun pe site și rețetele de la atelier, ca să le aveți sigur la îndemână dacă le faceți și acasă.

Poza de prezentare este mai tehnică, nu am avut timp de ceva mai artistic dar sigur gustul este deosebit. Flan-ul a fost foarte moale, aromat (bananele sunt perfecte aici) și fraged, chiar a meritat să-l gustați și să vi-l arăt.

Aici aveți o descriere și câteva poze de la Atelierul 1.

Ingrediente

Banane
2 buc
   
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
250 ml
   
Ouă
3 buc
   
Zahăr
100 ml
   
Făină albă calitate superioară
200 ml
   
Apă
100 ml
   
Esență de vanilie
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-o tavă antiaderentă, de preferat de silicon (sigur veți reuși s-o scoateți din tavă), se taie bananele rondele.

Flan cu banane - Pas 1
Pas 2

Într-un mixer amestecați bine restul ingredientelor: smântâna, făina, zahărul, ouăle, apa și vanilia.

Flan cu banane - Pas 2
Pas 3

Turnați aluatul în tavă și o puneți la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 35 de minute.

Flan cu banane - Pas 3
Pas 4

După acest timp flan-ul se rumenește și se ridică ușor. Îl scoateți din cuptor și lăsați să se răcorească puțin - se mai lasă, dar nu vă faceți griji, este ok.

Flan cu banane - Pas 4
Pas 5

Apoi îl scoateți din tavă și serviți cu puțin zahăr pudră sau frișcă.

Poftă Bună!

Flan cu banane - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (8-10 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 22

DoroshGheorgheVictoria231
Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 30 Jun 2021, 13:51

Prima reteta care nu mi-a reusit.Pașii i-am respectat ,la fel si proporțiile .A ieșit inauntru parcă încă necopt până la final,desi am tinut 40 minute.Pe exterior arată ca al tău.Înauntru are o textura ușor umedă .

E.M.A
E.M.A 16 Nov 2017, 14:24

Bună!  As putea folosi lapte în loc de smântână? Și dacă da, ce cantitate? Mulțumesc! 

lena
Elena (lena) E.M.A 17 Nov 2017, 07:37

Teoretic da, dar nu va avea acelasi gust dulceag, folositi aceeasi cantitate.

E.M.A
E.M.A Elena (lena) 17 Nov 2017, 11:43

În regulă, mulțumesc! :)

Lia1
Lia1 27 Jul 2013, 17:17

offf, hai ca iar m-am dezabonat din greseala sper ca acum m-am abonat corect la loc...

am incurcat din repezeala "aici"-urile :)

hai ca am zarit azi in Kaufland smantana pt frisca 30% grasime marca lor proprie la 200g (singura) dar n-am luat ca n-am in program sa fac zilele astea flanul. doar voiam sa ma informez daca se gaseste naturala la 200g. multumesc

tanicelu
tanicelu 09 Jul 2013, 21:34

iata ce frumuseti s-au primit in loc de banane am pus piersici si am facut jumate din portie.

Poza mea pentru rețetă:
Cori
Cori 23 Dec 2011, 23:31

Foarte buna reteta si usoara. Mi-a placut de la atelier si am facut-o si eu. A avut succes. Multumesc pt. reteta, Lena

Poza mea pentru rețetă:
rody
rody 28 Nov 2011, 18:28

Monica poti inlocui smantana cu frisca .

MonicaP888
Monica (MonicaP888) 28 Nov 2011, 12:46

cu ce pot ramplasa smantana dulce?...eu locuiesc in Turcia si nu am acces la asa ceva....pe piata avem crema de frisca, sau Labneh...

rody
rody 27 Nov 2011, 23:16

Ai sa-l incerc si eu.Arata super! Esti nemaipomenita Lena!

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 27 Nov 2011, 20:00

Minunata reteta. Este o placere sa stii sa faci o astfel de bunatate.Maine am sa o fac pentreu a ma putea bucura impreuna cu familia  de o asemenea bunatate. Multumesc mult!

rody
rody 27 Nov 2011, 17:29

super!

Arată toate comentariile