Flan cu banane

Flan cu banane

Am promis să pun pe site și rețetele de la atelier, ca să le aveți sigur la îndemână dacă le faceți și acasă.

Poza de prezentare este mai tehnică, nu am avut timp de ceva mai artistic dar sigur gustul este deosebit. Flan-ul a fost foarte moale, aromat (bananele sunt perfecte aici) și fraged, chiar a meritat să-l gustați și să vi-l arăt.

Aici aveți o descriere și câteva poze de la Atelierul 1.

Ingrediente

Banane
2 buc
   
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
250 ml
   
Ouă
3 buc
   
Zahăr
100 ml
   
Făină albă calitate superioară
200 ml
   
Apă
100 ml
   
Esență de vanilie
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-o tavă antiaderentă, de preferat de silicon (sigur veți reuși s-o scoateți din tavă), se taie bananele rondele.

Flan cu banane - Pas 1
Pas 2

Într-un mixer amestecați bine restul ingredientelor: smântâna, făina, zahărul, ouăle, apa și vanilia.

Flan cu banane - Pas 2
Pas 3

Turnați aluatul în tavă și o puneți la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 35 de minute.

Flan cu banane - Pas 3
Pas 4

După acest timp flan-ul se rumenește și se ridică ușor. Îl scoateți din cuptor și lăsați să se răcorească puțin - se mai lasă, dar nu vă faceți griji, este ok.

Flan cu banane - Pas 4
Pas 5

Apoi îl scoateți din tavă și serviți cu puțin zahăr pudră sau frișcă.

Poftă Bună!

Flan cu banane - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (8-10 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

rody
rody 27 Nov 2011, 17:29

super!

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 27 Nov 2011, 20:00

Minunata reteta. Este o placere sa stii sa faci o astfel de bunatate.Maine am sa o fac pentreu a ma putea bucura impreuna cu familia  de o asemenea bunatate. Multumesc mult!

rody
rody 27 Nov 2011, 23:16

Ai sa-l incerc si eu.Arata super! Esti nemaipomenita Lena!

MonicaP888
Monica (MonicaP888) 28 Nov 2011, 12:46

cu ce pot ramplasa smantana dulce?...eu locuiesc in Turcia si nu am acces la asa ceva....pe piata avem crema de frisca, sau Labneh...

rody
rody 28 Nov 2011, 18:28

Monica poti inlocui smantana cu frisca .

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 28 Nov 2011, 20:12

Astazi am preparat aceasta reteta si a iesit o delicatete.Cine nu o face nu stie ce pierde. E tare buna, fina si  gustoasa.

MonicaP888
Monica (MonicaP888) 02 Dec 2011, 13:47

Rody, merci mult pt raspuns...am sa incerc ..sa vedem ce iese

MonicaP888
Monica (MonicaP888) 12 Dec 2011, 14:35

Am facut-o si a iesit excelent...doar ca mie bananele "gatite" sub orice forma, nu-mi plac...asa ca voi incerca cu capsuni sau mere sa vad cum iese. Altfel, blatul e foarte gustos si foarte usor/rapid de facut. Merci mult 

Cori
Cori 23 Dec 2011, 23:31

Foarte buna reteta si usoara. Mi-a placut de la atelier si am facut-o si eu. A avut succes. Multumesc pt. reteta, Lena

Poza mea pentru rețetă:
MonicaP888
Monica (MonicaP888) 24 Dec 2011, 11:57

ma intreb oare ce-o iesi daca pun cantitati duble?!...se coace oare?....careva a incercat ceva de genul?

madalina21
madalina21 31 Mar 2012, 17:27

buna lena,

am o intrebare, sper sa nu te supar, dar am o nelamurire: pt faina si zahar ai folosit ca unitate de masura ml si nu grame. Aici e nelamurirea mea: lichidele se masoara in litri, solidele in grame. Folosesc un pahar gradat in litri si pentru faina si zahar ? Sper ca intelegi ce vreau sa spun si sper sa nu te supere intrebarea mea, nu asta este intentia, dar vreau sa fac prajitura asta pt ca este f simpla. Toate cele bune!

lena
Elena (lena) madalina21 31 Mar 2012, 17:47

Madalina nu ma supar deloc :)

Anume la aceasta reteta foloseste gradatia de ml simpla si pentru lichide si pentru solide - este o reteta Tupperware si acolo multe se masoara in ml, nu in grame.

madalina21
madalina21 31 Mar 2012, 19:08

Iti multumesc!!!! Asa am sa fac!

madalina21
madalina21 08 Apr 2012, 12:48

buna lena,

din pacate nu mi-a iesit! nu stiu ce am gresit! poate cuptorul, ti-am mai scris in trecut ca am probleme cu cuptorul. ideea este ca la aspect era identica cu a ta, se umflase...cand am scos-o din cuptor s-a lasat...iar cand am taiat-o era cruda, desi am tinut-o la cuptor dublul timpului recomandat. asta este, mai incerc in viitor.

cu drag,

madalina

tanicelu
tanicelu 09 Jul 2013, 21:34

iata ce frumuseti s-au primit in loc de banane am pus piersici si am facut jumate din portie.

Poza mea pentru rețetă:
Lia1
Lia1 27 Jul 2013, 09:21

Lena, am cautat si pe net si nu m-am lamurit, exista smantana pt frisca ambalata si la mai putin de 1l pt ca eu n-am gasit decat oribila aia vegetala pe care evident n-o cumpar ever.

Am gasit la mai putin de 1l doar smantana de gatit dar nu cred ca asta merge si la frisca ...

Multumesc pt. raspuns.

lena
Elena (lena) 27 Jul 2013, 11:57

Eu cumpar 32% grasime de la Dorna, ambalata in cutii de 200g.

Anume la aceasta reteta poti pune si din aceea de gatit de 16% parca, daca doar din aia gasesti.

Bineinteles, frisca  vegetala nici intr-un caz, chiar daca ti-o da si gratis - mai bine pui lapte daca nu gasesti nimic.

Lia1
Lia1 27 Jul 2013, 17:17

offf, hai ca iar m-am dezabonat din greseala sper ca acum m-am abonat corect la loc...

am incurcat din repezeala "aici"-urile :)

hai ca am zarit azi in Kaufland smantana pt frisca 30% grasime marca lor proprie la 200g (singura) dar n-am luat ca n-am in program sa fac zilele astea flanul. doar voiam sa ma informez daca se gaseste naturala la 200g. multumesc

E.M.A
E.M.A 16 Nov 2017, 14:24

Bună!  As putea folosi lapte în loc de smântână? Și dacă da, ce cantitate? Mulțumesc! 

lena
Elena (lena) E.M.A 17 Nov 2017, 07:37

Teoretic da, dar nu va avea acelasi gust dulceag, folositi aceeasi cantitate.

E.M.A
E.M.A Elena (lena) 17 Nov 2017, 11:43

În regulă, mulțumesc! :)

DoroshGheorgheVictoria231
Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 30 Jun 2021, 13:51

Prima reteta care nu mi-a reusit.Pașii i-am respectat ,la fel si proporțiile .A ieșit inauntru parcă încă necopt până la final,desi am tinut 40 minute.Pe exterior arată ca al tău.Înauntru are o textura ușor umedă .