Flan cu banane
Am promis sa pun pe site si retetele de la atelier, ca sa le aveti sigur la indemana daca le faceti si acasa.
Poza de prezentare este mai tehnica, nu am avut timp de ceva mai artistic dar sigur gustul este deosebit. Flan-ul a fost foarte moale, aromat(bananele sunt perfecte aici) si fraged, chiar a meritat sa-l gustati si sa vi-l arat.
Aici aveti o descriere si cateva poze de la Atelierul 1.
Ingrediente
●
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
250 ml
●
Faina alba calitate superioara
200 ml
●
Esenta de vanilie
1 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-o tava antiaderenta, de preferat de siliicon(sigur veti reusi s-o scoateti din tava), se taie bananele rondele.
Pas 2
Intr-un mixer amestecati bine restul ingredientelor: smantana, faina, zaharul, ouale, apa si vanilia.
Pas 3
Turnati aluatul in tava si o puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute.
Pas 4
Dupa acest timp flan-ul se rumeneste si se ridica usor. Il scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca putin - se mai lasa, dar nu va faceti griji, este oke.
Pas 5
Apoi il scoateti din tava si serviti cu putin zahar pudra sau frisca.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(8-10 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii: