Probabil va intrebati de ce pun eu reteta de faina de migdale pe site, ei sa stiti ca veti afla mai exact in cateva zile, cand veti vedea ce macarons frumoase puteti face cu ea. Faina de migdale buna este ingredientul cheie in reteta de macarons si inainte sa va apucati de ea recomand sa faceti rost de faina de migdale buna, cumparata sau facuta in casa.
Necesitatea de a face faina de migdale in casa a venit din mai multe cauze - cea din comert este destul de scumpa si aveti mari sanse sa nu fie de calitatea necesara. Posibil sa fie rancezita sau macintata mai gros, lucru indispensabil pentru a lucra mai ales cu macarons-urile.
De cele mai multe ori o fac asa cum vedeti in video, decojesc si usuc migdalele apoi le macin cu o rasnita de cafea simpla. Astfel din 500g de migdale crude nedecojite, obtin 475g de faina de migdale fina si perfecta. Mai nou, am gasit migdale deja decojite la un pret rezonabil, si sar peste pasul cu uscarea, decojirea, etc.
Daca va puneti serios pe macarons, recomand sa investiti vreo 100 lei intr-o rasnita de cafea mai bunicica si veti avea la indemana oricand faina de migdale. Am facut cu ea si faina din migdale nedecojite, ies si asa, doar ca pentru macarons perfect albe va trebuie migdalele sau fulgi de migdale fara coaja.
Da, de preturi, cumpar de obicei la 52 lei 1 kg de migdale crude cu coaja sau 57 lei fara coaja - si este un pret minunat pentru faina de migdale. Una buna pentru macarons nu va costa mai putin de 80 lei si diferenta se simte in timp.
Pastrata la frigider tine multe zile, nu rancezeste, pentru oricand aveti nevoie sa lucrati cu ea.